Produk baby shaklee yang selamat untuk kulit sensitif

11/08/2017 nurul husna 0 Comments

Produk baby shaklee


Pengalaman 2 anak Una..masa dalam pantang kulit diorang sangat sensitif...
(Rasanya mana2 bayi pun macam tu kot..)

Bila salah guna sabun mandian...
kulit jadi merah..beruam dan kering..
(Mungkin gatal..tapi sebab baby diorang tak pandai bagitau lagi...)

Masa berpantang kan kakak...
Macam produk say try..
Sampai la ada seorang ibu suggest suruh guna sabun mandian jenama seba made..
Baru la ok..

So masa berpantang kan aisar memang sabun tu je la jadi pilihan Una...


Tapi untuk kali ni Una agak excited...
Sebab shaklee keluarkan produk baby sendiri..
Kita pun tau produk shaklee sentiasa berasaskan bahan organik..
So semestinya sesuai untuk kulit sensitif baby.

InsyaAllah penghujung bulan ni..
Produk baby shaklee akan launching..
So boleh la stat menyimpan dari sekarang untuk grab buat si manja ibu2 tu..

Produk baby shaklee


Terdapat 3 produk dalam set baby shaklee

Shaklee Baby Gentle Wash

Produk bayi shaklee

Shaklee Baby Gentle Wash di formulasi khas untuk membersihkan kulit bayi dengan lembut dan efektif. Telah diuji sesuai untuk kulit sensitif.

Kaya dengan aloe organik, ekstrak oat, dan minyak zaitun untuk membersihkan kulit dengan lembut. Lavender organik menenangkan kulit. Chamomile organik memberikan rasa tenang dan relaks. Mudah dibilas dan punyai PH seimbang.


Shaklee Baby Massage Oil


Produk bayi shaklee

Shaklee Baby Massage Oil, minyak yang sempurna untuk anda lakukan urutan manja dengan bayi. Penting tau buat urutan bayi nie, kerana ia antara cara terbaik untuk bina ikatan dengan bayi.

Malah, ada kajian mengatakan bahawa urutan boleh bantu tenangkan bayi, bantu pencernaan serta memperbaiki paten tidur bayi.

Refer sini untuk mengetahui TEKNIK URUTAN BAYI

Keistimewaan minyak urut Shaklee Baby ini sudah semesti kerana bahannya yang 99% organik dan semulajadi. Adunan istimewa minyak organik dan ekstrak essential oil untuk melembapkan kulit dengan lembut. Ada Lavender dan Chamomile untuk menenangkan.


Shaklee Baby Soothing Lotion

Produk bayi shaklee


Shaklee Baby Soothing Lotion memastikan kulit bayi kekal lembut dan lembap. Telah diuji sesuai untuk kulit sensitif. Ini bukan untuk bayi sahaja, malah kanak-kanak dan orang dewasa yang punyai kulit sensitif pun boleh pakai.

Aloe dan minyak organik seperti Shea Butter, Sunflower Seed dan Kelapa bantu melembapkan kulit dan membajai nutrien kulit. Essential oils organik seperti Lavender, Chamomile, Rosemary dan Vanilla Fruit bantu rasa menenangkan. Losyen ini tidak melekit.

Keistimewaan produk baby shaklee

✔ Diuji oleh pakar pediatrik
✔berasaskan bahan semulajadi & organik
✔diuji secara klinikal
✔tidak menimbulkan alahan
✔pH yang seimbang
✔diformulasi TANPA
     ❎Paraben
     ❎Warna tiruan atau wangian
     ❎Bisphenol-A (BPA)
     ❎Formaldehide
     ❎1,4-dioxan, Natrium Lauril sulfat (SLS) & Phthalates

Ibu-ibu perasan tak yang majoriti produk bayi di pasaran mempunyai bau yang wangi..
Let say kalau sabun tu warna merah..
Bau strawberi nya sangat kuat..

Produk bayi shaklee


Tapi berbeza dengan produk shaklee..
Bau nya tak la seharum sabun lain di pasaran..
Baunya macam bau minyak urut..
Yelah..seperti yabg Una nyatakan di atas bahan2 yang terkandung dalam produk baby adalah dari tumbuhan organik..

No wonder baby rasa tenang je bila diurut dengan minyak baby shaklee ni..
--->refer pengalaman baby Lydzar Rusman

Untuk mendapatkan set baby shaklee ni boleh menghubungi ;
Call/SMS/WhatsApp: 016-2222531
www.wasap.my/60162222531

Pengalaman 2 anak Una..masa dalam pantang kulit diorang sangat sensitif... (Rasanya mana2 bayi pun macam tu kot..) Bila salah guna sa...

0 comments: