TIPS REPLY PM PROSPEK DARI ANNOYING JADI LEBIH FUN

6/19/2018 Unknown 0 Comments


Tipu la kalau kata anda seorang online seller tapi tak pernah dapat prospek yang annoying.
Melainkan anda baru setahun jagung berjinak dalam bisnes online.

Dapat customer yang annoying menjadi asam garam online seller. Sampaikan rasa menyampah yak amat nak reply mesej dia.
Tapi bila fikir rezeki, tetap bersabar dan berikan servis yang terbaik buat si dia.

So hari ni Una nak share TIPS REPLY PM PROSPEK DARI ANNOYING JADI LEBIH FUN

Antara tanda-tanda anda bertemu prospek yang annoying adalah;

Tipu la kalau kata anda seorang online seller tapi tak pernah dapat prospek yang annoying. Melainkan anda baru setahun jagung berjinak d...

0 comments:

Nak cantik segera? Jangan baca artikel ni

6/19/2018 Unknown 0 Comments

Pening hari ni melayan seorang prospek ni.

Nak kulit cantik
Tapi semua dia nak serta merta.

Jerawat nak hilang serta merta
Jeragat nak hilang serta merta
Putih nak putih serta merta

Kalo buat pembedahan plastik pun belom tentu result nya serta merta
Ada tempoh baik pulih luka pembedahan pun makan masa jugak.

Kalau jenis macam ni memang Una terus terang je
"Suplemen shaklee memang tak sesuai awak."

Sebab suplemen shaklee ni repair step by step kerosakan kulit. Kalau teruk kulit tu nak kena repair lagi la lama masa yang diambil.

"Tapi kalau nak produk kecantikan yang selamat untuk kulit untuk jangka masa yang panjang, shaklee la solusi nya."

So tepuk dada tanya hati.
Nak yang result cepat ke?
Atau result yang ohsem?

Kalau result yang ohsem cepat-cepat klik link di bawah ni.
http://unazack.wasap.my

Pening hari ni melayan seorang prospek ni. Nak kulit cantik Tapi semua dia nak serta merta. Jerawat nak hilang serta merta Jeragat nak...

0 comments:

Ibu ini berkongsi 4 sebab kenapa beliau tak boleh move on dari shaklee

6/18/2018 Unknown 0 Comments

Why i 💖 shaklee..


.
Atin pernah stop buat shaklee sebab rasa nak try bisnes lain.. tapi at the last, atin patah balik buat shaklee..
.
why?
sebab bisnes shaklee tak macam bisnes lain..
.
Tujuan asal buat shaklee adalah untuk cari side income, nak tampung mana2 yang bocor sana sini situ... Al maklum laa duit mengalir macam air sekarang...
.
why shaklee tetap di hati?

Why i 💖 shaklee.. . Atin pernah stop buat shaklee sebab rasa nak try bisnes lain.. tapi at the last, atin patah balik buat shaklee.. ...

0 comments:

Anak gagal dalam peperiksaan? Baca 3 tips ni

6/13/2018 Unknown 0 Comments



Anak tak lulus ujian
Betul ke ibu bapa benar-benar redha?

Jika hari ni anak anda berkongsi slip keputusan ujian mereka dengan anda
Hasilnya 5 daripada 7 subjek adalah GAGAL

Apa perasaan anda?
PUAS HATI?
KECEWA?
MARAH?
Atau REDHA?

Kita biasa baca sharing daripada ibu bapa lain atau pakar motivasi yang menasihati ibu bapa agar redha dengan segala keputusan peperiksaan anak-anak.
Beri sokongan dan galakan pada mereka.

Betul ke sebagai ibu bapa kita betul-betul redha?

Anak tak lulus ujian Betul ke ibu bapa benar-benar redha? Jika hari ni anak anda berkongsi slip keputusan ujian mereka dengan anda H...

0 comments:

Peluang Dapatkan Baucer KFC RM50 Sempena Hari Raya

6/12/2018 Unknown 0 Comments


Alhamdulillah
Hari Una sekeluarga dah bergerak pulang ke kampung di Lenggong, Perak.
Sebenarnya pukul 11 pagi dah gerak keluar rumah.
Ke hulu ke hilir dulu setel order customer yang nak vitamin shaklee.
Last-last pukul 3 baru masuk highway.



Kalau dah gerak pukul 3 for sure la pukul 6 baru sampai KL.
Memang terpaksa hadap la jem.
Berbuka puasa pun  dalam kete je.
Dapat la seorang 2 biji pisang dengan air kosong.

Tiba di RNR Rawang, kami singgah untuk makan berat dan solat maghrib & isyak.
Rupa-rupanya food court RNR Rawang belom siap sepenuh nya lagi.
Gerai-gerai pun belom bukak.
Syukur la masa singgah solat asar di RNR Nilai Una tapau nasik dan lauk siap-siap.

Baru nak duduk makan, nampak beberapa orang remaja chinese berkeliaran beri 1 pek makanan secara kepada muslim yang berbuka puasa.

Alhamdulillah Hari Una sekeluarga dah bergerak pulang ke kampung di Lenggong, Perak. Sebenarnya pukul 11 pagi dah gerak keluar rumah. ...

0 comments:

PELUANG PEKERJAAN BUAT SURI RUMAH YANG INGIN BERGAJI

6/11/2018 Unknown 0 Comments

“ SIAPA SURIRUMAH ADA MASALAH KEWANGAN DAN BERMINAT BUAT BISNES ONLINE HANYA DARI RUMAH UNTUK BANTU SUAMI? “ 

Penat dah bisnes macam-macam tapi takde hasil?

Nak bisnes tapi tak cukup modal?

Nak bisnes tapi taktau macam mana nak mula?

Meh team Una bantu uollss dengan

“ SIAPA SURIRUMAH ADA MASALAH KEWANGAN DAN BERMINAT BUAT BISNES ONLINE HANYA DARI RUMAH UNTUK BANTU SUAMI? “  Penat dah bisnes macam-macam...

0 comments:

Betul ke produk Shaklee Mahal ? Baca penerangan nya di sini

6/10/2018 Unknown 0 Comments

Ada yang cakap produk shaklee ni mahal.
Yeker?

Ni pengakuan berani mati tau.

Sebenarnya vitamin dari brand shaklee dan brand lain sama je harga.
Kalau korang jumpa yang lagi murah tu cer korang tengok kuantiti nya.
Sama tak dengan kuantiti tablet dalam sebotol shaklee?

Dijamin yang majoriti untuk kegunaan sebulan je.
Tapi vitamin shaklee untuk kegunaan berbulan-bulan.
Sampai korang akan rasa tak sabarnya nak restok
Tergedik-gedik nak bukak botol yang baru.

Tapi.......
Ada tapinya tau.

Ada yang cakap produk shaklee ni mahal. Yeker? Ni pengakuan berani mati tau. Sebenarnya vitamin dari brand shaklee dan brand lain sam...

0 comments:

CARA NAK DAPATKAN SMART PHONE HUAWEI PERCUMA

6/09/2018 Unknown 0 Comments



Kalau ditanya "Siapa nak handphone percuma?"

Mana ada orang yang akan jawab tak nak kan.
Lebih-lebih lagi kalau handphone tu se'smart' Huawei P20 PRO.
Dapat handphone ibarat jadi photoghrapher profesional dengan kamera DSLR la.

Seminggu tidur dalam senyuman.😊

Tapi ini bukan cubaan tau.
Ini betul-betul punya.

Kalau ditanya "Siapa nak handphone percuma?" Mana ada orang yang akan jawab tak nak kan. Lebih-lebih lagi kalau handphone t...

0 comments:

PELUANG UNTUK MEMILIKI SMART PHONE HUAWEI SECARA PERCUMA

6/08/2018 Unknown 0 Comments

Assalamualaikum dan selamat berpuasa☺

Menjelang raya semua mesti nak baru kan.
Baju baru, kasut baru.
Tudung baru. Langsir baru. Sofa baru.

Tapi kalau dapat handphone baru lagi la best kan.

Sebenarnya ianya tak mustahil.
Kerana sempena raya aidilfitri ni shaklee ada tawarkan peluang untuk memenangi 3 unit smart phone HUAWEI P20 PRO yang berharga RM3,299 secara PERCUMA 😍

Gambar : Oh My Media

Assalamualaikum dan selamat berpuasa☺ Menjelang raya semua mesti nak baru kan. Baju baru, kasut baru. Tudung baru. Langsir baru. Sofa ba...

0 comments:

Shaklee collagen powder bukan sekadar untuk kulit cantik

6/07/2018 Unknown 0 Comments

Kepentingan mengambil Shaklee Collagen Powder (SCP).

Kebanyakan daripada kita suka nak amalkan kolagen hanya untuk kecantikan kulit sahaja.

Hakikatnya;

"makan SCP tulang akan kuat"

"makan SCP sakit sendi hilang"

dan sebagainya. Macam tu juga lah dengan produk2 lain mcm Vivix, etc.

Ini kerana kolagen memang sangat banyak manfaatnya, bukan setakat cantikkan kulit je.

Kolagen adalah protin yg paling banyak terdapat dlm badan kita. Ia ada dalam kulit, otot, salur darah, tulang, tendon, sistem pencernaan, dan sebagainya.

Ia penting dalamm memberi kekuatan dan daya elastik pada kulit, baiki sel, & sebagai gam utk lekatkan anggota2 badan kita.

Badan kita hasilkan kolagen secara semulajadi. Tapi bila dah masuk 30-an, production kolagen ni jadi slowdown...

haaa masa ni la kita mula nampak kedutan kat muka, lutut mula rasa bergetar, sengal sana sengal sini.... dan paling tak best, sekarang  ni muda muda lagi pun dah rasa simptom tu.

Kenapa? Sbb banyak sangat benda yg boleh memusnahkan kolagen kita,

- pengambilan gula
- asap rokok
- pendedahan kpd matahari
- pencemaran udara
- kurang nutrisi
- stress

So, thats why penting kita amal suplemen kolagen ni. Bukan setakat nak cantik je. Kolagen juga meningkatkan metabolisma tau. Hish kalau nak listkan manfaat colagen ni mmg banyak. Bukan sekadar kulit cantik je.

Korang dh start amik kolagen ke?

Kalau belum jom jadi sebahagian daripada SCP (Shaklee Collagen Powder) lover.

Satu-satunya kolagen yang mudah diserap dan cepat kesannya.

Kepentingan mengambil Shaklee Collagen Powder (SCP). Kebanyakan daripada kita suka nak amalkan kolagen hanya untuk kecantikan kulit sahaja...

0 comments:

Solusi pengganti kopi untuk hilangkan ngantuk bekerja malam

6/06/2018 Unknown 0 Comments

Sebenarnya ramai yang terlalu bergantung kepada KOPI UNTUK HILANGKAN NGANTUK especially mereka yang BEKERJA MALAM.

Tapi ramai yang tak sedar sebenarnya rutin harian mereka tu boleh mendorong kepada masalah kesihatan.

Antara kesilapan penggemar kopi;

1. Minum kopi saat mata dah terlalu mengantuk

Sebenarnya ramai yang terlalu bergantung kepada KOPI UNTUK HILANGKAN NGANTUK especially mereka yang BEKERJA MALAM. Tapi ramai yang tak...

0 comments:

Tips penjagaan kulit muka break out

6/05/2018 Unknown 0 Comments



Pernah tak kulit muka uolls breakout?
Break out akibat salah guna produk skincare.

PRODUK UNTUK PERBAIKI KULIT ROSAK AKIBAT SALAH GUNA SKINCARE
Atau sekarang tengah break out.Memang stress time ni tau,konfiden level memang skala negatif 1😔

Pernah tak kulit muka uolls breakout? Break out akibat salah guna produk skincare. PRODUK UNTUK PERBAIKI KULIT ROSAK AKIBAT SALAH GUN...

0 comments:

Cara buang kahak baby dengan bawang putih

6/04/2018 Unknown 0 Comments



Bila tiba musim demam, jangan kata budak-budak, bayi dan orang dewasa pun tak terkecuali dijangkiti sama. Paling kesian bila si kecil kena selesema dan batuk..alamatnya mami pun ikut sama tak boleh tidur lena la.

Sebelum ni, semasa anak pertama & kedua Una masih baby...seingat Una diorang tak pernah demam, batuk atau selesema.

Tapi sekecik ni habis pantang terus kena demam, batuk & selesema. Full package !!

Tapi disebabkan tiada ubat untuk bayi, maka kaedah tradisional adalah salah 1 ikhtiarnya.

Teringat Una, arwah mak dulu pernah ajar. Kalau baby kena selesema;

Ambil ibu kunyit.
Sagat di batu lesung.
Dan sapukan batang hidung.

Jika baby batuk dan selesema boleh pulak diamalkan cara ni.

1. Steam & Percussion

Wapkan muka baby dengan bawang putih yang dimasukkan ke dalam air panas.
Hati-hati dengan tangan baby ya. Pegang elok-elok supaya tak terkena air panas tu.

Ada baby yang relaks je bila di steam. Rasa selesa kot. Tapi ada yang menangis.
Sebenarnya lagi bagus kalau baby menangis. Supaya keluar kahaknya.


2. Sapu dengan minyak bawang putih.



Caranya :

Bakar 2 ulas bawang putih hingga nampak tertanggal kulitnya. Tak perlu sampai hangus tau. Biasanya bau bawang putih akan naik bila bakar ni.

Cincang halus ataupun boleh ketuk je.

Letakkan ke dalam bekas dan masukkan olive oil. (Boleh jugak gunakan massage oil shaklee. Campuran beberapa jenis minyak.)



Sapu ke bahagian dada, betis dan tapak kaki.

CHOPPP!
Sebelum tu cuba dulu letak kat bahagian pelipat untuk setengah jam. Nak cek baby allergik tak dengan bawang putih.

Kalau baby ok je, boleh sapu minyak ni kerap-kerap kat baby selepas mandi atau sebelum tidur.

Nota : Kalau masih berkahak juga, jumpa doktor ya. Cara ni bukan menggantikan rawatan doktor ya.

Kena cek dengan doktor jika berterusan.

Kongsikan dengan kawan-kawan korang yang ada anak kecil. Moga membantu.

Love 💖
Una Zack
Mommy of 3 little children

Bila tiba musim demam, jangan kata budak-budak, bayi dan orang dewasa pun tak terkecuali dijangkiti sama. Paling kesian bila si kecil ke...

0 comments:

Suplemen untuk hilangkan ngantuk semasa memandu

6/03/2018 Unknown 0 Comments


Baru-baru ini Una didatangkan seorang customer baru, yang mencari suplemen untuk mencerahkan kulit. Lelaki orang nya.
Pada masa yang sama beliau nak jugak suplemen untuk hilangkan mengantuk.

Beliau bekerja sebagai seorang pemandu lori. Sebagai pemandu sememangnya waktu kerja memang tak menentu. Kadang-kadang di tengah malam pun kena hantar barang. Kadang-kadang tengah hari terik kena siapkan kerja memunggah dan mengisi barang masuk ke dalam lori.

Walaupun bukan beliau yang ditugaskan untuk mengisi dan memunggah tapi tetap kena pantau supaya lori dah setel sebelum perjalanan dimulakan. Akibatnya kulit yang dulu cerah dan gelap terbakar dek cahaya matahari.

Berbalik kepada suplemen untuk hilangkan mengantuk tadi, katanya beberapa kali jugak beliau terlelap semasa memandu.

Baru-baru ini Una didatangkan seorang customer baru, yang mencari suplemen untuk mencerahkan kulit. Lelaki orang nya. Pada masa yang sam...

0 comments:

APA ITU ESP SHAKLEE??

6/02/2018 Unknown 0 Comments



ESP adalah singkatan daripada Energizing Soy Protein.
Ia adalah protein soya yang berkuliti tinggi.
Didatangkan dalam canister dan berbentuk serbuk.
ESP boleh dibancuh dengan minuman kegemaran seperti milo, horlick, susu atau buah yang dikisar bersama. (Dilarang dibancuh dengan minuman berkafein)
ESP baik dibancuh dengan air sejuk atau suam demi memelihara protein supaya tidak termusnah pada suhu tinggi.

ESP shaklee adalah antara produk shaklee yang sentiasa mendapat permintaan di kalangan rakyat Malaysia.
Sebab itulah ianya antara HOT SELLER produk shaklee.

ESP adalah singkatan daripada Energizing Soy Protein. Ia adalah protein soya yang berkuliti tinggi. Didatangkan dalam canister dan ber...

0 comments:

Promosi Shaklee Collagen Powder Sepanjang Jun 2018

6/01/2018 Unknown 0 Comments

Shaklee Collagen Powder antara produk premium keluaran shaklee.

Kenapa Una cakap premium?

Rata-rata berkongsi seawal 3 hari penggunaan nya dah mula rasa perubahan pada kulit wajah.

Kulit makin cerah
Makin soft
Parut jerawat pudar

Pendek kata manfaat untuk kecantikan la.

Tapi majoriti customer Una yang beli kolagen adalah lelaki.

Shaklee Collagen Powder antara produk premium keluaran shaklee. Kenapa Una cakap premium? Rata-rata berkongsi seawal 3 hari penggunaan n...

0 comments: