Bidadari syurga paling cantik


Alang2 dalam mood gema gegar vaganza...
Terexcited lak nak cite kisah pasal ainul mardhiah.
Tadi UNIC cerita versi ringkas sangat sebab kejar masa kot..

Cite ni pun Una dengar dalam tanyalah Ustazah yang disampaikan oleh Ustazah Nor Arbaayah..

Kisah nya lebih kurang macam ni la.
Kalau ada terkurang or terlebih minta maaf siap2 yer..
Sekadar nak naikkan semangat wanita2 untuk jadi ketua bidadari syurga..

Pada suatu hari. Rasulullah bercerita tentang ganjaran untuk mereka yang mati syahid.
Salah satunya mereka akan duikurniakan seorang bidadari syurga yang bernama Ainul Mardhiah.
Si pemuda teringin nak tau pasal Ainul Mardhiah ni..
Tapi beliau malu..

Alang2 dalam mood gema gegar vaganza... Terexcited lak nak cite kisah pasal ainul mardhiah. Tadi UNIC cerita versi ringkas sangat seba...


APA ITU Royal Ajwa

ROYAL AJWA adalah minuman berasaskan buah kurma dan bahan herba lain untuk kesihatan dalaman dan kecerdasan serta kecantikan luaran.

APAKAH BAHAN ASAS Royal Ajwa

APA ITU Royal Ajwa ROYAL AJWA adalah minuman berasaskan buah kurma dan bahan herba lain untuk kesihatan dalaman dan kecerdasan sert...

Perut buncit menggeleber antara masalah yang paling kerap di alami oleh ibu yang baru bersalin.
Tambah-tambah lagi yang bersalin secara czer.
Dah la tak boleh bertungku..
Berbengkung apatah lagi.

Tapi berbeza dengan akak sorang ni.
3 kali bersalin czer pun badan still maintain macam anak dara.
So sebab tu la untuk kali ini Una share kan tips dan amalan pemakanan beliau untuk rujukan ibu-ibu sekalian.


Kempiskan perut selepas bersalin czer

Bismillahirahmanirahim...

Seperti yang kak ida janji kan..dan terima kasih atas likes dan sudi nak kongsikan tips dan rutin bagaimana kak ida amalkan untuk kempiskan perut walaupun dah 3 kali beranak czer..
Tahu je la kalau ibu beranak czer memang time pantang tak boleh urut dan bertungku..jadi memang normal perut akan buncit kekal dan susah nak get flat tummy.

Sebelum tu kak ida nak share sikit info supaya kita lebih kenal tentang masalah perut buncit..

APA YANG TERKANDUNG DALAM PERUT BUNCIT TU??

Perut buncit menggeleber antara masalah yang paling kerap di alami oleh ibu yang baru bersalin. Tambah-tambah lagi yang bersalin secara c...

Produk skincare yang mengecilkan liang pori

Memiliki kulit wajah yang cerah, halus, dan berseri adalah impian setiap wanita.
Namun, jika memiliki kulit wajah dengan liang pori-pori yang jauh lebih besar daripada normal akan menyebabkan kulit wajah mudah ditumbuhi jerawat?
Bukan itu je..pori-pori yang besar pada kulit wajah dapat mengurangkan kecantikan kulit wajah. 

Pori-pori wajah yang besar akan menjadi tempat pembiakan bakteri dan tempat berkumpulnya sisa mekap jika tidak dibersihkan dengan betul. 
Jika bakteria dan bahan kimia dari makap bercampur dengan sebum, maka jerawat boleh tumbuh dengan cepat. 
Kawasan kulit wajah yang biasa terjadi laing pori-pori yang besar biasanya terdapat pada sekitar hidung dan pipi.

Namun kali ni Una nak ambil peluang untuk berkongsi kisah kejayaan seorang gadis yang akhirnya memiliki wajah yang halus, cerah dan gebu setelah menggunakan skincare nutriwhite.

"KINI KULIT SAYA TIDAK SUNBURN LAGI. MALAH LIANG PORI SAYA JUGA MENGECIL"

Memiliki kulit wajah yang cerah, halus, dan berseri adalah impian setiap wanita. Namun, jika memiliki kulit wajah dengan liang pori-po...

Anak adalah anugerah Allah.
Bila si anak terluka sikit, pedihnya hati ibu susah untuk diungkapkan.
Lagi-lagi apabila ianya berlaku ketika kita tidak bersama mereka.


Saya bekerja dan anak tinggal bersama babysitter.
Luluh hati bila dimaklumkan oleh babysitter tangan anak saya iaitu Izzah (setahun dua bulan) melecur terkena kuah panas.

Anak adalah anugerah Allah. Bila si anak terluka sikit, pedihnya hati ibu susah untuk diungkapkan. Lagi-lagi apabila ianya berlaku ketika ...

Tak lama lagi dah musim haji dah nak tiba.
Berdasarkan cerita-cerita mereka yang dah pernah buat ibadah umrah dan haji....memerlukan tenaga dan kesihatan yang optimum sepanjang di sana.

Alhamdulillah shaklee ada provide set untuk memudahkan ibadah haji & umrah yang mana ianya bermanfaat untuk;


  • Membekalkan tenaga sepanjang mengerjakan ibadah.
  • Mengelakkan dehidrasi
  • Menguatkan antibodi dan imu
  • Mengurangkan rasa mengantuk
Di sini Una ada kongsikan pengalaman seorang ibu yang di beri kesempatan mengerjakan umrah dengan dengan set haji dan umrah shaklee.
Hasilnya badan lebih bertenaga..
Memudahkan beliau untuk mengerjakan umrah.
Teruskan baca selanjutnya kisah pengalaman beliau.


Suplemen untuk umrah

SYUKUR dan gembira rasa hati bila kami sekeluarga dijemput menjadi tetamu Allah.
Sebagai persediaan, selain menambah ilmu tentang ibadah, saya banyak baca pengalaman mereka yang dah pergi.
Ramai yang kata ibadat umrah ni menuntut tenaga, terutama tenaga kaki.
Dan juga biasanya perubahan cuaca menyebabkan kita mudah terkena demam selsema.
Terutamanya bila dah nak balik atau dah kembali ke tanah air.


Kami pergi bulan Disember musim sejuk.
Memang sejuk sangat.

Tak lama lagi dah musim haji dah nak tiba. Berdasarkan cerita-cerita mereka yang dah pernah buat ibadah umrah dan haji....memerlukan tenaga...

Plantar fascitis

Setiap kali bangun pagi..bila kaki nak jejak lantai je tumit rasa sakit menyucuk-nyucuk, berdenyut-denyut dan rasa seolah macam nak terbakar.
Sape yang penah alami je tau.
Tapi bila dah stat buat kerja, beriadah @ dah warming up lama kelamaan sakit tu berkurang.
Bila ini berlaku, anda berkeberangkalian menghidap Plantar Fascitis.

Apa itu plantar fascitis?

Plantar Fascitis adalah ligamen yang panjang terdiri daripada fibrous tissue yang berada di bawah tapak kaki.
Ia melekat di antara jari kaki dan tulang tumit..seolah-olah macam 'rubber band'.
Setiap kali kita melangkah ligamen ini akan meregang.
Jika bebanan dan tekanan yang dikenakan makin besar; (akibat daripada berat badan, aktiviti lasak atau berjalan terlalu lama)..
Tisu ini menjadi radang dan koyak.
(Sumber : drzubaidi.com)

Kaedah rawatan untuk pesakit Plantar Fascitis

Setiap kali bangun pagi..bila kaki nak jejak lantai je tumit rasa sakit menyucuk-nyucuk, berdenyut-denyut dan rasa seolah macam nak terb...