Kenapa majoriti rakyat Malaysia pilih shaklee sebagai bisnes online?

Kenapa kak hus pun sama ikut obses dengan bisnes shaklee ni?

Jawapannya ada dalam entri ni..

1. Modal permulaan yang rendah

Dengan hanya RM79.50 dah boleh jadi ahli & dah boleh memulakan bisnes.

2. Tiada paksaan untuk menyimpan stok.

Kenapa majoriti rakyat Malaysia pilih shaklee sebagai bisnes online? Kenapa kak hus pun sama ikut obses dengan bisnes shaklee ni? Jawa...

Sekali sekala keluar makan spent time dengan anak-anak

Kawan-kawan Kak Hus cakap best je tengok Kak Hus..
Sebab bekerja sendiri..
Anytime boleh 'masuk ofis'..
Bahagia je..

Kak Hus senyum je la..
Tapi dalam hati Kak Hus..
Korang pun besat jugak..
Ada keje tetap..
Gaji tetap..
Tak yah runsing2 nak capai target..
Target sales & bonus..
Cuma kena follow waktu keje & arahan majikan je..

Sebenarnya sama je kerja sendiri or makan gaji..
Tapi bila bekerja sendiri kita bebas adjust masa kita..

Sekali sekala keluar makan spent time dengan anak-anak Kawan-kawan Kak Hus cakap best je tengok Kak Hus.. Sebab bekerja sendiri.. Any...



Sebenarnya ramai yang berminat nak buat bisnes online..
Masing-masing teringin nak jana pendapatan tambahan..
Tapi masalah SIBUK, TAK ADA MASA nak buat promosi so masing2 tengok je la & support bisnes kawan2 yang lain...

Sebenarnya alasan tak ada masa & sibuk tak ada kalau kita boleh urus masa dengan baik..

Meh Una nak share Tips menjalankan bisnes online di samping sibuk dengan tugas hakiki...

1. Plan awal sebelum tido

Bukan orang yang keje makan gaji saje kena ada Diari tauu. Kita Surirumah Profesional ini pun kena ada Diari. Plan sesiap sebelum tido apa nak buat esoknya. Kalau tak sempat catit kat Diari pun, tampal saje note dekat peti ais.

Biasanya orang yang plan kerja sebelum tido, esoknya dia akan automatik bangun awal. Tak ade alarm clock pun takkan terbabas punyalah. Sebab masa dia tido itu, otak dia dah set sesiap nak bangun pukul berapa, nak buat apa semua.

Apa benda yang nak di plan itu?

• Masa nak post status menjual kat Facebook buat dalam 8-9 pagi. Time tu otak fresh lagi, nak post pun banyak idea.

• Masa untuk follow up customer paling bagus 11-12 tengahari. Untung-untung lunch hour nanti diorang singgah bank in.

• Sebelum ambik anak balik sekolah, make sure Poslaju dulu produk yang customer order. Kalau yang jadi dropship itu lagilah senang, ambik order saje. Stokis yang tolong poskan.

2. Buat jadual kerja

Bab gosok baju, tak payah buat hari-hari. Selain dari buang karen, penat pun ye jugak. Hujung minggu, gosok saje sekali harung untuk seminggu. Baju sekolah anak, baju kerja suami, sekali jalan saje. Yang kita ini, cari baju jenis tak payah gosok sajelah kan, jimat masa!

Masak pun sama. Plan sesiap Isnin sampai Jumaat itu nak masak apa. Bahan nak masak itu sedia sesiap letak dalam peti ais. Time nak masak kang campak saje dalam kuali, 5 minit setel!

3. Multitasking

Skill ini paling penting. Nak jadi Surirumah Profesional, kena pakar buat 7 kerja dalam 1 masa.  Contohnya sambil masak, sempat lagi nak kemas dapur sekali. Dah tu pulak boleh saje nak tekan button washing machine itu.

Yang penting untuk kita suri rumah ini, tengah menyusu pun boleh close sale! Ingat customer suka kita jawab PM dengan segera. Tak suka delay delay

4. Anak Pembawa Rezeki

Oleh itu, jaga  betol anak-anak bagi perhatian kat dia walaupun sibuk layan PM tara mana pun. Makan on time, kenyangkan perot dia.  Budak ini senang saje, perut kenyang, tidur cukup, setellah.  Ibu pun senang buat kerja nanti.

5. Terer Bodek Suami

Eh, janganlah gelak. Benda ini lagilah kita kena expert tau. Kalau suami tak tolong, tertonggeng jugak nak buat keje rumah sorang-sorang. Dengan nak layan karenah customer lagi. Belah malam boleh suruh suami main dengan anak-anak, lepas itu listkan tugas sampingan dekat suami. Contoh basuh kain, isi air dalam botol, kemas tampat tidur, sapu kat luar rumah, basuh berak anak 😀.

Packing dan hantar ke Poslaju pun boleh mintak tolong suami buatkan. Dia dah tolong, jangan lupa puji dia hensem!

6. Join team yang offer coaching dan support.

Untuk kita mak-mak moden yang dok rumah ini, agak payah sikit nak attend kelas. Cari bisnes yang offer coaching online. Sekarang kan dah boleh belajar LVE kat Facebook saje. So lepas layan Drama Pukul Tujuh itu, layan lah LIVE coaching plak! Sambil menyusu anak pun boleh belajar tau...
Kalau kat group whatsapp itu, selalulah tanya soalan kat stokis, bukan jadi silent reader. Cara saya, cari dulu jawapan sebelum bertanya... Tanya soalan yang logik.

7. Reward diri sendiri

Dah berbirat jari layan PM, sesekali reward lah diri sendiri. Barulah lagi semangat nak buat bisnes. Bab ini make sure jangan terover sangat. 20% dari untung, belilah apa nak beli. Suka lettewww..

Haa, 7 tips ini kalau buat betul-betul pun dah boleh teratur dah hidup. Anak tak terabai, kerja rumah siap, suami sayang. Nanti dah kaya sket, boleh lah berangan kilat kuku atas sofa! Hihi😃😃...

Korang mesti ada kekawan yang buat Bisnes Online kan?
So share lah kepada sahabat² online yg lain..
😘😘😘😘😘😘

#sharingiscaring
#copypaste

Sebenarnya ramai yang berminat nak buat bisnes online.. Masing-masing teringin nak jana pendapatan tambahan.. Tapi masalah SIBUK, TAK AD...

Petus hilangkan cyst semasa hamil

Selama menjadi pengedar shaklee una banyak ditemukan dengan customer yang dikenalpasti ada cyst semasa hamil. Bila refer kepada doktor..ada setengah doktor yang cadangkan agar melakukan pembedahan..dan ada pulak yang mengatakan bahawa cyst itu akan mengecil sendiri..

Tapi tak semua cyst akan mengecil & hilang..akibatnya mereka terpaksa berikhtiar cara lain untuk hilangkan cyst tersebut. So far una memang tak ada pengalaman lagi seperti ini. Jadi una pun ada tercari-cari jugak petua untuk hilangkan cyst semasa hamil.

Sehinggalah mami terbaca kisah benar daripada seorang ibu anak 4 iaitu Puan Hanisah Mansor  yang berkongsi pengalaman beliau berikhtiar dengan set hamil shaklee..

Selama menjadi pengedar shaklee una banyak ditemukan dengan customer yang dikenalpasti ada cyst semasa hamil. Bila refer kepada doktor.....


Kita selalu dengar tentang pesakit kanser, nasibnya diakhiri dengan kematian.

Dan kita juga mungkin pernah saksikan pesakit kanser  kembali sihat dan seolah olah diberi peluang kedua oleh Penciptanya. Sihat, ceria, kembali bekerja malah boleh beranak pinak lagi.

Saya pernah terbaca, sel kanser boleh hilang jika sel ini di"diam"kan dan menjadi tak aktif selepas 5tahun.

Cara untuk mendiamkan sel kanser,

Kita selalu dengar tentang pesakit kanser, nasibnya diakhiri dengan kematian. Dan kita juga mungkin pernah saksikan pesakit kanser  kem...

Berita baik untuk peminat Shaklee bagi seluruh penduduk bagi kawasan Mersing, Johor.

Anda tidak perlu lagi bersusah payah untuk mendapatkan suplemen Shaklee kerana  Cik Nurul Adilah binti Abdul Aziz 0137369721 adalah pengedar sah Shaklee berdekatan anda.

Berita baik untuk peminat Shaklee bagi seluruh penduduk bagi kawasan  Mersing, Johor . Anda tidak perlu lagi bersusah payah untuk mendapatk...

Berita baik untuk peminat Shaklee bagi seluruh penduduk bagi kawasan Pekan Pahang.

Anda tidak perlu lagi bersusah payah untuk mendapatkan suplemen Shaklee kerana  Cik Nurul Adilah binti Abdul Aziz 0137369721 adalah pengedar sah Shaklee berdekatan anda.

Berita baik untuk peminat Shaklee bagi seluruh penduduk bagi kawasan  Pekan Pahang . Anda tidak perlu lagi bersusah payah untuk mendapatkan...