Bisnes online paling masyuk sepanjang 2017

9/29/2017 Unknown 0 Comments



Tahun ni dah masuk 4 tahun Una bershaklee..
Rasanya belom terdetik kat hati nak buat bisnes online lain kot..
Kalau terbuat tu sekadar suka2 je..
Nak tolong member2..😂😂
Bukan niat nak tambah pendapatan pun..

Kenapa la Una setia sangat dengan bisnes shaklee ni?

1. Sebab dapat bantu ramai orang dengan pelbagai cara.

Tahun ni dah masuk 4 tahun Una bershaklee.. Rasanya belom terdetik kat hati nak buat bisnes online lain kot.. Kalau terbuat tu sekadar...

0 comments:

8 kesilapan yang biasa kita lakukan selepas makan

9/29/2017 Unknown 0 Comments


1.       Makan Buah-buahan, haa ni la yang majoriti masyarakat kita amalkan.
Selepas makan makanan utama seperti nasi, makan buah sebagai pencuci mulut.

INI SALAH SEBENARNYA! .

Kenapa?
Bila kita sudah makan nasi , usus kita mengambil masa 1 ke 2 jam untuk pencernaan.
Bila kita ambil buah pula, ini buatkan buah tidak dapat dicerna secara normal.
Haa inilah yang kadang-kadang buatkan kita jadi sembelit . Jadi ubahlah cara pemakanan kita yang ini ye.

Kalau ikut sunnah pun akan ambik buah dulu..
Selepas tu baru makanan berat.
Bukan desert @ pencuci mulut seperti yang diwar-warkan.

2. Minum Air Teh.

1.       Makan Buah-buahan, haa ni la yang majoriti masyarakat kita amalkan. Selepas makan makanan utama seperti nasi, makan buah sebaga...

0 comments:

Cara mengatasi masalah yo-yo efek dengan mudah

9/29/2017 Unknown 0 Comments


Korang tau ke tak ni apa itu yo-yo efek?
Satgi saya dok pong pang sorang..
Sape pun tak tau...

Yoyo efek ni ialah gemok-kurus-gemok..
Maksudnya mula-mula korang memiliki tubuh yang gemuk..
Setelah mencuba produk kurus / program kurus..anda berjaya kurus..
Tapi tak lama lepas tu bila dah stop buat..anda jadi gemuk semula..

Suka tak macam tu?
Mesti la idok kan..

Tahu tak korang?
Detox parasit dapat mengatasi masalah YO-YO efek ni..

By the way tahu tak kenapa berlaku yoyo efek?

Korang tau ke tak ni apa itu yo-yo efek? Satgi saya dok pong pang sorang.. Sape pun tak tau... Yoyo efek ni ialah gemok-kurus-gemok.....

0 comments:

VITALEA FOR CHILDREN pelengkap nutrisi anak-anak

9/29/2017 Unknown 0 Comments


Multivitamin sememangnya sangat penting untuk pertumbuhan & kesihatan kanak-kanak.
Dalam keadaan persekitaran yang tercemar, lambakan makanan segera, seperti jajan, ayam goreng, burger anak-anak lebih terdedah kepada gaya hidup tidak sihat.

Vitamin ni dicipta dalam bentuk tablet agar mudah diterima oleh kanak-kanak.

Kandungan Vitalea for children

Multivitamin sememangnya sangat penting untuk pertumbuhan & kesihatan kanak-kanak. Dalam keadaan persekitaran yang tercemar, lambaka...

0 comments:

Rahsia memiliki bayi kulit cantik sejak lahir

9/29/2017 Unknown 0 Comments


Masa ahkak mengandungkan anak bujang ni ahkak comel amalkan ostematrix je..

Tapi yang dok tanya ahkak ada amik esp ke?
Sebab kulit dia bersih..
Blushing..blushing pulak tu..

Serius ahkak langsung tak minum esp masa hamil..
Sebab macam biasala...
Jenis2 minuman bersusu ni ahkak memang tak boleh telan...

So apsal kulit dia cantik sangat...

Masa ahkak mengandungkan anak bujang ni ahkak comel amalkan ostematrix je.. Tapi yang dok tanya ahkak ada amik esp ke? Sebab kulit dia...

0 comments:

ESP SI PEMUDAR PARUT

9/29/2017 Unknown 0 Comments



Awal pagi lagi makcik ni Selfie dengan ESP kesayangan. Muka masih bersih tanpa krim apalagi makeup. Mau kasi nampak jelas kesan ESP ni memudarkan dan menghilangkan parut² ai😌😌

Walaupun gambar 2009 tu malu² ja keloid di pangkal lengan tu keluar (berabis juga saya cari gambar yang nampak keloid tu,  tapi ternyata ayu juga si Kuai ni dulu bujang, susah mau cari gambar bersleeveless😅😅), tapi kawan² lama dan saudara-mara pasti ingat parut kesan chicken Pox besar, kemerahan dan timbul tu kan. Sebab jadi bahan teguran juga Keloid tu dulu😅

Awal pagi lagi makcik ni Selfie dengan ESP kesayangan. Muka masih bersih tanpa krim apalagi makeup. Mau kasi nampak jelas kesan ESP ni m...

0 comments:

Kenapa setiap orang perlu amalkan vivix setiap hari?

9/29/2017 Unknown 0 Comments


Anda sedar ataupun tidak, sebenarnya setiap hari sel badan mengalami penuaan..

Penuaan sel akan berlaku lebih cepat disebabkan oleh;

1. Kemusnahan sel.
Yang mana lagi banyak tubuh terdedah kepada radikal bebas lagi cepat sel memusnah.

2. Aktiviti pengawalan genetik berkurang

3. Pengumpulan tenaga pada peringkat sel berkurang

Anda sedar ataupun tidak, sebenarnya setiap hari sel badan mengalami penuaan.. Penuaan sel akan berlaku lebih cepat disebabkan oleh; ...

0 comments:

KELEBIHAN VITAMIN B COMPLEX SHAKLEE

9/29/2017 Unknown 0 Comments


Vitamin B Complex Shaklee adalah vitamin B yg lengkap dengan 8 jenis vitamin B kesemuanya... 
Vitamin-vitamin B ni bekerja sama antara satu sama lain utk membantu kita mengekalkan kesihatan.

Apa faedahnya Vitamin B ni ye?
Adakah hanya utk ibu hamil & merancang nak hamil supaya anak tak kena spina bifida?
Betul ke kalau makan vitamin B complex nanti berat badan akan naik?

Faedah Vitamin B

Vitamin B Complex Shaklee adalah vitamin B yg lengkap dengan 8 jenis vitamin B kesemuanya...  Vitamin-vitamin B ni bekerja sama antara...

0 comments:

Cara bancuh performance drink shaklee

9/28/2017 Unknown 1 Comments

Ada yang panggil air basikal..
Ada yang panggil air oren..
Tapi kesemuanya merujuk kepada air performance drink shaklee..

Apa yang bestnya performance drink ni?

✔satu-satunya minuman isotonik yang bebas gula.
✔mengembalikan bendalir dalam badan dengan segera. Sangat sesuai untuk mereka yang aktif bersukan.
✔mengelakkan berlaku dehidrasi.
✔sesuai diminum oleh semua peringkat umur seawal 1 tahun ke atas.

Ada yang panggil air basikal.. Ada yang panggil air oren.. Tapi kesemuanya merujuk kepada air performance drink shaklee.. Apa yang bestn...

1 comments:

PENANTIAN HAMIL CAHAYA MATA KEDUA SELAMA 10 TAHUN BERAKHIR

9/28/2017 Unknown 0 Comments

Diambil dari koleksi kisah benar
SUPERMOM SHAKLEE STORY

Assalamualaikum.

Saya Daud Mohamad. Berumur 33 tahun, telah berkahwin 11 tahun yang lalu dan dikurniakan seorang anak kini berumur 10 tahun.

Setiap kali berjumpa dengan adik beradik dan saudara mara. Soalan yang pertama ditanya mesti soal anak. Bila lagi nak tambah anak? Takkan sorang je? Merancang ke?

Diambil dari koleksi kisah benar SUPERMOM SHAKLEE STORY Assalamualaikum. Saya Daud Mohamad. Berumur 33 tahun, telah berkahwin 11 tahun ...

0 comments:

Tips memulakan bisnes tanpa modal besar

9/28/2017 Unknown 0 Comments



Untuk kali ini saya dengan excited nya nak share bagaimana saya mulakan bisnes online tanpa sebarang modal.
Dan selama 3 tahun saya berjaya dapat bonus tanpa missed setiap bulan.

Saya ni full time housewife & pada masa yang sama mengusaha pusat tuisyen. Biasa la mana2 bisnes ada turun naik nya. Jadi selagi ada peluang buat duit grab je. At least salah 1 boleh back up.

Untuk kali ini saya dengan excited nya nak share bagaimana saya mulakan bisnes online tanpa sebarang modal. Dan selama 3 tahun saya be...

0 comments:

Kenapa ibu menyusu tetap memerlukan suplemen?

9/28/2017 Unknown 0 Comments



"Biarlah ibu susah, badan ibu letih, rambut gugur, gigi goyang, asalkan anak dapat yang terbaik."

Majoriti ibu ada yang beranggapan macam ni,
Kan..
Betul sangat kan..
Sebab Una sendiri dulu pun macam ni..
Uhh..sabar jela..

Bagus ke berfikiran macam tu?

"Biarlah ibu susah, badan ibu letih, rambut gugur, gigi goyang, asalkan anak dapat yang terbaik." Majoriti ibu ada yang bera...

0 comments:

Petua memeriahkan susu badan dengan halba dan longan

9/28/2017 Unknown 0 Comments



Korang ada masalah susu sikit sangat ? sekali pump dapat 1oz-2oz ?
Jom nak share dgn korang petua susu memancut2 ..

Selepas minum ni , dalam masa 24jam boleh meningkat mendadak hingga 900% ! terbukti ..
Senang je..
Buat di rumah

BAHAN-BAHANNYA :

- 1 gengam Longan kering (beli kat aeon / giant bahagian makanan kering )
- 2 sudu besar halba (kedai runcit biasa pun ada )
- gula 1 sudu (tak payah pun takpa, sbb longan dah manis )
- air 3 cawan

CARA-CARANYA : (boleh follow gambar)

Korang ada masalah susu sikit sangat ? sekali pump dapat 1oz-2oz ? Jom nak share dgn korang petua susu memancut2 .. Selepas minum ni ...

0 comments:

Amalan-amalan sunat di bulan Ramadhan

9/28/2017 Unknown 0 Comments
















0 comments:

Cara merangsang susu badan supaya LDR banyak kali

9/28/2017 Unknown 0 Comments



Apa itu LDR (Let down reflex) ?

Ibu-ibu yang sedang @ plan untuk EKSKLUSIF BREAST FEEDING wajib tau pasal LDR ok..

Bagi yang tak tau LDR tu apa...
Ni tanda2 LDR yang biasa ibu-ibu akan alami....

🎈sakit di bahagian abdomen kerana rahim mengecut
🎈susu keluar daripada payudara sebelah
🎈rasa semut2/kebas/tegang kat breast kita
🎈susu keluar dari celah mulut baby/kita dengar baby hisap➡telan➡hisap➡telan
🎈rasa tenang, aman, damai..kekadang mengantuk jugak. Tenang sgt sampai nak tertido hihi
🎈bila kita pam, nampak susu memancut keluar

Apa itu LDR (Let down reflex) ? Ibu-ibu yang sedang @ plan untuk EKSKLUSIF BREAST FEEDING wajib tau pasal LDR ok.. Bagi yang tak tau...

0 comments:

Cara relaktasi yang berhasil memeriahkan susu badan semula

9/28/2017 Unknown 0 Comments



Apakah itu relaktasi?

Relaktasi ni maksud nya, nak kembali ke keadaan di mana susu badan meriah semula...

Sebagai contoh.

Jika tiba-tiba seorang ibu itu demam atau tak sihat..penghasilan susu badan tiba-tiba drop, jadi macam mana nak up kan semula production susu badan seperti sebelum ini?

Caranya mudah;

Apakah itu relaktasi? Relaktasi ni maksud nya, nak kembali ke keadaan di mana susu badan meriah semula... Sebagai contoh. Jika ...

0 comments:

Cara menghilangkan keloid yang dah bertahun-tahun

9/28/2017 Unknown 0 Comments


Sebenarnya dah lama pun Una nak share pasal topik ni..
Bila mana ada seorang kawan share pengalaman beliau menghilangkan parut bekas ceaser yang dipanggil keloid ni.
Dan untuk pengetahuan, itulah 1st time Una dengar perkataan keloid tu.
Ingatkan parut je..

Perasan tak setengah orang...
Parut suntikan BCG nya jauh lebih besar berbanding orang lain..
Parut tu la yang dipanggil sebagai keloid.

Sebenarnya dah lama pun Una nak share pasal topik ni.. Bila mana ada seorang kawan share pengalaman beliau menghilangkan parut bekas cea...

0 comments:

Kenapa setiap orang perlu buat bisnes sampingan mulai 2017?

9/27/2017 Unknown 0 Comments



Semalam..
Saya cuma ada cash RM100.
Masa nak ambil anak sekolah tengok meter petrol dah berkelip-kelip..

Balik dari ambil anak2 singgah one stop nak beli barang dapur..total dah RM27

Lepas tu singgah shell
Refill petrol RM50

So baki RM23

Balik rumah tengok beras dah nak habis..
Minyak masak boleh la tahan lagi seminggu..

Balik dari tuisyen ajak husband beli beras dan beberapa barang dapur kering..
Total RM60 lebih..

Semalam.. Saya cuma ada cash RM100. Masa nak ambil anak sekolah tengok meter petrol dah berkelip-kelip.. Balik dari ambil anak2 sing...

0 comments:

Kenapa setiap orang perlu ambil asid folik?

9/27/2017 Unknown 0 Comments


Saya yakin ramai yang pernah dengar pasal asid folik kan ??
Especially bagi kaum wanita kan..
Yelah..bukan je sepanjang kehamilan je kena ambil asid folik.
Tapi seawal 3 bulan sebelum merancang nak hamil..



Sebenarnya bukan ibu hamil je..
Bagi sesiapa yang baru2 nak berjinak dengan suplemen..
Tapi tak tau nak ambil yang mana dan tiada sebarang masalah kesihatan...
Boleh mulakan dengan mengambil asid folik.

Saya yakin ramai yang pernah dengar pasal asid folik kan ?? Especially bagi kaum wanita kan.. Yelah..bukan je sepanjang kehamilan je k...

0 comments:

Kenapa ibu hamil perlu amalkan ESP?

9/27/2017 Unknown 0 Comments



Cerita Pn Hanisah Mansor

Kadang rasa macam lama, kadang rasa macam cepat pulak mengandung kali ni ☺️

Alhamdulillah dah nak masuk minggu ke34

Pengalaman mengandung GIRL yang sangat dinanti-nantikan dan sangat memberi mama pelbagai ilmu masha allah!

Di awal pregnancy diuji dengan OVARIAN CYST, mama stop kejap ambek ESP ni. Sebab orang kata soya tak elok ambek kalau ada cyst.

Tapi keadaan kesihatan mama semakin teruk. Takde tenaga, makin mudah sakit (selsema, batuk) menambahkan kesakitan cyst yang mama alami.

Ditambah pula alahan yang mama alami. Tak boleh telan langsung protein dari makanan alami.

Cerita Pn  Hanisah Mansor Kadang rasa macam lama, kadang rasa macam cepat pulak mengandung kali ni ☺️ Alhamdulillah dah nak masuk mi...

0 comments:

Produk untuk atasi masalah sendi. Alternatif kepada Advance Joint Health

9/27/2017 Unknown 0 Comments


Rasanya dah dekat 2 tahun kot advance joint health tablet dah tak ada di pasaran.
Walaupun dah 2 tahun tak ada..
Disebabkan keberkesanan advance joint health tablet ni membantau mengatasi sakit lutut dan sendi di kalangan warga emas...
Sehingga sekarang pun masih ada yang mencari tablet ni.

Habis tu apa solution makcik2 dan pakcik untuk atasi masalah sakit sendi diorang.
Tak kan nak biar je sakit tu..
Atau sekadar bergantung dengan painkiller selamanya.

Rasanya dah dekat 2 tahun kot advance joint health tablet dah tak ada di pasaran. Walaupun dah 2 tahun tak ada.. Disebabkan keberkesan...

0 comments:

Suplemen berkesan bantu buang angin dalam badan

9/27/2017 Unknown 0 Comments


Peppermint Ginger Plus adalah salah satu daripada puluhan vitamin dan suplemen keluaran shaklee.
Ia adalah gabungan 4 jenis herba semulajadi dari Timur dan Barat.

4 jenis herba tersebut adalah:
1. Pokok Adas (Fennal)
2. Cekur Manis (Anise)
3. Daun pudina
4. Halia

KEBAIKAN YANG TERKANDUNG DALAM SETIAP HERBA

Peppermint Ginger Plus adalah salah satu daripada puluhan vitamin dan suplemen keluaran shaklee. Ia adalah gabungan 4 jenis herba semula...

0 comments:

Siap kita hari ni adalah kerana dugaan hidup dahulu

9/26/2017 Unknown 0 Comments


Setiap liku2 hidup hari semalam sebenarnya banyak bentuk siapa diri kita hari ni...

Samala dengan saya jugak...
Hari ni saya nak share kisah yang tak pernah saya share termasuk family saya sendiri..
Mungkin ada beberapa orang je tau..
Sebab saya nak bagi inspirasi pada diorang..
Semoga korang pun terinspirasi daripada kisah ni...

Setiap liku2 hidup hari semalam sebenarnya banyak bentuk siapa diri kita hari ni... Samala dengan saya jugak... Hari ni saya nak shar...

0 comments:

Tips Menguruskan Masa Bagi Ibu Yang Bekerja Dari Rumah

9/26/2017 Unknown 0 Comments


Sebagai seorang ibu yang bekerja dari rumah, perancangan dan pengurusan masa sangat-sangat penting.

Ini kerana gelaran sebagai ibu sendiri pun sudah mencerminkan satu tanggungjawab yang sangat besar – menguruskan rumahtangga.

Apa lagi bila ditambah dengan tanggungjawab lain yang tak kurang juga hebatnya.

Lebih-lebih lagi sekiranya kerja yang dilakukan itu berkaitan dengan rangkaian yang terdiri dari anak-anak didik serta pelanggan. Nampak macam sibuk sangat kan?

1. Senaraikan to do list

Sebagai seorang ibu yang bekerja dari rumah, perancangan dan pengurusan masa sangat-sangat penting. Ini kerana gelaran sebagai ibu sen...

0 comments:

Cara senaman mudah untuk mengelakkan alzhiemer

9/26/2017 Unknown 0 Comments



Aku dah berusia ,di usia seperti aku ini,
pasti banyak menanggung sakit/penyakit,
tapi yang paling merisaukan aku adalah terkena penyakit Alzeimer (kehilangan ingatan).
Bukan saja tidak boleh menguruskan diri, tetapi menyusahkan anak-anak dan sanak keluarga.
Suatu hari, anakku pulang ke rumah, memberitahu aku bahawa kawan dia seorang doktor...mengajarkan satu cara gerakan SENAMAN LIDAH, bukan sekadar boleh mencegah Alzeimer,

Aku dah berusia ,di usia seperti aku ini, pasti banyak menanggung sakit/penyakit, tapi yang paling merisaukan aku adalah terkena peny...

0 comments:

3 sebab kenapa suplemen shaklee tidak berkesan kepada anda

9/26/2017 Unknown 0 Comments

Gambar : Sumber dari google


Awal tahun lepas, Una dapat ni whatsapp daripada seorang customer baru yang nak cari set kurus. Tapi berdasarkan masalah yang beliau share dengan saya, saya cadangkan akak ni buat detox dulu.

Sebabnya akak ni mempunyai tanda2 toksin banyak dalam badan. Salah satunya kulit kusam & berminyak. Ditambah pulak dengan masalah penghadaman lain.

Alhamdulillah dengan pengambilan set detox ni tak sampai sebulan lagi kot..ramai yang memuji perubahan beliau. Muka makin berseri-seri.

Gambar : Sumber dari google Awal tahun lepas, Una dapat ni whatsapp daripada seorang customer baru yang nak cari set kurus. Tapi berda...

0 comments:

Kisah vivix dan mak yang dah 10 tahun kena kencing manis..

9/26/2017 Unknown 0 Comments


"Hello...
Assalamualaikum mak..
Nana ni.."

"Waalaikumussalam..
Hang dok buat apa ni? Tak kerja ke?"

"Keja la..tengah lunch hour..kol mak sat..nak tanya kabar..mak sihat?"

"Sihat-sihat je.."

"Mak..hujung minggu ni orang nak balik kampung jenguk mak sat.."

"Hello... Assalamualaikum mak.. Nana ni.." "Waalaikumussalam.. Hang dok buat apa ni? Tak kerja ke?" "Keja...

0 comments:

Kisah pemuda tinggal di kubur selama 17 tahun

9/26/2017 Unknown 0 Comments

Sape yang pernah dengar dah kisah ni..
Actually kisah ni sangat memberikan pengaharan kepada kita.
Thats why Una share di sini.
Supaya lebih ramai yang ambil iktibar dari kisah ini.



Mungkin ada yang terfikir pemuda ini tinggal di sekitar kawasan perkuburan kan.
Tapi sebenarnya TAK.
Pemuda ni memang tinggal di dalam kubur.

Begini kisahnya...

Sape yang pernah dengar dah kisah ni.. Actually kisah ni sangat memberikan pengaharan kepada kita. Thats why Una share di sini. Supaya le...

0 comments:

Kenapa tonsil bengkak setiap kali demam?

9/25/2017 Unknown 0 Comments

Gambar : Sumber Google

Sejak pagi semalam Una rasa tak sedap badan..
Seram sejuk je...
Kepala berat..
Sakit tekak..
Nak telan pun rasa perit je..
Tonsil dah bengkak la tu..

Akibatnya malam tadi tidur pun tak lena..
Kejap2 terjaga..

Sudahnya subuh2 lagi terus bukak kotak nutriferon..
Amik sesacet..
Dah tak tahan perit sangat dah tekak..
Telan air liur macam nak telan seketul batu..

Lepas hantar anak ke sekolah..
Dalam pukul 9 Una tidur jap..
Qada' tidur yang tak lena malam semalam...

Petang ni perasan tonsil dah tak sakit lagi dah..
Alhamdulillah..kembali di beri nikmat sihat..

By the way..
Pernah tak korang terfikir kenapa setiap kali demam tonsil akan bengkak..

Gambar : Sumber Google Sejak pagi semalam Una rasa tak sedap badan.. Seram sejuk je... Kepala berat.. Sakit tekak.. Nak telan pun r...

0 comments:

Bagaimana vivix meningkatkan kesuburan lelaki

9/25/2017 Unknown 0 Comments



Dah bertahun rasanya ahkak tak bukak biologi spm..
Sebab selama ni decide tak nak offer subjek biologi untuk tuisyen center..

Tapi tahun lepas dah cakap kat hubby tahun ni nak stat ajar biologi balik la..
Atleast ada juga benda baru & challenge yang akan dibuat...

Bab 1 biologi form 4..
Pasal sel haiwan dan tumbuhan..
Salah satu bahagian dalam sel haiwan & tumbuhan adalah MITOKONDRIAN..
Mitokondrian adalah pusat jana tenga bagi sel..
So apa2 saje aktiviti sel..
Mereka mengambil tenaga daripada mitokondrian ni la...

Dah bertahun rasanya ahkak tak bukak biologi spm.. Sebab selama ni decide tak nak offer subjek biologi untuk tuisyen center.. Tapi ...

0 comments:

Penawar Demam Denggi Mujarab Seawal 2 HARI !!

9/25/2017 Unknown 0 Comments



Sejak minggu lepas dah lebih 3 orang customer minta saya cod nutriferon.

Minggu lepas 1 di hospital batu pahat..1 di hospital kluang. Hari ni seorang lagi bapa minta cod di hospital batu pahat pula.

Semuanya gara-gara demam denggi.

Suatu ketika dulu saya pernah dimarahi sebab 'memandai-mandai' suggest berikan nutriferon kepada penghidap demam denggi.

Sejak minggu lepas dah lebih 3 orang customer minta saya cod nutriferon. Minggu lepas 1 di hospital batu pahat..1 di hospital kluang. ...

0 comments:

Suplemen untuk putihkan kulit lelaki

9/25/2017 Unknown 1 Comments


Ada kajian selidik mengatakan menjelang tahun 2020 kaum lelaki pun sangat mengutamakan kulit wajah yang cantik.
Kalau tak, tak ada lah sekarang macam2 produk khas untuk kulit lelaki dikeluarkan.
Dan jangan tak caya...Una kerap jugak dapat whatsapp daripada customer lelaki yang nak cari suplemen untuk putihkan kulit.

So untuk menjawab & memudahkan kerja encik-encik sekalian saya share kan info tentang suplemen shaklee dalam artikel kali ini bagi memenuhi kehendak tuan-tuan untuk memiliki kulit yang putih dan bebas jerawat.

Ada kajian selidik mengatakan menjelang tahun 2020 kaum lelaki pun sangat mengutamakan kulit wajah yang cantik. Kalau tak, tak ada lah s...

1 comments:

Rahsia kecantikan wanita 30an nampak muda daripada usia

9/25/2017 Unknown 0 Comments


Alhamdulillah Allah masih panjangkan usia...
2 hari lepas Una dah pun menjengah 32 tahun..
Anak pun dah bakal bertambah jadi 3 orang.
Bila dah 30an ni kalau tak di jaga kesihatan dan kecantikan alamat nya nanti nampak lagi tua la daripada encik suami.
Dah la kami suami isteri sebaya.
So untuk artikel kali ni Una nak share rahsia kecantikan wanita 30an nampak lebih muda daripada usia.

Untuk pengetahuan anda bermula September 2017 shaklee telah meperkenalkan formula baru THE RADIANT 4...
Sejak itu satu-persatu pengguna shaklee berkongsi testimoni mereka menggunakan set  THE RADIANT 4 selama ini.

Walaupun THE RADIANT 4 ni baru diperkenalkan tapi produk dalam set RADIANT 4 ni dah lama ada di pasaran..
Cuma sebelum ni tak diberikan nama spesel macam ni..

Kenapa diberi nama THE RADIANT 4?

Alhamdulillah Allah masih panjangkan usia... 2 hari lepas Una dah pun menjengah 32 tahun.. Anak pun dah bakal bertambah jadi 3 orang. ...

0 comments:

12 jam dalam labor room. Kenapa aku susah nak bersalin?

9/25/2017 Unknown 0 Comments



Sejak 2,3 menjak ni banyak pulak viral video ibu-ibu yang sangat mudah bersalin.
Tengah berjalan pun boleh bersalin.
Hat mana yang tengok mesti kagum giler kan..

Tapi korang perasan tak yang majoriti wanita-wanita tu bukan di kalangan muslim
(Majoriti yer...bukanlah kesemuanya)
So rasanya tak yah la nak kagum sangat..
Tak yah la nak banding dengan pengalaman masing2 yang berejam dok dalam labor room tapi baby tak keluar2 jugak..

Kenapa?

Sejak 2,3 menjak ni banyak pulak viral video ibu-ibu yang sangat mudah bersalin. Tengah berjalan pun boleh bersalin. Hat mana yang ten...

0 comments:

6 Tips mudah buat ibu bekerjaya yang mengepam secara eksklusif

9/24/2017 Unknown 0 Comments


Sebagai housewife sepenuh masa Una memang kagum dengan ibu-ibu bekerjaya tapi masih konsisten mengepam susu badan secara eksklusif buat si comel mereka sehingga 2 tahun.
Bukan senang nak jad eksklusif pumping mom ni.
Kena pandai urus masa bekerja dengan betul untuk buat stok ebm setiap hari.

Kalau jadi housewife, bila je si comel nak minum terus boleh bagi secara direct.
Tak perlu nak plan cara nak uruskan stok ebm..
Lagipun tak ada majikan yang nak komplen kononnya kita curi tulang.
Lagi pula bukan semua majikan dan rakan sekerja faham dengan tanggungjawab dan manfaat menyusukan bayi sehingga 2 tahun.

Sebagai housewife sepenuh masa Una memang kagum dengan ibu-ibu bekerjaya tapi masih konsisten mengepam susu badan secara eksklusif buat s...

0 comments:

4 Tips merancang percutian keluarga agar lebih lancar

9/20/2017 Unknown 0 Comments



Cuti sekolah akan tiba tak lama lagi.. Biasanya saya sekeluarga ambil peluang time cuti sekolah panjang je la untuk bercuti. Jadi isteri cikgu so kena follow jadual sekolah la.

Untuk hari ni saya nak share beberapa tips bercuti di dalam negara.

Bagi encik suami, bercuti menjadi kemestian sebab masa bercutilah masa kami berdua diluangkan sepenuhnya bersama anak-anak. Dan bercuti juga adalah sebagai reward untuk kami setelah penat bekerja.

Cuti sekolah akan tiba tak lama lagi.. Biasanya saya sekeluarga ambil peluang time cuti sekolah panjang je la untuk bercuti. Jadi isteri...

0 comments:

Collagen Powder VS Sustained Released Vita C Plus Shaklee

9/20/2017 Unknown 0 Comments



Kebanyakan peniaga suka sangat nak compare produk mereka dengan produk lain.
Tapi untuk kali ini Una nak bandingkan 2 produk HOT shaklee iaitu Sustained Released Vita C Plus dengan Shaklee Collagen Powder.
Lagi pula Produk yang saya dah biasa amalkan dan 2,3 hari lepas ada yang bertanya kepada saya beza antara Vita C Shaklee & Collagen Powder.

Kebanyakan peniaga suka sangat nak compare produk mereka dengan produk lain. Tapi untuk kali ini Una nak bandingkan 2 produk HOT shakl...

0 comments: