Sebelum ibu2 nak ke pasar hari ni..
Atau yang baru plan menu untuk lunch hari ni..
Saya nak share 1 resepi sihat.
Mak yong yang bakal nak bersalin pun suruh encik suami buatkan masa berpantang nanti..

Resepi nya mudah sangat.
Gerenti tak membebankan encik suami..

~IKAN SIAKAP KUKUS ASAM BOI~

Gambar: Ihsan dari Google search

Sebelum ibu2 nak ke pasar hari ni.. Atau yang baru plan menu untuk lunch hari ni.. Saya nak share 1 resepi sihat. Mak yong yang bakal nak...

Pengedar esp shaklee


Bagi yang dah biasa dengan brand shaklee rasanya dah kenal sangat dengan esp ni.
Ianya ialah minuman sebagai makanan tambahan yang berasaskan 100% soya non GMO.
Sangat tinggi dengan kandungan protein di samping indeks glisemik yang sangat rendah.


Pengedar esp shaklee


Biasanya mereka yang mengambil esp shaklee ni bagi tujuan;

🌷Nak banyakkan & pekatkan susu badan.
🌷Nak kawal pemakanan sebab nak turunkan berat badan @ dapatkan berat badan ideal.
🌷Ingin mencerahkan & mencantikkan kulit.
🌷Untuk atasi masalah gastrik.
🌷Sebagai pembekal tenaga segera.

Dan banyak lagi tujuan mereka mengamalkan esp shaklee..

Kali pertama Una ambil esp ni sebab terpengaruh dengan mereka yang bertahun-tahun amaklan esp.
Kulit mereka jadi lebih remaja, gebu, tegang, cerah, bersih dari jerawat & parut.
Pendek kata cantik2 belaka la..

Padahal Una ni bukan penggemar susu pun.
Bila minum rasa tak boleh nak telan.
Memang pun itu yang terjadi.
Bancuh 1 mug..
Cuma minum seteguk 2 je.
Lepas tu try la campur dengan tamar koko.
Untuk kurangkan rasa susunya.
Alhamdulillah boleh telan dan amalkan hari2.

Tak lama lepas tu try campur dengan nestum pulak.
Lagi sedap.
Sejak tu Una try pelbagai resepi esp.
Mana tau ada yang kena ditekak kan.

Pengedar esp shaklee

Setelah sebulan lebih consume esp.
Dekat2 nak habislah 1 can.
Apa yang Una perasan...
Lepas minum esp terus lawas.
Terus rasa nak membuang.
Tak perlu nak bertapa lama-lama dalam bilik termenung.
Kulit pun jadi makin halus.
Macam ambil kolagen je rasanya.

La ni dah jadi mak yong..
Una nekad nak konsisten sampai anak habis menyusu..
InsyaAllah..
Sebabnya ada testimoni baby shaklee..kulitnya gebu betul..
Sebab sepanjang hamil ibu nya amalkan esp setiap hari..

Esp untuk ibu hamil


Ada yang nak try esp?

CARA ORDER ESP SHAKLEE

Cara 1 – Anda boleh terus klik ke <ESP SHAKLEEini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Untuk tutorial step by step menggunakan eSell boleh lihat di sini;

---> TUTORIAL MEMBUAT BELIAN PRODUK SHAKLEE MENGGUNAKAN ESELL


Cara 2 – Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang vitamin mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Batu Pahat, Benut, Pontian, Kluang, Ayer Hitam, Parit Raja dan lain lain tempat di sekitarnya, saya merupakan pengedar Shaklee Batu Pahat, Benut, Pontian, Kluang, Ayer Hitam, Parit Raja dan lain lain tempat di sekitarnya.



Nurul Husna
Call/SMS/WhatsApp: 016-2222531
--> www.wasap.my/60162222531


Anda juga berpeluang untukendapatkanFREE konsultasi sebelum dan selepas!

Bagi yang dah biasa dengan brand shaklee rasanya dah kenal sangat dengan esp ni. Ianya ialah minuman sebagai makanan tambahan yang ber...



Una memilih suplemen dalam diet harian sebab Una tau sumber dari pemakanan je tak cukup.
Especially bila jadi mak yong ni..
Kalau tak, tak la doktor suruh kita amik suplemen asid folik dan iron tablet.

Kalau harap dari pemakanan je gerenti tak dapat cover nutrien yang perlukan untuk perkembangan bayi dalam kandungan.

Una memilih suplemen dalam diet harian sebab Una tau sumber dari pemakanan je tak cukup. Especially bila jadi mak yong ni.. Kalau t...



Sape yang ada tonton gema gegar vaganza mesti tau yang salah seorang anak kepada peserta gema gegar vaganza iaitu Bazli dari kumpulan UNIC sedang menderita mengidap kanser lymphoma.


Apa itu kanser lymphoma?

Sumber: Kenali kanser

Separuh daripada kejadian kanser darah adalah kanser limfoma atau kanser limfa. Limfa adalah sistem berangkai yang terdiri daripada nod limfa di leher, bawah ketiak, celah peha, dada dan perut, sistem limfa bertindak mengeluarkan cecair berlebihan dari badan dan juga membina sistem imun badan.

Sape yang ada tonton gema gegar vaganza mesti tau yang salah seorang anak kepada peserta gema gegar vaganza iaitu Bazli dari kumpulan UN...

Bidadari syurga paling cantik


Alang2 dalam mood gema gegar vaganza...
Terexcited lak nak cite kisah pasal ainul mardhiah.
Tadi UNIC cerita versi ringkas sangat sebab kejar masa kot..

Cite ni pun Una dengar dalam tanyalah Ustazah yang disampaikan oleh Ustazah Nor Arbaayah..

Kisah nya lebih kurang macam ni la.
Kalau ada terkurang or terlebih minta maaf siap2 yer..
Sekadar nak naikkan semangat wanita2 untuk jadi ketua bidadari syurga..

Pada suatu hari. Rasulullah bercerita tentang ganjaran untuk mereka yang mati syahid.
Salah satunya mereka akan duikurniakan seorang bidadari syurga yang bernama Ainul Mardhiah.
Si pemuda teringin nak tau pasal Ainul Mardhiah ni..
Tapi beliau malu..

Alang2 dalam mood gema gegar vaganza... Terexcited lak nak cite kisah pasal ainul mardhiah. Tadi UNIC cerita versi ringkas sangat seba...


APA ITU Royal Ajwa

ROYAL AJWA adalah minuman berasaskan buah kurma dan bahan herba lain untuk kesihatan dalaman dan kecerdasan serta kecantikan luaran.

APAKAH BAHAN ASAS Royal Ajwa

APA ITU Royal Ajwa ROYAL AJWA adalah minuman berasaskan buah kurma dan bahan herba lain untuk kesihatan dalaman dan kecerdasan sert...

Perut buncit menggeleber antara masalah yang paling kerap di alami oleh ibu yang baru bersalin.
Tambah-tambah lagi yang bersalin secara czer.
Dah la tak boleh bertungku..
Berbengkung apatah lagi.

Tapi berbeza dengan akak sorang ni.
3 kali bersalin czer pun badan still maintain macam anak dara.
So sebab tu la untuk kali ini Una share kan tips dan amalan pemakanan beliau untuk rujukan ibu-ibu sekalian.


Kempiskan perut selepas bersalin czer

Bismillahirahmanirahim...

Seperti yang kak ida janji kan..dan terima kasih atas likes dan sudi nak kongsikan tips dan rutin bagaimana kak ida amalkan untuk kempiskan perut walaupun dah 3 kali beranak czer..
Tahu je la kalau ibu beranak czer memang time pantang tak boleh urut dan bertungku..jadi memang normal perut akan buncit kekal dan susah nak get flat tummy.

Sebelum tu kak ida nak share sikit info supaya kita lebih kenal tentang masalah perut buncit..

APA YANG TERKANDUNG DALAM PERUT BUNCIT TU??

Perut buncit menggeleber antara masalah yang paling kerap di alami oleh ibu yang baru bersalin. Tambah-tambah lagi yang bersalin secara c...