Kenapa setia dengan shaklee

Alhamdulillah tahun ni dah masuk tahun ke-5 Una jadi pengguna shaklee.
Dan tahun ke-4 bergelar pengedar shaklee.

Kalau baby pun
Kalau dah 4-5 tahun ni dah boleh berlari dah pun.
Ada yang dah stat bersekolah dah pun.
So bukan 1 tempoh yang pendek jugak la.

Apa yang buat Una bertahan dengan shaklee ni?

Alhamdulillah tahun ni dah masuk tahun ke-5 Una jadi pengguna shaklee. Dan tahun ke-4 bergelar pengedar shaklee. Kalau baby pun Kala...


Bila ada yang bertanya apa sebab Una pilih bisnes shaklee, bukan setekat 1 tapi 10 reason Una boleh bagi.

Tapi sebagai permulaan ni Una share 6 sebab je la dulu.
Yang selebihnya kalau nak korang kena la rajin follow Una.

🌸Tak perlukan modal

Kalau nak jual tudung ke kain ke baju ke
Kalau nak untung lebih kita digalakkan beli borong kan.
Modal nak memborong tu pun nak berhsbis dekat RM1000.
Mana nak cari duit kan.
Especially suri rumah yang tak bekerja tu.

Dengan bisnes shaklee tak perlu modal puun.
Modal anda hanya perlu bayar yuran keahlian RM79.50 sahaja.
Nak keahlian FREE pun boleh.

Bila ada yang bertanya apa sebab Una pilih bisnes shaklee, bukan setekat 1 tapi 10 reason Una boleh bagi. Tapi sebagai permulaan ni Una...



Sales adalah nadi kepada sesebuah perniagaan.
Kalau tak ada sales maka terkubur la bisnes.

Macam mana cara nak tingkatkan sales?

📌Maksimum kan penggunaan medium yang ada.

Anda hendaklah mempromosikan bisnes anda setiap.
Gunakan semua kaedah offline & online.

Kaedah offline contohnya;
Berikan bisnes kad atau flyers setiap kali berjumpa kenalan baru.
Perkenalkan diri dulu dan ceritakan perihal bisnes anda serba sedikit.

Sales adalah nadi kepada sesebuah perniagaan. Kalau tak ada sales maka terkubur la bisnes. Macam mana cara nak tingkatkan sales? 📌...

Side effect shaklee


Bila bercerita pasal shaklee effect.
Majoriti pengguna shaklee berkongsi perubahan ketara dan besar dalam diri mereka sejak mengamalkan produk shaklee.

Una?
Hmm..macam tak ada apa yang berubah pun.
So mungkin inilah shaklee effect Una kot.
Maintain muda remaja walaupun dah beranak 3.

Bukan niat nak masuk bakul angkat sendiri
Tapi masuk lif tekan sendiri...hihihi

Bila bercerita pasal shaklee effect. Majoriti pengguna shaklee berkongsi perubahan ketara dan besar dalam diri mereka sejak mengamalkan...



Ingat tak lagi beberapa hari lepas Una ada share pasal vission board (VB)

Hari ni nak ambil peluang untuk cerita pasal TARGET pulak.

Sebenarnya tak ada beza sangat pun kedua-dua ni.
Cuma TARGET boleh ditampal atau dimasukkan dalam VB.
Itu je.
Senang kan paham.

TARGET ni Una akan buat setiap bulan.
Yelah sebab income shaklee adalah daripada BONUS.
BONUS pula dibayar setiap bulan.
So lebih senang kalau buat target untuk setiap bulan.

Jika tercapai TARGET ni secara tak langsung tercapai jugakla VB.

Apa yang nak ditulis dalam TARGET?

Ingat tak lagi beberapa hari lepas Una ada share pasal vission board (VB) Hari ni nak ambil peluang untuk cerita pasal TARGET pulak. ...

Dream board


APA ITU VISSION BOARD (VB)?
BOLEH PERCAYA KE VISSION BOARD TU?

Teringat dulu masa zaman sekolah..
Bila ada exam besar (UPSR, PMR & SPM) mesti merata dok tulis target.
Nak 5A UPSR
Nak 8A PMR
Nak 9A SPM



Sedar atau tak itu la vission board kita dulu..
Ada yang panggil dream board..

APA ITU VISSION BOARD (VB)? BOLEH PERCAYA KE VISSION BOARD TU? Teringat dulu masa zaman sekolah.. Bila ada exam besar (UPSR, PMR &am...

Biasanya setiap cuti sekolah hujung tahun Una & family akan plan untuk pergi bercuti..
Rehat2 kan fikiran..
Gembira kan anak2...

Ni semasa suami & anak2 ke zoo Johor

Tak dapat lama...
Atleast 2 hari 1 malam pun cukup..

Tapi cuti bulan 12 baru2 memang tak dapat ke mana la...
Sebab Una sedang berpantang..
So sekadar bawak anak2 balik kampung..

Biasanya setiap cuti sekolah hujung tahun Una & family akan plan untuk pergi bercuti.. Rehat2 kan fikiran.. Gembira kan anak2... N...