Cara mengatasi masalah yo-yo efek dengan mudah

9/29/2017 unazack Husna 0 Comments


Korang tau ke tak ni apa itu yo-yo efek?
Satgi saya dok pong pang sorang..
Sape pun tak tau...

Yoyo efek ni ialah gemok-kurus-gemok..
Maksudnya mula-mula korang memiliki tubuh yang gemuk..
Setelah mencuba produk kurus / program kurus..anda berjaya kurus..
Tapi tak lama lepas tu bila dah stop buat..anda jadi gemuk semula..

Suka tak macam tu?
Mesti la idok kan..

Tahu tak korang?
Detox parasit dapat mengatasi masalah YO-YO efek ni..

By the way tahu tak kenapa berlaku yoyo efek?


Sebab kebanyakan program diet atau produk kurus akan mengamalkan diet carbo or kalori or ada carbo blocker/sugar blocker dan lain-lain..

Apa akan jadi kalau kita makan produk atau join program macam tu?

Maknanya badan kita atau organ dalaman kita akan alami tempoh "berpuasa' daripada carbo dan kalori dalam suatu tempoh masa..
Dan hasilnya memang berat badan akan loss berkilo-kilo..tapi parasit masih kekal dalam badan.

So bila habis program diet dan stop produk kurus tu, anda pun stat makan balik macam biasa,walaupun jumlah yang sikit....

Tapi!!

INGAT tak tadi yang organ dalaman kita tengah berpuasa,so bila boleh makan..
Organ dalaman akan serap makanan tu 2x ganda termasuk toksin-toksin baru tanpa tapis dah..seolah macam nak balas dendam gitu..
Sebab tu la berlaku yo-yo efek ni..

Sebab tu la biasanya program diet kalori ni...result nya memang gempak habis.

So macam mana konsep detox parasit bertindak?

1st..
Tau tak yang dalam badan kita apa organ yang membakar lemak?
Ia nya adalah kerja organ hati kita.
Hati kita ada 3 kerja penting yang dia akan buat..Dan hati akan buat keje ikut priority..
so apa priority keje hati
1.pencernaan
2.detox
3.burn fat

Dalam program detox parasit anda akan ditekankan dengan jadual pemakanan eat clean dan pada masa yang sama pengambilan suplemen bagi membersihkan organ pencernaan seperti hati dan usus.

Apa itu eat clean?

Eat clean ni adalah satu amalan pemakanan sebagai cara hidup..
Ia bukannya diet. 
Sebabnya, diet biasanya akan selesai jika berat badan telah turun atau telah mencapai target yang dikehendaki..
Sebaliknya eat clean ni tetap dilakukan secara berterusan.

Dalam eat clean, kita diharuskan mengambil makanan yang semulajadi, dan tanpa melalui proses memasak yang lama.

Seboleh yang mungkin juga mengurangi kadar pengambilan garam, gula, minyak, makanan berlemak dan memperbanyakkan pengambilan sayur-sayuran dan buah-buahan.

Bahan-bahan lain seperti protein tetap diambil dengan proses penyediaan yang sihat seperti kukus, rebus dan panggang.

Manfaat eat clean

✔Pengurangan kadar lemak tubuh (inch loss)
✔Pengurangan berat badan (weight loss)
✔Menambah tenaga
✔Kulit lebih sihat dan cantik
✔Rambut lebih cantik berkilau
✔Tidur lebih nyenyak
✔Meningkatkan imuniti tubuh
✔Menghilangkan stress

Eat clean juga dapat membantu meningkatkan taraf kesihatan kita.
Sekiranya pesakit kronik seperti diabetes, darah tinggi, gout kanser dan sebagainya sedang tercari-cari kaedah pemakananan terbaik, boleh try cara eat clean ni. Kemudian sesuaikan dengan penyakit yang dihidapi.

Apabila eat clean bergabung dengan detoks, insyaaAllah, hasilnya lagilah superb!

Bagaimana pula menjalankan program detox?

Detoks adalah proses mengeluarkan toksin dalam tubuh melalui urin, pernapasan, tinja, dan keringat dengan menggunakan empat organ utama yaitu, hati, ginjal, saluran pencernaan, dan kulit.


PRODUK SHAKLEE UNTUK MENYINGKIRKAN PARASIT:-



Nutriferon - salah satu bahan yang terkandung dalam nutriferon adalah biji labu jadi ianya merupakan antiparasit (BAGAIMANA MENYINGKIRKAN PARASIT) disamping membantu menguatkan sistem keimunan tubuh.

Vivix - merupakan antioksidan yang sangat berkuasa, jadi dapat mengelakkan/memperbaiki masalah kanser. Vivix juga merupakan agen detoks terbaik yang berupaya membuang toksin dari dalam darah. Bila darah bebas toksin kulit pun nampak pinkish-pinkish gitu.

Herblax - berupaya membersihkan usus yang mana usus biasanya antara 'port' baik punya parasit ni membiak dan menetap. Bila usus bersih (laluan dah clear) akan lebih mudah untuk singkirkan parasit ni keluar melalui tinja. Usus yang berkerak, berkarat @ tak sihat mengundang kepada masalah sembelit, tubuh dan nafas yang berbau dll)

Garlic - biasanya kalau kita tengok cerita drakula, bawang putih antara benda yang ditakuti drakula kan..disebabkan drakula ni adik beradik parasit jugak, so secara tak langsung parasit pun takut dengan bawang putih..hahaha boleh pulak gitu. Sebenarnya bawang putih ni adalah bersifat antibakteria (boleh refer (BAGAIMANA MENYINGKIRKAN PARASIT) yang mana berupaya menghalau bakteria. (Bakteria tak suka bau bawang putih agaknya)

Dtx complex - DTX (shortform daripada DETOX) sangat bagus untuk tujuan membersihkan hati. Seperti mana yang kita tahu hati merupakan organ paling kuat bekerja, dan hati juga merupakan antara port feveret parasit ni, jadi DTX membantu membersihkan hati dan mengembalikan kepekaan hati dalam bekerja. Hati yang kotor/tak sihat menyebabkan mata dan tapak tangan kelihatan kuning.

Alfalfa - Alfalfa sangat bagus dalam tugas membuang toksin dari badan. Alfalfa juga bersifat antibakteria yang sangat berkuasa.




Klik DI SINI untuk terus membuat tempahan.


BONUS !!

Dengan setiap pembelian SET ANTIPARASIT ini anda layak untuk mendapatkan;
✔  keahlian percuma seumur hidup
✔ potongan harga sehingga 25%
✔  CASH BONUS terus ke akaun anda
✔ konsultasi PERCUMA & BERTERUSAN

So bila badan da bersih dari toksin,baru la dpt atasi masalah yoyo effect yang sangat popular tu..

Selamat berdetox...

Health & Beauty consultant
Pengedar Sah Shaklee
Call/SMS/WhatsApp: 016-2222531

Korang tau ke tak ni apa itu yo-yo efek? Satgi saya dok pong pang sorang.. Sape pun tak tau... Yoyo efek ni ialah gemok-kurus-gemok.....

0 comments: