Tips untuk Memperbaiki & Menutup Liang Pori Terbuka

1/31/2018 Unknown 0 Comments


Selain masalah jerawat
Liang pori terbuka juga antara masalah kulit yang membuatkan wanita/gadis stress.

Betul kan?

Mana tak nya
Bila ada masalah liang pori terbuka ni akan dapat pakej lengkap black head & white head sekali.
Bukan tu je
Buatkan muka nampak lebih dari usia sebenar
Mula la low confident bila nak keluar bersosial.

Antara faktor yang menyebabkan liang pori terbuka ialah;

Selain masalah jerawat Liang pori terbuka juga antara masalah kulit yang membuatkan wanita/gadis stress. Betul kan? Mana tak nya Bi...

0 comments:

6 ciri yang perlu ada pada usahawan melayu

1/31/2018 Unknown 0 Comments



Kalau kita perhatikan kat kedai-kedai, super market, stesen minyak
Rata-rata bos nya adalah cina.

Bukan la melayu tak ada langsung.
Tapi minoriti.

Orang melayu lebih memilih untuk makan gaji.
Kalau berbisnes pun berapa % je yang akan kekal lama.

So dari pengalaman Una selama Una bangunkan bisnes pusat tuisyen
Una nak share apa kriteria atau mindset yang diperlukan untuk jadi usahawan berjaya?

Kalau kita perhatikan kat kedai-kedai, super market, stesen minyak Rata-rata bos nya adalah cina. Bukan la melayu tak ada langsung. ...

0 comments:

Tips memilih kolagen yang terbaik dan berkesan

1/30/2018 Unknown 0 Comments



Bila dah capai usia 25 tahun kolagen pada tubuh kita dah kurang dihasilkan.
Sebab tu la seawal usia 30an dah mula nampak garis-garis kedut di hujung mata, hujung mulut, atas pipi.
Sakit & lenguh-lenguh sendi, Rambut jadi kering dan gugur.
Gigi dah mulai longgar.
Ni semua tanda bahawa tubuh kita dah kekurangan kolagen.

Sebab itulah wanita pada usia 30an sangat obses dengan kolagen.
Kebanyakan nya mula mengamalkan pemakanan tambahan berasaskan kolagen.

Disebabkan terlalu banyak produk yang mengandungi kolagen
Seperti minuman kesihatan
Krim wajah
Losyen tangan & badan
Mandian
Serum dan lain-lain lagi
Kadang-kadang jadi konfius nak guna yang mana.
Yang mana lebih baik dan berkesan.

Bila dah capai usia 25 tahun kolagen pada tubuh kita dah kurang dihasilkan. Sebab tu la seawal usia 30an dah mula nampak garis-garis ke...

0 comments:

Kenapa Una setia sangat dengan bisnes shaklee

1/17/2018 Unknown 0 Comments


Kenapa setia dengan shaklee

Alhamdulillah tahun ni dah masuk tahun ke-5 Una jadi pengguna shaklee.
Dan tahun ke-4 bergelar pengedar shaklee.

Kalau baby pun
Kalau dah 4-5 tahun ni dah boleh berlari dah pun.
Ada yang dah stat bersekolah dah pun.
So bukan 1 tempoh yang pendek jugak la.

Apa yang buat Una bertahan dengan shaklee ni?

Alhamdulillah tahun ni dah masuk tahun ke-5 Una jadi pengguna shaklee. Dan tahun ke-4 bergelar pengedar shaklee. Kalau baby pun Kala...

0 comments:

6 sebab kenapa Una memilih untuk jalankan bisnes shaklee

1/17/2018 Unknown 0 Comments


Bila ada yang bertanya apa sebab Una pilih bisnes shaklee, bukan setekat 1 tapi 10 reason Una boleh bagi.

Tapi sebagai permulaan ni Una share 6 sebab je la dulu.
Yang selebihnya kalau nak korang kena la rajin follow Una.

🌸Tak perlukan modal

Kalau nak jual tudung ke kain ke baju ke
Kalau nak untung lebih kita digalakkan beli borong kan.
Modal nak memborong tu pun nak berhsbis dekat RM1000.
Mana nak cari duit kan.
Especially suri rumah yang tak bekerja tu.

Dengan bisnes shaklee tak perlu modal puun.
Modal anda hanya perlu bayar yuran keahlian RM79.50 sahaja.
Nak keahlian FREE pun boleh.

Bila ada yang bertanya apa sebab Una pilih bisnes shaklee, bukan setekat 1 tapi 10 reason Una boleh bagi. Tapi sebagai permulaan ni Una...

0 comments:

Tips : Bagaimana cara untuk gandakan sales bisnes anda

1/17/2018 Unknown 0 Comments



Sales adalah nadi kepada sesebuah perniagaan.
Kalau tak ada sales maka terkubur la bisnes.

Macam mana cara nak tingkatkan sales?

📌Maksimum kan penggunaan medium yang ada.

Anda hendaklah mempromosikan bisnes anda setiap.
Gunakan semua kaedah offline & online.

Kaedah offline contohnya;
Berikan bisnes kad atau flyers setiap kali berjumpa kenalan baru.
Perkenalkan diri dulu dan ceritakan perihal bisnes anda serba sedikit.

Sales adalah nadi kepada sesebuah perniagaan. Kalau tak ada sales maka terkubur la bisnes. Macam mana cara nak tingkatkan sales? 📌...

0 comments:

Betul ke shaklee ada side effect? Klik ni kalau nak tahu

1/16/2018 Unknown 0 Comments

Side effect shaklee


Bila bercerita pasal shaklee effect.
Majoriti pengguna shaklee berkongsi perubahan ketara dan besar dalam diri mereka sejak mengamalkan produk shaklee.

Una?
Hmm..macam tak ada apa yang berubah pun.
So mungkin inilah shaklee effect Una kot.
Maintain muda remaja walaupun dah beranak 3.

Bukan niat nak masuk bakul angkat sendiri
Tapi masuk lif tekan sendiri...hihihi

Bila bercerita pasal shaklee effect. Majoriti pengguna shaklee berkongsi perubahan ketara dan besar dalam diri mereka sejak mengamalkan...

0 comments:

Rahsia untuk realisasikan impian - SET TARGET

1/14/2018 Unknown 0 Comments



Ingat tak lagi beberapa hari lepas Una ada share pasal vission board (VB)

Hari ni nak ambil peluang untuk cerita pasal TARGET pulak.

Sebenarnya tak ada beza sangat pun kedua-dua ni.
Cuma TARGET boleh ditampal atau dimasukkan dalam VB.
Itu je.
Senang kan paham.

TARGET ni Una akan buat setiap bulan.
Yelah sebab income shaklee adalah daripada BONUS.
BONUS pula dibayar setiap bulan.
So lebih senang kalau buat target untuk setiap bulan.

Jika tercapai TARGET ni secara tak langsung tercapai jugakla VB.

Apa yang nak ditulis dalam TARGET?

Ingat tak lagi beberapa hari lepas Una ada share pasal vission board (VB) Hari ni nak ambil peluang untuk cerita pasal TARGET pulak. ...

0 comments:

Anda ada impian? Ketahui rahsia untuk capai impian anda di sini.

1/10/2018 Unknown 0 Comments

Dream board


APA ITU VISSION BOARD (VB)?
BOLEH PERCAYA KE VISSION BOARD TU?

Teringat dulu masa zaman sekolah..
Bila ada exam besar (UPSR, PMR & SPM) mesti merata dok tulis target.
Nak 5A UPSR
Nak 8A PMR
Nak 9A SPM



Sedar atau tak itu la vission board kita dulu..
Ada yang panggil dream board..

APA ITU VISSION BOARD (VB)? BOLEH PERCAYA KE VISSION BOARD TU? Teringat dulu masa zaman sekolah.. Bila ada exam besar (UPSR, PMR &am...

0 comments:

Mek Una Kaki Holiday

1/02/2018 Unknown 0 Comments

Biasanya setiap cuti sekolah hujung tahun Una & family akan plan untuk pergi bercuti..
Rehat2 kan fikiran..
Gembira kan anak2...

Ni semasa suami & anak2 ke zoo Johor

Tak dapat lama...
Atleast 2 hari 1 malam pun cukup..

Tapi cuti bulan 12 baru2 memang tak dapat ke mana la...
Sebab Una sedang berpantang..
So sekadar bawak anak2 balik kampung..

Biasanya setiap cuti sekolah hujung tahun Una & family akan plan untuk pergi bercuti.. Rehat2 kan fikiran.. Gembira kan anak2... N...

0 comments:

Bukan Anti Cite Melayu

1/02/2018 Unknown 0 Comments

Sape layan cite coffee prince?
Kita geng....

Coffee prince malaysia vs korea

By the way...
Masa mula2 cite tu keluar Una tak tengok pun..
Sebab tak minat dengan Fattah Amin..
Sori yer peminat Fattah..

Tapi bila tertengok babak Janna Nick & Fahrin Ahmad...
Terus terlayan..hahaha
Sebab diorang berlakon bersahaja sangat..

Bagi Una la...
Janna Nick berjaya bawak watak berbanding pelakon asal cite tu..
Versi korea punya..

Sape layan cite coffee prince? Kita geng.... By the way... Masa mula2 cite tu keluar Una tak tengok pun.. Sebab tak minat dengan Fat...

0 comments: