Suplemen VS Skincare

2/27/2018 Unknown 0 Comments



Dah guna Skincare perlu ke lagi ambil suplemen?

Sejak Youth Skincare berada di pasaran Malaysia
Dan sejak 1 per 1 testimoni pengguna Youth share keberkesanan Youth
Semua orang jadi excited dan tak sabar nak gunakan Youth.

Una risau pun ada jugak
Yelah, orang Malaysia ni majoriti obses dengan nak cantik
Jangan cakap orang la
Una sendiri pun suka nak cantik

Dah guna Skincare perlu ke lagi ambil suplemen? Sejak Youth Skincare berada di pasaran Malaysia Dan sejak 1 per 1 testimoni pengguna ...

0 comments:

5 bahaya merkuri dalam kosmetik kepada kesihatan

2/27/2018 Unknown 0 Comments



Mesti ramai yang tertanya-tanya apa kaitan merkuri dalam kosmetik kepada kesihatan.
Krim tu pakai kat luar kulit je.
Tak kan la sampai boleh efek buah pinggang bagai ni.

Meh nak cite.
Merkuri dalam kosnetik ni
Bila korang sapu kat kulit, ia meresap terus sampai salur darah.
Sebab tu even korang baru pakai
Cepat nau nau efek nya.

So keupayaan merkuri ni meresap terus sampai salur darah ni
Boleh membawa kepada kerosakan organ lain dalam badan especially buah pinggang.
Sebab fungi buah pinggang ni menapis unsur-unsur yang tidak terhadam.

Gila apa badan kita nak hadam merkuri.

Mesti ramai yang tertanya-tanya apa kaitan merkuri dalam kosmetik kepada kesihatan. Krim tu pakai kat luar kulit je. Tak kan la sampai...

0 comments:

Orang kecil berjiwa besar

2/27/2018 Unknown 0 Comments

"Cikgu, aisar nak jadi pengawas."

Allahu akbar
Terkedu mami & abi bila tau anak bujang yang kecik-kecik cili api ni berani menyuarakan pendapat dia pada cikgu.

Kisah nya macam ni.....

Disebabkan hari ni cuti
Kami sekeluarga tak ke mana pun
Busy dengan kelas
Lagi pula parit raja jem
So malas la nak ke mana

"Cikgu, aisar nak jadi pengawas." Allahu akbar Terkedu mami & abi bila tau anak bujang yang kecik-kecik cili api ni bera...

0 comments:

Kisah Kandungan Berkembar Dengan Darah

2/27/2018 Unknown 0 Comments



Seriau kan baca tajuk ni.
Una yang dengar ni lagi la.
Sampai naik bulu roma.
Seram pun ada.
Dah macam mistik je.

By the way 3 hari lepas sempat la bersembang dengan ibu kepada salah seorang pelajar.
Beliau berkongsi pengalaman bersalin czer.

Katanya semasa bersalin anak pertama
Secara czer
Tanpa dia sedar jahitan sebelah dalam terbuka

Seriau kan baca tajuk ni. Una yang dengar ni lagi la. Sampai naik bulu roma. Seram pun ada. Dah macam mistik je. By the way 3 hari...

0 comments:

12 Ciri Krim Kosmetik Yang Mengandungi Merkuri

2/27/2018 Unknown 0 Comments


1. Melekit-lekit : Tapi ada sesetengah krim yang campurkan dengan bedak sejuk supaya nampak lebih cair.

2. Tidak homogen : Maksudnya, kalau kita biarkan krim itu, kita nampak ada lapisan minyak akan terpisah dengan lapisan padat.

3. Bau logam merkuri: Bau lain macam, tapi ada sesetengah product yang kononnya bijak dah mengolah bau dengan bau perfume yang lebih menyengat untuk menghilangkan bau merkuri. Sebab itu sebaiknya jika mencari product kecantikan, cari product yang tidak berbau apa apa. Kalau nak bau wangi pakai perfume lah buat apa pakai krim muka wangi- wangi?

4. Warna yang menonjol: Biasanya untuk

1. Melekit-lekit : Tapi ada sesetengah krim yang campurkan dengan bedak sejuk supaya nampak lebih cair. 2. Tidak homogen : Maksudnya, ...

0 comments:

Tips dan amalan untuk mencantikkan kulit wajah

2/26/2018 Unknown 0 Comments


No.1 : MESTI RAJIN !!!

Rajin apa?
Rajin jaga muka.

Setiap hari MESTI RAJIN cuci muka.
Atleast sehari 2x.
Pagi sekali petang/malam sekali.
(Nanti Una ajar cara cuci muka yang betul)

Lepas cuci pakai toner.
Untuk kecilkan liang pori.
(Boleh refer sharing Una sebelum ni tentang kepentingan pakai toner :>

No.1 : MESTI RAJIN !!! Rajin apa? Rajin jaga muka. Setiap hari MESTI RAJIN cuci muka. Atleast sehari 2x. Pagi sekali petang/malam ...

0 comments:

Dari Seorang Workaholic Jadi Surirumah Sepenuh Masa

2/26/2018 Unknown 0 Comments



Mungkin tak ramai yang tahu Una ni seorang yang workaholic
Siang keje makan gaji
Malam buat part time mengajar tuisyen pulak.
Merata-rata Una pergi mengajar
Di Kumon, di Tuition Center, Hometuisyen Dari weekdays sampailah hujung minggu.

Sebab itu je la passion Una
Sebab tu Una suka keje ofis hour
Sebab boleh plan schedule untuk kerja part time
Boleh la buat extra income.

Mungkin tak ramai yang tahu Una ni seorang yang workaholic Siang keje makan gaji Malam buat part time mengajar tuisyen pulak. Merata-...

0 comments:

Bukan Team Biasa

2/26/2018 Unknown 0 Comments



Alhamdulillah
Mereka ni adalah barisan leader dalam team sirius star yang sangat hebat.

Actually ada lagi beberapa orang.
Tapi mereka ni fokus marketing secara offline.

Meh nak cite sikit background mereka-mereka ini.

💖Kak Jie Najee Jieto

Beliau adalah ibu kepada 2 orang hero dan juga merupakan seorang guru.
Dengan bebanan kerja sebagai guru, beliau tetap memberi komitmen kepada bisnes di samping tugas sebagai seorang guru tidak diabaikan.

Bagi seluruh penduduk di kawasan Puchong, Bandar Kinrara, PJ, Subang Jaya
Boleh menghubungi kak jie untuk penghantaran terus ke pintu rumah anda.

Alhamdulillah Mereka ni adalah barisan leader dalam team sirius star yang sangat hebat. Actually ada lagi beberapa orang. Tapi merek...

0 comments:

5 amalan untuk mengelakkan kulit kering pada musim panas

2/26/2018 Unknown 0 Comments


Nampaknya sekarang dah musim panas pulak.
Air parit depan rumah Una pun dah kering.
Kalau tak bukan main lagi nampak ikan bersuka ria melompat-lompat.
Bangau pulak dok aim elok je nak tunggu masa sesuai nak sambar ikan tu.

Tapi bila air dah surut
Parit dah kering
Batang hidung ikan dan bangau pun tak nampak

Terpanjang pulak cite pasal ikan ni.

Nampaknya sekarang dah musim panas pulak. Air parit depan rumah Una pun dah kering. Kalau tak bukan main lagi nampak ikan bersuka ria m...

0 comments:

Kenapa kena pakai serum pada wajah?

2/26/2018 Unknown 0 Comments

Korang
Ada guna skincare tak?
Dalam rangkaian skincare morang guna tu ada apa?
Pencuci ada tak?
Toner ada tak?
Pelembap ada tak?
Night cream?
Sunblock?
Serum?

Haa..jangan tak tau serum pun penting tau.

Nak tau apa kebaikan menggunakan serum?


Korang Ada guna skincare tak? Dalam rangkaian skincare morang guna tu ada apa? Pencuci ada tak? Toner ada tak? Pelembap ada tak? Night...

0 comments:

Solusi untuk isteri yang sering mengadu sakit pinggang semasa hamil

2/26/2018 Unknown 0 Comments

Sakit pinggang semasa hamil


Kali ni nak buat artikel khas untuk encik suami pulak.
Bagi yang sayang bini mesti dia akan baca artikel ni sampai habis.
Mau tak sayang...bila kesian tengok isteri hari2 ngadu sakit pinggang.

Bukan nya tak nak tolong urut
Bila tolong urut kang..tak ada 1 part pun yang kena.
Betul kan?

Dah la tak tahu kat mana sebenarnya si isteri tengah sakit.
Dah tolong urut kena marah pulak.


"Ish abang ni, bukan kat situ la."

"Urutla kuat lagi, tak rasa la."

Kali ni nak buat artikel khas untuk encik suami pulak. Bagi yang sayang bini mesti dia akan baca artikel ni sampai habis. Mau tak saya...

0 comments:

Kenapa lelaki senang botak? Adakah korang pernah buat ni?

2/26/2018 Unknown 0 Comments

Serum rambut lelaki

Perasan tak..ada segelintir kaum lelaki yang mengalami masalah botak. Sampaikan ada di kalangan artis Malysia pun tak terkecuali seperti penyanyi popular Tomok.

Tapi Una pernah tonton 1 rancangan di TV, Tomok bagitau masa remaja beliau menggunkan gel rambut. Akibatnya rambut beliau jadi rosak.

Adakah masalah botak ni sebab salah guna produk dan faktor keturunan je?

Actually ada lagi beberapa sebab lain.
Iaitu;

1. Ikat rambut terlalu ketat

Perasan tak..ada segelintir kaum lelaki yang mengalami masalah botak. Sampaikan ada di kalangan artis Malysia pun tak terkecuali seperti ...

0 comments:

Youth Skincare SELAMAT dan BERKESAN untuk semua jenis kulit

2/26/2018 Unknown 0 Comments


Sejak bulan lepas lagi Youth Skincare Shaklee telah pun mulai dijual di pasaran Malaysia.
Tapi hanya available buat leader shaklee yang layak sahaja.
Bersempena dengan pelancaran Youth bulan depan iaitu Mac 2018, skincare ni akan mula dijual kepada pengguna di seluruh Malaysia.
Pastinya dengan harga promosi yang sangat menjimatkan, setiap daripada anda tak boleh melepaskannya

Sebelum ini shaklee sangat terkenal dengan set skincare nutriwhite nya yang menjadi kegilaan pengguna shaklee. Kerana ianya terbukti sangat SELAMAT dan BERKESAN kepada pelbagai jenis masalah kulit.

Seperti shaklee Youth berkali ganda lebih mengujakan.
Meh Una nak ceritakan sikit apa yang best nya YOUTH ni sampaikan korang wajib bertukar ke YOUTH SKINCARE sekarang.


Apa Beza YOUTH dan Skincare lain di pasaran?

Sejak bulan lepas lagi Youth Skincare Shaklee telah pun mulai dijual di pasaran Malaysia. Tapi hanya available buat leader shaklee yang...

0 comments:

Cara mencuci muka yang TEPAT yang MESTI anda praktikkan

2/25/2018 Unknown 0 Comments


Dalam 1 hari berapa kali korang cuci muka?

Actually dalam sehari atleast 2 kali korang kena cuci muka.
Pagi dan petang.
Jangan kerap sangat tau.
Nanti akan menghilangkan kelembapan kulit.
Tu yang kulit boleh jadi kering tu.

Macam mana cara korang cuci muka tu?

Letak pencuci muka kat tapak tangan, gosok2 pastu sapu je kat muka.
Betul tak?

Sebenarnya tu bukan la cara yang tepat dan efisyen untuk bersihkan muka dari kotoran dan minyak.
Mestilah ada cara nya.

Dalam 1 hari berapa kali korang cuci muka? Actually dalam sehari atleast 2 kali korang kena cuci muka. Pagi dan petang. Jangan kerap ...

0 comments:

5 Tips Penjagaan Rambut Yang WAJIB Anda BACA dan BUAT

2/25/2018 Unknown 0 Comments

Serum rambut


Bukan perkara main-main dalam bab menjaga rambut ni
Sebab kita tak nak rambut gugur, kotor, tak sihat dan botak..
Tidak kira lelaki atau perempuan sebenar nya sangat berisiko untuk mendapat masalah rambut gugur.

Faktor seperti usia, tekanan kerja, pemakanan dan kurang rehat adalah antara penyumbang kepada masalah rambut.
Namun, ada sesetengah mereka yang tak tahu atau saje je TAK NAK ambil tahu bahawa mereka mengalami masalah rambut yang serius.

Seram kan bunyi nya..
HAHAHA !!

Bukan perkara main-main dalam bab menjaga rambut ni Sebab kita tak nak rambut gugur, kotor, tak sihat dan botak.. Tidak kira lelaki at...

0 comments:

8 Tips Melebatkan Rambut Tanpa Perlu Ke Saloon Mahal

2/13/2018 Unknown 0 Comments

Semalam, semasa AJL encik suami bersuara,

"Artis-artis ni kalau ada program macam ni mesti nak buat rambut kan."

"Yelah, nak jalan atas red karpet. Kena la cantik."

Betapa rambut tu antara aset yang perlu dijaga.
Jangan kata yang free hair.
Yang bertudung pun sama kena jaga rambut.
Yelah seharian rambut terperap dalam tudung.
Kalau tak dijaga boleh rosak jugak.

Jangan kata perempuan
Lelaki pun sama naik
Mementingkan penjagaan rambut.

Semalam, semasa AJL encik suami bersuara, "Artis-artis ni kalau ada program macam ni mesti nak buat rambut kan." "Yelah, ...

0 comments:

Cara Memicit Jerawat Tanpa Meninggalkan Parut

2/12/2018 Unknown 0 Comments



Sharing kali ni untuk korang yang dah gatai tangan sangat nak picit jerawat.
Sampaikan tips TIPS NAK ELAKKAN TANGAN DARIPADA SUKA PICIT JERAWAT semalam pun tak lut kat korang.

Ini dia step by step cara picit jerawat yang selamat tanpa meninggalkan parut.

1. Pastikan cuci tangan bersih-bersih.
Sebab jari jemari kita ni banyak kuman yang kita sendiri tak nampak

2. Gunakan sarung tangan ataupon boleh lapik jari dengan menggunakan tisu.

3. Pastikan cuci muka dari segala mekap. Guna makeup remover dan basuh bersih-bersih untuk mengelakkan bakteria terus masuk ke dalam kulit

4. Cara ni wajib korang buat!
Seam kan dulu muka supaya kulit lebih lembut dan liang pori terbuka. Supaya mudah korang nak picit. Tak lah picit2 tapi tak keluar pon jerawat tu

5. Jangan picit guna kuku !!
Kenal pasti dulu mata jerawat terlebih dahulu.

6. Dah selesai picit?
Cuci muka bersih-bersih. Ambil ais dan ratakan seluruh wajah. Boleh terus apply serum.

Selamat mencuba dan semoga bermanfaat.

Untuk dapatkan lebih banyak lagi tips kecantikan boleh follow Una di facebook
Nurul Husna

#cikgucantik
#TipsBersamaCikguCantik

Sharing kali ni untuk korang yang dah gatai tangan sangat nak picit jerawat. Sampaikan tips  TIPS NAK ELAKKAN TANGAN DARIPADA SUKA PICI...

0 comments:

Terapi mata di waktu pagi

2/12/2018 Unknown 0 Comments

"Mami, cita-cita mami nak jadi apa?"

Tiba-tiba je tanya ni.
Kat sekolah belajar pasal cita-cita la tu.

"Mami, nak jadi mami la."

Anak bujang tu pun nak join jugak diskusi mami dengan kakak.

"Macam opah upin ipin ek mami. Opah upin ipin nak jadi opah."

Kakak : Mami, jawab betul-betul la.

Mami : Mami nak jadi arkitek.

Haa...berbelit lidah dia nak menyebut cita-cita mami. Hihihi..

Ni gerenti esok lusa tanya pasal hobi pulak.

Dulu masa sekolah cikgu cakap hobi tu aktiviti masa lapang.

So masa lapang Una suka berkebun.
Maka masa awal-awal tahun lepas menjadi la kebun bunga rose jepun ni.

Yang bestnya pokok rose jepun ni senang hidup.
Tak caya?
Nanti Una tunjukkan bukti.
Tapi kena rajin belai la.
Baru la meriah taman korang dengan warna warni bunga rose jepun ni.

Rose Jepun yang sedang berkembang mekar

Yang tak best nya.
Dia kembang pagi je.
Sebab tu ada setengah orang panggil bunga kembang pukul 10.
Dah petang-petang bunga dia kuncup.
So petang-petang tak berseri dah la.

Sekali sekala kena tanam semula.
Sebab akar dia senang rosak.

Tapi tu dulu.
Masa peknen kan Aaira tak sempat nak belai.
Yelah sebab tak ada masa lapang dah.
Hasilnya banyak spesis rose jepun Una dah mati.
Kalau batang nya still segah.
InsyaAllah boleh diselamatkan lagi.

Sekarang lagi la tak ada masa lapang.
Masa lapang dipenuhi dengan berkepit dengan si kecik ni je la.
Nak masak & mandi pun kena curi-curi masa.

"Mami, cita-cita mami nak jadi apa?" Tiba-tiba je tanya ni. Kat sekolah belajar pasal cita-cita la tu. "Mami, nak jadi m...

0 comments:

Fury Serum Untuk Lelaki Yang Mempunyai Masalah Rambut

2/12/2018 Unknown 0 Comments

Serum rambut lelaki



Apakah itu Fury Serum?

Fury serum adalah serum rambut yang diperbuat khas untuk kaum lelaki dari khasit tembikai susu (honeydew)

Kenapa menggunakan tembikai susu?

Ini kerana tembikai susu mengandungi nutrien yang bagus untuk pertumbuhan rerambut/jambang di kalangan kaum lelaki.

Apakah bahan asas lain dalam Fury Serum?

Apakah itu Fury Serum? Fury serum adalah serum rambut yang diperbuat khas untuk kaum lelaki dari khasit tembikai susu (honeydew) Kena...

0 comments:

3 GAYA TIDUR VS 3 PERSONALITI

2/12/2018 Unknown 0 Comments


Pakar motivasi cakap dengan mengetahui gaya tidur seseorang je dah boleh tau personaliti dia.

3 orang AAQ ni mempunyai gaya tidur yang berbeza.

💖Kakak
Tidur dengan berkubukan bantal
Semua koleksi bantal yang ada nak bawak tidur sekali
Time tidur nak suruh mami temankan
Tapi bantal dia je dah guna separuh ruang

Orang yang macam ni
Dikatakan manja
Tak pandai berdikari

Pakar motivasi cakap dengan mengetahui gaya tidur seseorang je dah boleh tau personaliti dia. 3 orang AAQ ni mempunyai gaya tidur yang...

0 comments:

5 sebab kenapa tak boleh picit jerawat

2/12/2018 Unknown 0 Comments


JANGAN GATAI TANGAN PICIT JERAWAT !!!

Jangan kata korang Una sendiri pun tak boleh duduk diam.
Tangan ni nak merayap je kat muka.
Bila tersentuh benjol-benjolan terus ke cermin nak tengok apa benda.

Bila detect je jerawat
Laju je nak picit.

JANGAN !!
SABAR SIKIT !!

Tahan nafsu tu.

Tahu tak korang?

JANGAN GATAI TANGAN PICIT JERAWAT !!! Jangan kata korang Una sendiri pun tak boleh duduk diam. Tangan ni nak merayap je kat muka....

0 comments:

Tips Nak Elakkan Tangan Daripada Suka Picit Jerawat

2/12/2018 Unknown 0 Comments


Hai korang.. Malam ni Una nak story pasal isu picit jerawat.
Ramai kan yang suka picit jerawat?
Korang jangan amalkan tau kalau nak kulit bebas dari jerawat.

Dengan memicit 1 jerawat, akan tumbuh jerawat yang lain.
Sebab jangkitan bakteria dari kuku korang yang tak berapa nak bersih tu.

Bukan jerawat saja yang bercambah.
Kesan dari picit jerawat tu akan efek pada tona kulit korang.
Area sekitar jerawat tu akan jadi hitam. Pastu parut dia bukan boleh hilang sehari dua.
Makan minggu, bulan or silap hari bulan bertahun baru parut hilang sepenuhnya

Makanya kalo taknak kulit semakin teruk, tolong jangan picit jerawat.
Unless korang tau cara picit jerawat yg betul.
Untuk masalah kulit breakout, kulit kita ambik masa lebih kurang 4 bulan untuk fully recover. So jangan heran lah dalam tempoh 4 bulan tu jerawat silih berganti.

So kat bawah ni ada 5 tips untuk elakkan tangan daripada suka memicit jerawat.

Hai korang.. Malam ni Una nak story pasal isu picit jerawat. Ramai kan yang suka picit jerawat? Korang jangan amalkan tau kalau nak kul...

0 comments:

Cara merecaj energy, mood, emosi & idea di hujung minggu

2/10/2018 Unknown 0 Comments



Hari ni bermula sekali lagi rutin sebagai ibu supir.

Orang lain sedang seronok berhujung minggu.
Mungkin ada yang sedang plan aktiviti keluarga untuk recaj mood, tenaga, emosi dan minda.

Biasanya Una dan keluarga pilih hari sabtu untuk mengecaj..
Yelah sebab ahad suami dah bekerja
Anak-anak dah bersekolah.

Hari jumaat pulak terasa macam waktu singkat sangat.
So tak rasa feel macam sedang bercuti.

Hari ni bermula sekali lagi rutin sebagai ibu supir. Orang lain sedang seronok berhujung minggu. Mungkin ada yang sedang plan aktivit...

0 comments:

5 Manfaat Utama Bakal Dirasai Dengan CoQ Trol Shaklee

2/10/2018 Unknown 0 Comments


CoQ Trol adalah suplemen yang menandungi komponen Koenzim Q10. Ianya direformulasikan daripada CoQ Health keluaran shaklee beberapa tahun sebelum ni.

Dengan kandungan Q10 dan resversterol di dalam setiap kapsulnya memberikan pelbagai manfaat ke atas kesihatan kita.

Antaranya;

CoQ Trol adalah suplemen yang menandungi komponen Koenzim Q10. Ianya direformulasikan daripada CoQ Health keluaran shaklee beberapa tahun...

0 comments:

Orang islam wajib kaya

2/10/2018 Unknown 0 Comments

Semalam sambil-sambil bersilat kat dapur sempatlah buat sesi meluahkan perasaan pada encik suami.

Luahkan perasaan yang selama hidup ni Una sangat jeles dengan seorang hamba Allah ni
Beliau sentiasa bernasib baik
Apa yang Una nak dia dapat

Kerja yang bagus
Gaji besar
Dapat bantu keluarga

Kata suami, "Tak apa la. Dah rezeki dia. Tak senang kat dunia pun tak apa. Mana tau senang di akhirat."

"Sebab tu la kena kaya. Bila kita banyak duit kita boleh tolong ramai orang. Mana tau boleh tolong kita senang kat akhirat"

Honestly, dulu Una bercita-cita nak hidup biasa-biasa je.
Hidup yang sederhana.
Tak perlu kaya raya sangat.
Tak ada rumah besar macam banglo pun tak apa.
Tak ada kete roll royce pun tak apa.
Kalau ada kete mahal-mahal tapi roadtax illegal..baik tak yah.😜

Cukup sekadar nak beli apa pun dapat.
Tak perlu berhutang.
Tak perlu susahkan orang.
Konon kalau kaya nanti lupa diri

Kalau dah dok fikir lupa diri.
Lupa diri la jadinya.
Cuba ubah mindset
Bila kaya nak sedekah RM10,00 sehari
Nak tolong anak yatim
Nak tolong orang susah



Baru-baru tengok cite #ctdkation
Betapa bestnya Dato K sponsor seluruh family dia bercuti.
Siap dapat duit poket lagi.
Manakala isterinya diberikan kad kredit terus.
"Wah, bestnya!!"
Dah macam trip shaklee je.
Fully sponsored.

By the way
Masa sekolah dulu
Terpengaruh dengan cite meteor garden
Nak boyfriend @ suami kaya
Macam Dao Ming Si
Sampai boleh bawak Shan Cai bercuti sehelai sepinggang je
Siap shopping beli baju lagi
So teringin nya nak merasa bercuti macam tu
Tak yah penat-penat packing bag

Tapi lagi best kalau shopping guna duit sendiri
So tak perlu nak segan-segan nak bershopping
Dapat pulak sponsor percutian seluruh ahli keluarga
Secara tak langsung kita pun happy bila tengok ahli keluarga happy.

Semoga dalam tempoh 20 tahun lagi Una berjaya capai lifestyle macam ni.

Semalam sambil-sambil bersilat kat dapur sempatlah buat sesi meluahkan perasaan pada encik suami. Luahkan perasaan yang selama hidup ni Un...

0 comments:

Solusi kepada rambut rosak akibat salah guna produk

2/10/2018 Unknown 0 Comments

Serum rambut lelaki

Kalau kita tengok lelaki zaman sekarang pun sama naik je dengan pompuan.
Sama naik dengan gaya hipster.

Kalau perempuan dengan koleksi hijab diorang
Lelaki pulak dengan gaya rambut.

Una pun tak tau sangat la pasal fesyen rambut lelaki sekarang ni.
Tapi yang Una tau
Ramai lelaki nak bergaya
Nak tampil hensem, bergaya
Tapi tak ramai yang rajin nak jaga muka, kulit dan rambut.

Sebab tu la banyak jenama pomade yang berada di pasaran.
Senang pakai pomade ni katanya

Kalau kita tengok lelaki zaman sekarang pun sama naik je dengan pompuan. Sama naik dengan gaya hipster. Kalau perempuan dengan koleksi...

0 comments:

Mak nak pesan

2/09/2018 Unknown 0 Comments

Dah jadi lumrah mana2 seller online..
Masa awal2 promote @ post produk jualan kat fb, ig....
Memang banyak krik...krik...
Tak ada sape pun yang like atau komen..
Apatah lagi nak pm nak beli..

Tu yang ramai tak mampu bertahan lama dalam bisnes online..



Jangan kata korang...
Una pun sama..
Tapi Una pegang pada salah satu kata2 upline @ mentor Una...

Dah jadi lumrah mana2 seller online.. Masa awal2 promote @ post produk jualan kat fb, ig.... Memang banyak krik...krik... Tak ada sape pu...

0 comments:

Buah pinggang rosak disebabkan ostematrix shaklee?

2/09/2018 Unknown 0 Comments


"Una betul ke kalau tak elok amalkan pil kalsium? Boleh rosakkan buah pinggang ek?"

"Boleh ke makan ostematrix ni banyak-banyak?"

Soalan paling famous di kalangan customer Una.

Dalam dok was-was buah pinggang rosak, tetap jugak repeat order.
Acaner tu?



Ostematrix Penyebab Buah Pinggang Rosak?

"Una betul ke kalau tak elok amalkan pil kalsium? Boleh rosakkan buah pinggang ek?" "Boleh ke makan ostematrix ni banyak...

0 comments:

Keep Calm & Follow Your Heart

2/09/2018 Unknown 0 Comments

My Husband My Big Supporter


"Korang ni duduk ber2 kat kedai ni sampai malam2 tak takut ke?"

"Takut apa?"

"Kena tangkap basah la..."

"Kitorang dah kawin la..."

"La yeker?"

"Yer...insyaAllah tak lama lagi nak dapat baby dah.."

Teringat peristiwa lebih kurang 8 tahun lalu.

My Husband My Big Supporter "Korang ni duduk ber2 kat kedai ni sampai malam2 tak takut ke?" "Takut apa?" "...

0 comments:

Kenapa anda perlu pilih bisnes shaklee?

2/07/2018 Unknown 0 Comments



Menjelang Apr 2018 ni, nampak nya dah genap 4 tahun saya bersama keluarga shaklee.
Satu jangka masa yang lama dah tu.
Pengalaman makan gaji sebelum ni pun tak pernah selama ni dengan mana-mana company.

Kenapa saya setia sangat dengan shaklee?

Dan kenapa korang pun kena join bisnes shaklee ni?

Menjelang Apr 2018 ni, nampak nya dah genap 4 tahun saya bersama keluarga shaklee. Satu jangka masa yang lama dah tu. Pengalaman mak...

0 comments:

Semakin meningkat usia semakin meningkat kesabaran

2/07/2018 Unknown 0 Comments


Perasan tak masa kita kecik
Ayah la insan paling kita gerun.
Sekali dia naik suara kecut perut masing

Tapi Una beruntung la jugak
Abah langsung tak garang
Bukan sebab Una anak bongsu
@ anak kesayangan
Tapi faktor umur barangkali

Dah makin bertambah umur
Makin kurang garang nya
Makin tinggi tahap kesabarannya

Perasan tak masa kita kecik Ayah la insan paling kita gerun. Sekali dia naik suara kecut perut masing Tapi Una beruntung la jugak Ab...

0 comments:

Testimoni cabaran 30 hari produk Youth Skincare

2/04/2018 Unknown 0 Comments

Semasa di BLC (Bussiness Leader Conference - Persidangan Leader Shaklee) baru-baru ini iaitu pada 3 Februari 2018, kami telah ditunjukkan testimoni perubahan pengguna-pengguna shaklee.

Mereka ini telah diberikan 1 set lengkap dari rangkaian Youth Skincare dan diberi tempoh selama 30 hari untuk dilihat perubahan dari masa ke semasa.
Setiap minggu mereka dikehendaki snap gambar mengikut posisi yang sama oleh photographer yang sama.

Di bawah ini ditunjukkan perubahan mereka selama kurang dari 30 hari penggunaan mengikut umur, masalah & jenis kulit yang berlainan.

Pengguna pertama

Semasa di BLC (Bussiness Leader Conference - Persidangan Leader Shaklee) baru-baru ini iaitu pada 3 Februari 2018, kami telah ditunjukkan t...

0 comments:

Youth Skincare, Rejimen Anti- Penuaan Termaju

2/04/2018 Unknown 0 Comments


SEPINTAS LALU MENGENAI YOUTH
RANGKAIAN YOUTH SKINCARE
TESTIMONI CABARAN 30 HARI
KELEBIHAN YOUTH SKINCARE

Balik dari BLC semalam di Sunway Piramid Convention Center rasa excited benor nak share dengan korang pasal 1 produk baru keluaran shaklee yang bakal dilancarkan Mac 2018 ni iaitu YOUTH SKINCARE.



Apa yang best sangat skincare ni?

⏩ SEPINTAS LALU MENGENAI YOUTH ⏩ RANGKAIAN YOUTH SKINCARE ⏩ TESTIMONI CABARAN 30 HARI ⏩ KELEBIHAN YOUTH SKINCARE Balik dari BLC sema...

0 comments:

Anda mesti baca ni kalau anda seorang yang mudah semput

2/01/2018 Unknown 0 Comments



Semput...
Orang belah-belah utagha cakap MENGAH.

Jangan kata nak lari pusing 1 padang
Naik tangga 1 tingkat pun dah tercungap-cungap.
Tengah berucap @ mengajar di khalayak ramai
Baru 5 minit dah rasa kurang oksigen.

Ini antara simptom mereka yang ada masalah cepat mengah/semput.

Kenapa cepat mengah?

Actually ada banyak faktor.

  1. Sebab tekanan darah rendah.
  2. Sebab anemia @ kurang darah merah @ Hb rendah.
  3. Jantung tidak mengepam dengan optimum.
  4. Salur darah @ arteri tersumbat.
  5. Merokok
  6. Sakit jantung


Pendek kata ia berpunca dari tubuh yang kurang mendapat bekalan oksigen.

Bagaimana untuk mengatasi masalah mengah?

Semput... Orang belah-belah utagha cakap MENGAH. Jangan kata nak lari pusing 1 padang Naik tangga 1 tingkat pun dah tercungap-cungap...

0 comments:

Tukang Urut Terunggul Batu Pahat

2/01/2018 Unknown 0 Comments



Baru-baru ada seorang kenalan tanya Una paggil siapa untuk mengurut semasa berpantang baru-baru ni.

Almaklumlah Una bukan orang tempatan so tak kenal sangat dengan tukang urut yang berpengalaman.
Ni pun direkemen oleh Farah Yin.

By the way Una memang cerewet bab mengurut ni.
Sebab Una ni jenis tahan sakit.
So kalau tak rasa 'sedap' memang lepas tu Una cari tukang urut lain la.

Tapi mengurut dengan kak Rosmawati Husien.
Lain daripada yang lain.

Baru-baru ada seorang kenalan tanya Una paggil siapa untuk mengurut semasa berpantang baru-baru ni. Almaklumlah Una bukan orang tempat...

0 comments: