Tips dan amalan untuk mencantikkan kulit wajah

2/26/2018 nurul husna 0 Comments


No.1 : MESTI RAJIN !!!

Rajin apa?
Rajin jaga muka.

Setiap hari MESTI RAJIN cuci muka.
Atleast sehari 2x.
Pagi sekali petang/malam sekali.
(Nanti Una ajar cara cuci muka yang betul)

Lepas cuci pakai toner.
Untuk kecilkan liang pori.
(Boleh refer sharing Una sebelum ni tentang kepentingan pakai toner :>
http://bit.ly/2o2CftY)

Lepas tu sapu pulak dengan pelembap atau krim siang/malam.
Ni set skincare yang paling basic.
Kalau nak tambah serum terpulang pada anda.

Kalau yang basic ni pun malas
Alamatnya berkumpul la segala kotoran, minyak dekat muka tu.
Lepas tu stress kulit berminyak, berjerawat dan liang pori besar.

Sekali sekali
Atau seminggu sekali
Scrub la muka tu
Dan jangan lupa bermasker jugak.

Selamat merajinkan diri.

No. 2; Pemilihan skincare yang betul

Tips no.2 pun sangat penting jugak.
Kalau rajin jaga muka tapi tersalah guna produk skincare pun tak guna jugak.

Daripada nak kulit makin elok
Langsung jadi lagi teruk.

Sebelum nak pilih skincare yang sesuai untuk kulit anda
Tentukan dahulu jenis kulit anda
Refer link ni sebagai panduan anda
-->http://bit.ly/2F6aMyU

Sebelum membeli produk skincare baca dulu ingredients pada label dulu.
Kalau yang tak ada label tu
Reject siap-siap
Biar pun murah
Atau famous
Atau pun dah banyak testimoni guna ok
Jangan sesekali guna yang tu
Sesuai dengan kulit orang lain belum tentu lagi sesuai untuk anda.

Nak lagi selamat
Pilih produk yang berasaskan bahan organik
Bebas bahan kimia berbahaya seperti merkuri & hydroquinon
Telah menjalani ujian klinikal/dermotologi
Dalam erti kata lain terbukti selamat dan berkesan.

Love 💖
Una Zack
#cikgucantik
Founder Team Sirius Hebat

No.1 : MESTI RAJIN !!! Rajin apa? Rajin jaga muka. Setiap hari MESTI RAJIN cuci muka. Atleast sehari 2x. Pagi sekali petang/malam ...

0 comments: