Perbezaan Youth Skincare berbanding skincare lain di pasaran

4/15/2018 Unknown 0 Comments


👉100% vegan (berasaskan tumbuhan) boleh refer sini --> http://bit.ly/2F0N4TT
👉Hipoalergenik (sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif dan psariosis)
👉Non-Comedogenic (tidak menyumbatkan liang pori)
👉Diuji oleh ahli dermatologi (pakar kulit)
👉Diuji oleh ahli oftalmologi (pakar mata)
👉Bebas kimia terlarang dan merbahaya / toksik
👉Tiada unsur haiwan digunakan
👉sesuai untuk lelaki dan perempuan dari remaja sehingga veteren

KELEBIHAN SKINCARE YOUTH SHAKLEE berbanding Produk Skincare lain dalm pasaran

Kelebihannya ada dalam 9 kebaikan ini. Confirm tak jumpa Kelebihan dan Kebaikan ni dalam skincare lain.

👉100% vegan (berasaskan tumbuhan) boleh refer sini --> http://bit.ly/2F0N4TT 👉Hipoalergenik (sesuai untuk semua jenis kulit termas...

0 comments:

Pencarian protege projek buat duit raya

4/10/2018 Unknown 0 Comments

Assalamualaikum sahabat-sahabat dan pengikut Una.

Buat sahabat-sahabat yang baru mengenali dan follow Una di blog ni.
Meh Una perkenalkan diri dulu.

Una @ Nurul Husna berasal dari Lenggong, Perak.
Dan sekarang menetap di Parit Raja, Johor.
Merupakan ibu kepada 3 orang cahaya mata.
(2 perempuan, 1 lelaki)

Juga merupakan seorang WAHM (Working at home mother)

Assalamualaikum sahabat-sahabat dan pengikut Una. Buat sahabat-sahabat yang baru mengenali dan follow Una di blog ni. Meh Una perkenalkan...

0 comments:

Surirumah pun kena pandai cari duit

4/10/2018 Unknown 0 Comments

Bila bergelar surirumah ni
Orang nampak betapa bahagianya kita
Tak payah kerja
Setiap bulan suami bagi duit nafkah.

Yer memang bahagia
Sebab anak membesar depan mata
Dapat urus rumah tangga sendiri
Masa yang fleksibel.

Tapi di sebalik tu
Ramai yang tak tau
Setiap hari setiap bulan
Suri rumah terpaksa telan air liur je
Setiap kali tengok baju, tudung, barang kosmetik lalu kat wall fb, ig
Tu kalau yang aktif di media sosial

Bila bergelar surirumah ni Orang nampak betapa bahagianya kita Tak payah kerja Setiap bulan suami bagi duit nafkah. Yer memang bahagia ...

0 comments:

My favourite Ketika Cinta Bertasbih

4/10/2018 Unknown 0 Comments

Dalam banyak-banyak filem
Ketika Cinta Bertasbih ni antara filem feveret Una



Disebabkan minat sangat
Drama bersiri nya pun Una follow

Tak perlu nak cite sinopsis cite nya lagi dah
Rasanya semua orang tengok kan

Disebabkan cite la ni la Una minat Oki Setiana Dewi

Kalau nak diskus pengajaran daripada cerita ni
Sangat banyak sebenarnya

Dalam banyak-banyak filem Ketika Cinta Bertasbih ni antara filem feveret Una Disebabkan minat sangat Drama bersiri nya pun Una follo...

0 comments:

Rahsia di sebalik sebotol vivix

4/10/2018 Unknown 0 Comments



Bila bercakap pasal vivix
Ada banyak kumpulan yang tak puas hati bila kami share 1001 manfaat vivix kepada kesihatan.

Dikatanya kami pengedar shaklee ni overclaim.
Padahal customer/pengguna sendiri yang claim macam tu.

Kenapa vivix begitu berkuasa?
Apa sebenarnya resepi rahsia vivix ni?

Bila bercakap pasal vivix Ada banyak kumpulan yang tak puas hati bila kami share 1001 manfaat vivix kepada kesihatan. Dikatanya kami ...

0 comments:

Nak tau rahsia untuk kembalikan keremajaan kulit? Baca di sini

4/10/2018 Unknown 0 Comments




~Radiance c n e ~

Antara rangkaian produk youth yang saya idam-idamkan.

Bila shaklee offer radiance c n e ni secara PERCUMA dengan pembelian set premium youth.
Memang membuak-buak perasaan nak beli.

Bila dah dapat sayang pulak nak guna.
1 kapsul ni saya kongsi ber2 dengan suami.
Sebab bila dah bukak, tak boleh simpan separuh untuk kegunaan esok sebab nanti ia akan teroksidise.
Almaklumlah produk shaklee tak ada bahan tambahan yang bantu mengelakkan teroksida.

~Radiance c n e ~ Antara rangkaian produk youth yang saya idam-idamkan. Bila shaklee offer radiance c n e ni secara PERCUMA dengan...

0 comments:

Selama 7 tahun hidup wanita ini dihantui kejadian misteri

4/09/2018 Unknown 0 Comments


Sempena nak ambil mood filem Dukun yang baru keluar wayang beberapa hari lepas.

Terasa nak share 1 cerita misteri nusantara yang benar-benar berlaku pada Una sejak lebih kurang 6 ke 7 tahun lepas.

Tak tau nak mula dari mana.
Tapi kadang-kadang tu dok elok tengok tv sorang-sorang layan drama
Terasa ada je susuk tubuh datang duduk di sebelah.
Masa awal-awal rasa sebelah je
Tak lama lepas tu dua-dua belah ada
Kiri dan kanan.
Selagi dia dok elok je
Tak kaco apa-apa
Diam je la

Sempena nak ambil mood filem Dukun yang baru keluar wayang beberapa hari lepas. Terasa nak share 1 cerita misteri nusantara yang benar-...

0 comments:

Khasiat produk berasaskan stem cell

4/09/2018 Unknown 0 Comments

Korang perasan tak?
Sekarang ni banyak betul produk kesihatan dan skincare yang berasaskan Stem Cell?

APA ITU STEM CELL?

Biasanya kita tau Stem Cell hanya boleh didapati dari tali pusat bayi yang baru dilahirkan, juga dari sel organ dan sel sumsum tulang manusia. Darah di dalam tali pusat bayi adalah sumber sel stem yang sangat bernilai dan secara genetiknya unik kepada bayi dan keluarganya sahaja. Tapi kos penyimpanan stem sel ni sangat tinggi dan sangat sensitif terhadap suhu dan persekitaran.

Stem cell juga boleh diambil dari sel haiwan seperti arnab.

Korang perasan tak? Sekarang ni banyak betul produk kesihatan dan skincare yang berasaskan Stem Cell? APA ITU STEM CELL? Biasanya kita ...

0 comments:

Ibu ini berkongsi tips untuk dapatkan berat ideal selepas bersalin

4/09/2018 Unknown 0 Comments

Assalamualaikum rakan-rakan muka buku.


Atas permintaan beberapa orang sahabat yang bertanyakan rutin harian Una selepas melahirkan baby ke3 ni sebab dalam masa 4 bulan je dah boleh dapat berat ideal.

Sebelum tu Una nak share dulu perubahan berat badan sebelum ni.

Berat ideal Una adalah 44kg.
Sebelum hamil berat Una antara 48~49 kg.
Semasa 9 bulan hamil berat 'berjaya' mencecah 55~56 kg.
Tak naik mendadak sangat kan.

Assalamualaikum rakan-rakan muka buku. Atas permintaan beberapa orang sahabat yang bertanyakan rutin harian Una selepas melahirkan baby...

0 comments:

Apa tindakan ibu bapa jika anak gagal dalam peperiksaan?

4/08/2018 Unknown 0 Comments



~Anak tak lulus ujian
Betul ke ibu bapa benar-benar redha?~

Jika hari ni anak anda berkongsi slip keputusan ujian mereka dengan anda
Hasilnya 5 daripada 7 subjek adalah GAGAL

Apa perasaan anda?
PUAS HATI?
KECEWA?
MARAH?
Atau REDHA?

Kita biasa baca sharing daripada ibu bapa lain atau pakar motivasi yang menasihati ibu bapa agar redha dengan segala keputusan peperiksaan anak-anak.
Beri sokongan dan galakan pada mereka.

Betul ke sebagai ibu bapa kita betul-betul redha?

Apa tindakan kita untuk menunjukkan yang kita sentiasa menyokong mereka?

Cukup dah ke dengan sekadar cakap, "Tak apa nak. Ujian lepas ni buat betul-betul."

~Anak tak lulus ujian Betul ke ibu bapa benar-benar redha?~ Jika hari ni anak anda berkongsi slip keputusan ujian mereka dengan anda ...

0 comments: