Kenapa ibu hamil perlu amalkan ESP?

9/27/2017 unazack Husna 0 Comments



Cerita Pn Hanisah Mansor

Kadang rasa macam lama, kadang rasa macam cepat pulak mengandung kali ni ☺️

Alhamdulillah dah nak masuk minggu ke34

Pengalaman mengandung GIRL yang sangat dinanti-nantikan dan sangat memberi mama pelbagai ilmu masha allah!

Di awal pregnancy diuji dengan OVARIAN CYST, mama stop kejap ambek ESP ni. Sebab orang kata soya tak elok ambek kalau ada cyst.

Tapi keadaan kesihatan mama semakin teruk. Takde tenaga, makin mudah sakit (selsema, batuk) menambahkan kesakitan cyst yang mama alami.

Ditambah pula alahan yang mama alami. Tak boleh telan langsung protein dari makanan alami.



Mama mula ambek secara konsisten dan ternyata sangat membantu kesihatan mama. Kembali bertenaga dan alhamdulillah CYST mama pun turut MENGECUT. (Oh, ternyata soya ESP tak sama dengan soya lain!)

Alhamdulillah dok amalkan ESP setiap pagi, bekalkan mama TENAGA untuk uruskan#theqaisers, rumah dan bisnes kesayangan. Pregnancy kali ni, mama JAUH LEBIH AKTIF dari sebelum2 ni.

Dan, sebab ESP ni pun bagi KENYANG, mama kurang rasa nak mengunyah yang bukan-bukan. Air dan makanan manis pun jarang sekali nak minum. Lapar di tengah malam macam dulu, pun tak. Subhanallah, sangat membantu kawal berat tau! Takde la berat naik mendadak, menangis nanti nak turunkan.

Dan sebab mama pilih untuk bersalin natural gentle birth kali ni, mama perlukan protein untuk KUATKAN OTOT untuk memudahkan proses bersalin inshaa allah. (Uterus kita adalah juga otot)

ESP, produk cinta pertama mama masa breastfeed twins (sampai 2 tahun setengah) dan sentiasa kekal sebagai cinta mama di waktu mengandung (dan berpantang nanti inshaa allah!)

Kalau ada orang tanya nak suggest apa untuk ibu mengandung, mama akan kata ESP. Sebab mama sendiri amalkan dan rasa keberkesanannya. Alhamdulillah!

Ibu mengandung tetap perlu menjaga pemakanan yang baik dan supplement sekadar PELENGKAP nutrisi

Cerita Pn  Hanisah Mansor Kadang rasa macam lama, kadang rasa macam cepat pulak mengandung kali ni ☺️ Alhamdulillah dah nak masuk mi...

0 comments: