Ramai orang yang pertikaikan pengedar shaklee overclaimed yang konon nya vivix ni bagus sangat..
Orang kanser boleh bebas kanser..
Orang darah tinggi boleh normal balik..
Orang stroke bila sihat semula..
Pesakit diabetes bebas diabetes..
Gara-gara ambil vivix..

By the way kami bukanlah overcalimed..
Tapi kalau ada yang mengatakan vivix mampu merawat kencing manis..

Yess!! Tu memang overclaimed dik..
Agaknya tu yang ramai kecam pengedar shaklee kot..

Sememangnya vivix bukanlah digunakan untuk merawat kencing manis..
Yang sebenarnya vivix bantu turunkan paras gula dalam darah..

Ramai orang yang pertikaikan pengedar shaklee overclaimed yang konon nya vivix ni bagus sangat.. ...


Hari ni ahkak nak bergosip sikit...

Bukan gosip pasal retis or kawan fb...
Tapi gosip pasal diri ahkak sendiri...

Ahkak ni dulu pengguna set skincare tegar...
Kalau beli skincare....tak ada maknanya nak beli pencuci je...
Mesti complete dengan toner & pelembap sekali...

Hari ni ahkak nak bergosip sikit... Bukan gosip pasal retis or kawan fb... Tapi gosip pasal di...

Bulan 10 tahun lepas saya banyak dapat call & wassap daripada customer baru untuk deliver nutriferon segera..

Adalah dekat 10 kotak kot..
2,3 hari sekali mesti kena restok...
Mana tak nya masa tu musim demam denggi..

Termasuklah customer yang ni..
Beliau mempunyai seorang anak istimewa...
Diuji pulak dengan anak istimewa tu & isteri kena demam denggi..
Allahu akbar..

Bulan 10 tahun lepas saya banyak dapat call & wassap daripada customer baru untuk deliver nutrif...


Apa beza protein SOYA dalam esp berbanding protein dalam COLLAGEN POWDER SHAKLEE?

Rasanya semua tau kot esp & collagen powder shaklee ni kedua-duanya tergolong dalam SET CANTIK SHAKLEE.

Tapi kenapa tetap kena ambil dua2 padahal dua2 ada molekul ringkas protein iaitu asid amino?

Memang betul dua2 sama ada asid amino tapi tetap tak sama @ berbeza.

Apa beza protein SOYA dalam esp berbanding protein dalam COLLAGEN POWDER SHAKLEE? Rasanya semua...


Selain daripada dibuat makan..
Vivix ni jugak saya gunakan buat masker..

Ala bukan guna banyak pun..
Lebihan vivix yang melekat kat sudu lepas makan...
Saya sapu bagi rata kat muka...
Sebab vivix ni kan pekat..
So memang cukupla untuk seluruh muka..

Macam abang dalam gambar ni buat..



Selain tu...
Boleh campurkan setitik vivix ke dalam semangkuk kecil plain yogurt...
Kacau sebati campuran tu...
Then sapu kat kat muka..
Dah kering baru bilas.



Hasilnya....
🙊🙊🙊🙊🙊🙊
Korang try la sendiri..
Kalau nak tau..😄😄

Selain daripada dibuat makan.. Vivix ni jugak saya gunakan buat masker.. Ala bukan guna banyak...



Semakin hari apabila mami belajar tambah ilmu tentang penyusuan semakin mami kagum dengan ciptaan seorang wanita..secara tak langsung rasa beruntungnya jadi wanita.

Dahla diuji dengan penatnya mengandung selama lebih 9 bulan...belum lagi kira kena alahan & morning sickness..habis 9 bulan hamil kena hadapi sakitnya bersalin pulak..ada yang diuji sakit yang sekejap. Tak dan setengah jam menahan sakit baby pun dah keluar..ada yang berhari-hari kena tanggung sakit..ada yang langsung tak sakit..sedar-sedar baby dah keluar.

Dah setel bab bersalin kena pulak berpantang 40 hari..ada yang sampai 100 hari.. Diuji pulak dengan masalah susu badan yang sikit atau tak keluar langsung..ada pulak susu meriah sampai bengkak susu pulak.

Semakin hari apabila mami belajar tambah ilmu tentang penyusuan semakin mami kagum dengan cipt...

Ahkak ni jenis tak boleh dengar orang cakap je..
Selagi tak ada bukti dan explaination yang clear...selagi tu ahkak tak puas hati..
So bila orang cakap vivix ni melambatkan penuaan & memelihara kesihatan yang baik..
Ahkak pun google la nak tau lebih lanjut..
Sampaila terjumpa info pasal telomere ni..

Dan bila dok study pasal telomere ni..
Buatkan ahkak kagum pulak dengan ilmu biologi..
Tu la dulu tak nak belajar betul2..

By the way..
Ahkak nak tanya korang pernah dengar pasal telomere tak?
Ahkak baru 1st time dengar..
Tu pun lepas attend kelas dengan nutritionist shaklee...



Well, apa itu telomere?

Ahkak ni jenis tak boleh dengar orang cakap je.. Selagi tak ada bukti dan explaination yang clear.....