Kenapa ibu menyusu tetap memerlukan suplemen?

9/28/2017 nurul husna 0 Comments



"Biarlah ibu susah, badan ibu letih, rambut gugur, gigi goyang, asalkan anak dapat yang terbaik."

Majoriti ibu ada yang beranggapan macam ni,
Kan..
Betul sangat kan..
Sebab Una sendiri dulu pun macam ni..
Uhh..sabar jela..

Bagus ke berfikiran macam tu?



Tak bagus sebenarnya.

Sebab;
👧ibu masih ada suami, seorang isteri perlu sentiasa cantik utk suami

👧ibu bakal ada ramai anak utk disusukan 👶. Kalau baru satu dah mcm zombie, kalau ade 3-4 anak?

👧ibu perlu uruskn rumangangga. Kalau penat sangat, sape nak uruskn nanti?

Selalunya kesilapan kita, time pregnant la
✔jaga makan,
✔makan ikut time,
✔supplemen tak tinggal,
✔minum susu,

Sebab nak anak membesar dengan baik.
bila bersalin, dah menyusu anak, semua tak jaga.

Tu yg salah tu..

Patutnya bila anak dah keluar, kita masih menyusu dia, kita kena lebih teliti jaga pemakanan lebih teliti daripada zaman pregnant tu. Sbb kali ni untuk perkembangan minda fizikal anak skali.

Baru2 ni Una dapat 1 wasap dari seorang ibu kepada 3 orang ank..
Beliau baru 20 hari berpantang..
Katanya nak balik berpantang sendiri di rumah..
Sebab anak2 dah merengek nak balik dok rumah sendiri..
Tapi katanya belum bersedia..
Takut terlebih stress boleh meroyan jadinya..

Pengalaman Una berpantang sendiri semasa anak ke2..
Alhamdulillah semuanya berjalan lancar..
Walaupun masa tu baru 2 orang anak..
So masih boleh handle semuanya sendiri..

Masa tu jugak Una mengamalkan set berpantang shaklee..
Kelebihan set berpantang shaklee ni bukan je untuk mengembalikan tenaga ibu yang baru lepas bersalin..

Bahkan membekalkan keperluan nutrisi yang yang secukupnya kepada ibu & bayi..
Jika ibu sihat..
Emosi pun akan jadi lebih stabil..
Gejala meroyan insyaAllah tak kan datang..
Susu badan pun dapat dihasilkan lebih berkualiti..
Si comel pun membesar dengan lebih sihat..

Dan lagi 1 set berpantang shaklee bukan hanya diambil sepanjang tempoh berpantang...
Tetapi sejak merancang untuk hamil, sepanjang kehamilan, sepanjang tempoh penyusuan...
Dan sebenarnya seumur hidup pun digalakkan ambil suplemen bernutrisi seperti vitamin2 dalam set shaklee..

Jika ada sebarang pertanyaan..
Boleh hubungi Una yer.
016.2222.531

"Biarlah ibu susah, badan ibu letih, rambut gugur, gigi goyang, asalkan anak dapat yang terbaik." Majoriti ibu ada yang bera...

0 comments: