Dah lebih 3 bulan anak-anak


berkurung di rumah disebabkan Perintah Kawalan Pergerakan bagi tujuan menyekat penularan wabak covid-19. Walaupun lagi 2 hari sekolah bakal dibuka semula kepada pelajar SPM, STPM dan lain-lain peperiksaan, namun bagi pelajar tahun 1-6 dan tingkatan 1-4 masih tertunggu-tunggu bila agaknya sekolah akan dibuka semalam.

Semalam pun cikgu dah ke sekolah anak-anak untuk mengambil buku tulis dan latihan anak-anak. So nampaknya macam lambat je lagi sekolah akan dibuka dan anak-anak bakal meneruskan pembelajaran dari rumah la nampak gayanya.

So bila dah belajar dari rumah, ibu bapa la yang kena mainkan peranan untuk membimbing anak-anak. Tapi banyak jugak cikgu dapat aduan daripada ibu ayah yang mengadu tak pandai nak ajar anak-anak, emosi jadi cepat marah, dan sudahnya anak-anak fobia nak belajar dengan ibu ayah sendiri.

Dah lebih 3 bulan anak-anak berkurung di rumah disebabkan Perintah Kawalan Pergerakan bagi tujuan menyekat penularan wabak covid-19. W...

Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum wbt

Berita baik kepada semua ibu bapa di seluruh Malaysia.
Kami daripada Team Tutor dan guru-guru di seluruh Malaysia, dengan tidak sabarnya ingin menyediakan satu platform kelas online untuk bantu ibu ayah membimbing anak-anak menyiapkan homework dan mengulangkaji pelajaran.

Team besar tenaga pengajar kami terdiri daripada guru-guru yang berkelayakan dan berpengalaman dengan silibus semasa sekolah rendah dan menengah.





Kelas online kami menggunakan aplikasi Telegram, Fb live dan ZOOM.

Dalam kelas ini akan disediakan;

  • 1 sesi kelas pengajaran/ minggu bagi setiap matapelajaran (1 minggu 1 kelas bagi 1 subjek) 1 kelas berlangsung selama 2 jam .
  • Nota  / modul
  • Latih tubi
  • Sesi perbincangan yang tidak terhad. (pelajar bebas bertanya pada bila-bila masa sahaja)



Antara kelas tuisyen yang kami sediakan adalah untuk pelajar sekolah rendah dari Tahun 1 hingga Tahun 6 dan sekolah menengah dari Tingkatan 1 hingga Tingkatan 5.


Bagi tahun 1 sehingga tingkatan 3, kami menyediakan Kelas Tuisyen Online Pakej 4 serangkai (BM, Eng, Matematik dan Sains)

Manakala bagi pelajar tingkatan 4 dan tingkatan 5, pelajar bebas untuk memilih matapelajaran yang diingini sahaja. Antara matapelajaran yang ditawarkan ialah;









  • BM
  • English
  • Matematik
  • Sains
  • Add Math
  • Fizik
  • Kimia
  • Biologi
  • Prinsip akaun

Yuran kelas

Sekolah rendah (Tahun 1 - 6) 
  • RM 60/subjek bagi kelas berkumpulan
  • RM 30/jam bagi kelas individu

Sekolah menengah

Tingkatan 1-3

  • RM 80 / subjek bagi kelas berkumpulan
  • RM 35 / jam bagi kelas individu

Untuk 4 matapelajaran



Tingkatan 4 -5

  • RM100/subjek bagi kelas berkumpulan
  • RM40/jam bagi kelas individu
Kelebihan menyertai kelas individu:

- Pelajar boleh request tajuk yang ingin diulangkaji atau dipelajari
-Pelajar boleh arrange waktu mengikut kesesuaian schedule pelajar.

Jika anda berminat untuk menyertai kelas tuisyen online ini, membuat bayaran Yuran kelas ke:

Account maybank;

No account : 5515 8400 1911
Nama pemegang account : Nurul Husna binti Zakaria



Tahun 1 - 3


Tahun 4-6


Tingkatan  1 - 3


Tingkatan 4 - 5



Sekian. Kami tak sabar untuk menemui anda di Kelas Tuisyen Online.

Sebarang pertanyaan lanjut boleh hubungi
0162222531 call/whatsapp

Bismillahirrahmanirrahim Assalamualaikum wbt Berita baik kepada semua ibu bapa di seluruh Malaysia. Kami daripada Team Tutor dan guru-gu...


Peniaga produk makanan tambahan wajib baca ni.

Baru-baru ni on the way nak hantar anak sulong ke sekolah agama Una sempatla kejap dengar radio IKIM segmen produk tajaan. Dalam segmen tu adalah pengasas nya jelas kan tujuan utama beliau menghasilkan produk tersebut.

Peniaga produk makanan tambahan wajib baca ni. Baru-baru ni on the way nak hantar anak sulong ke sekolah agama Una sempatla kejap denga...

Siapa yang layan drama Kan Kukejar Cinta kamu yang tengah tayang di Astro Ria setiap isnin hingga khamis jam 10 malam.



Sedikit la tentang drama ni yang diadaptasikan daripada hasil karya penulis Novel Ombak Rindu ni. Ia tentang percintaan suami isteri Alma & Raiyan yang mendapat tentangan daripada kedua-dua keluarga akibat peristiwa lama.

Kerana cinta, diorang lupa permusuhan keluarga dan memilih untuk bernikah di Ireland semasa belajar di sana. Konon dah balik Malaysia masing-masing nak bterterus terang dengan family masing-masing pada masa yang sama nak baikkan kedua-dua family.

Malang bagi Alma apabila Raiyan terlibat dalam kemalangan sehingga Amnesia. Maka di sinila segala konflik berlaku sehinggakan Alma dibuang keluarga apabila papanya Dato Seri Hakim dapat tahu hubungan mereka.

Siapa yang layan drama Kan Kukejar Cinta kamu yang tengah tayang di Astro Ria setiap isnin hingga khamis jam 10 malam. Sedikit la tent...

Bila dah lepas bersalin anak ketiga ni baru la Una perasan, asal lepas habis pantang je mesti akan alami masalah kulit kering.

Rasa cekang je kulit bila tengahari. Macam masker tengah kering kat muka tu. Bersisik pulak tu. Dah macam ikan bawal. Menggelupas lagi pulak. Bila sapu compact powder lagi teruk la jadinya.  Stress yakmat !! Sebab macam bermisai je wei !! Ai akak la bukan bro.

Bila dah lepas bersalin anak ketiga ni baru la Una perasan, asal lepas habis pantang je mesti akan alami masalah kulit kering. Rasa cekang...

Teringat haritu island hoping ke Pulau Beras Basah. Anak-anak memang dah mengidam nak mandi laut dan main pantai maka abi la yang kena teman.



Sebab si kecik Aaira tido masa tu. Mami meriba dia la kat tepi pantai di tengah panas.

Bila bot dah sampai,sementara dok mengemas barang tu abi bukak cite.

"Tadi diorang berkenalan dengan sorang budak ni. Abang cakap...."

Teringat haritu island hoping ke Pulau Beras Basah. Anak-anak memang dah mengidam nak mandi laut dan main pantai maka abi la yang kena teman...



MENGARAH ATAU MENGAJAK?

Bila dah dapat title ibu bapa ni. Ramai yang start mengeluh. Sebab bila tiba cuti sekolah je. Anak-anak asyik mengadap tv tengok kartun. Atau mengadap gajet. Tengok youtube main game.

Buku? Langsung tak memandang

Time solat. Selagi suara tak naik macam petir tak bergerak-gerak.

MENGARAH ATAU MENGAJAK? Bila dah dapat title ibu bapa ni. Ramai yang start mengeluh. Sebab bila tiba cuti sekolah je. Anak-anak asyik ...