Apa beza lab test dan clinical test shaklee?

3/22/2018 Unknown 0 Comments



Disebabkan post Una yang semalam di fb.
Hari ni ada la seorang sahabat ni pm tanya apa beza 'lab test' & 'clinical test'.
Takut benar dia.
Sebab katanya produk dia guna ada yang tak ada clinical test.

Lab test ni dah namanya pun lab so mestilah buat kat lab.
Tapi isunya siapa 'tikus makmal' tu?
Ofkoslah tikus.
Hahaha..

Incase produk tu berbahaya
Tikus tu la yang mati
So tak efek apa-apa la kot kan.
Sebab tak melibatkan nyawa orang lain.

Clinical test.
Tak semestinya buat kat klinik

Disebabkan post Una yang semalam di fb. Hari ni ada la seorang sahabat ni pm tanya apa beza 'lab test' & 'clinical test...

0 comments:

SKINCARE PALING SESUAI DAN BERKESAN UNTUK LELAKI

3/21/2018 Unknown 0 Comments

Dulu Una ingat orang lelaki tak pentingkan penjagaan kulit ni.
Tapi selepas Una share SUPLEMEN YANG MEMBANTU MEMUTIHKAN KULIT LELAKI dalam entri sebelum ni...ramai betul yang pm nak try.
Alhamdulillah sorang-sorang bagi feedback positif.
Selain suplemen Una jugak nak share produk SKINCARE PALING SESUAI DAN BERKESAN UNTUK KULIT LELAKI.

Produk skincare untuk lelaki

Tau tak korang yang shaklee ada keluarkan satu rangkaian skincare terbaru iaitu YOUTH SKINCARE.
So siapa yang dah lama cari SKINCARE PALING SESUAI DAN BERKESAN UNTUK KULIT LELAKI ni boleh la try youth ni.

Meh Una share serba sedikit latar belakang youth ni.

Youth adalah satu-satunya skincare yang;

Dulu Una ingat orang lelaki tak pentingkan penjagaan kulit ni. Tapi selepas Una share SUPLEMEN YANG MEMBANTU MEMUTIHKAN KULIT LELAKI dalam ...

0 comments:

Kuiz untuk mengenal pasti potensi diri anak-anak

3/05/2018 Unknown 0 Comments



Baru-baru ni suami Una share 1 post untuk menentukan potensi anak-anak.

Boleh refer gambar baju di bawah.


Jika anak melihat warna PUTIH & GOLD/PERANG, maknanya beliau lebih dominan menggunakan otak kiri.

OTAK KIRI : cenderung kepada logikal, math, science, bahasa

Jika warna HITAM & BIRU pulak, lebih dominan guna otak kanan.

Baru-baru ni suami Una share 1 post untuk menentukan potensi anak-anak. Boleh refer gambar baju di bawah. Jika anak melihat warna...

0 comments:

Punca atasi anak tidak fokus belajar dan cara atasinya

3/05/2018 Unknown 0 Comments

Bila cerita pasal anak-anak yang memilih makan
Stress jadinya.

Kakak, payah benar nak bagi makan.
Mami masak beriya
Makan ikut mood jugak.
Kadang makan sampai bertambah
Kadang sampai 2 hari tak makan nasik
Tu yang mami kena kreatif masak yang dia suka.
Tak makan banyak pun atleast dia makan.

Abang, makan berselera
Tak memilih langsung
Tapi cuma samada banyak or sikit
Bila ajak makan
Kadang bertambah
Kadang makan lauk je
Nasi tak berusik pun
Setengah jam lepas tu ngadu lapar

Bila cerita pasal anak-anak yang memilih makan Stress jadinya. Kakak, payah benar nak bagi makan. Mami masak beriya Makan ikut mood jug...

0 comments:

Vitamin C yang bagus, selamat dan memutihkan kulit

3/04/2018 Unknown 0 Comments



Kali ni Una nak share apa yang membezakan vitamin C shaklee berbanding vitamin C lain di pasaran.

1. Diekstrak daripada jagung yang mana merupakan sumber vitamin c semulajadi dan bebas asid. Jadi mereka yang alah dengan asid contohnya penghidap gastrik pun boleh consume vitamin c ni.

Dan ada yang baik dari gastrik pun sejam amalkan vitamin c ni.

2. Mempunyai teknologi pelepasan berperingkat

Kali ni Una nak share apa yang membezakan vitamin C shaklee berbanding vitamin C lain di pasaran. 1. Diekstrak daripada jagung yang m...

0 comments:

Gelombang Youth Skincare

3/03/2018 Unknown 0 Comments

Ni poster kelas online Youth bersama Team Sirius Hebat

Baru 3 hari dah nak sold out.
Dahsyat betul orang Malaysia ni.
Pakat-pakat nak cantik.

Haa..korang tunggu apa lagi.
Sementara promosi bulan ni cepat-cepatlah beli.

Kenapa korang wajib beli YOUTH?

✔Terbukti berkesan dalam masa 7 HARI
✔TERBUKTI meremajakan kulit 10 tahun lebih muda.
✔Diuji selama 8 tahun. Hasil kajian yang tiada kompromi
✔SESUAI untuk SEMUA JENIS KULIT
(berminyak, kering, normal & sensitif)
✔Sesuai untuk semua peringkat umur, LELAKI & PEREMPUAN.
✔Berasaskan 100% daripada tumbuhan.

✔berupaya memperbaiki;

Ni poster kelas online Youth bersama Team Sirius Hebat Baru 3 hari dah nak sold out. Dahsyat betul orang Malaysia ni. Pakat-pakat nak...

0 comments:

RESEPI PAI EPAL ALA MC DONALD PALING MUDAH

3/03/2018 Unknown 0 Comments


Hari tu encik suami ada belikan epal.
Tapi anak-anak tak makan sebab masam sangat.

So daripada terbiar je.
Una kena la berfikiran kreatif hasilkan makanan yang anak-anak suka.

Maka terhasillah pai epal !!

Walau baru 1st time cuba
Laku jugak pai epal mami ni.

Haa..ni yang nak share resepi nya.

Bahan-bahan untuk buat inti @ filling

Hari tu encik suami ada belikan epal. Tapi anak-anak tak makan sebab masam sangat. So daripada terbiar je. Una kena la berfikira...

0 comments:

RESEPI ROTI BUN MANIS MUDAH TANPA GUNA BREADMAKER

3/03/2018 Unknown 0 Comments



Hari tu ada request supaya Una share resepi buat roti bun manis.

Actually resepi tu Una olah daripada resepi donat je.
Siapa yang suka roti bun potato yang di jual di giant tu memang wajib cuba.
Sebab rasa roti bun ni ala-ala macam roti potato tu.

Hari tu ada request supaya Una share resepi buat roti bun manis. Actually resepi tu Una olah daripada resepi donat je. Siapa yang suk...

0 comments: