Tips untuk Memperbaiki & Menutup Liang Pori Terbuka

1/31/2018 nurul husna 0 Comments


Selain masalah jerawat
Liang pori terbuka juga antara masalah kulit yang membuatkan wanita/gadis stress.

Betul kan?

Mana tak nya
Bila ada masalah liang pori terbuka ni akan dapat pakej lengkap black head & white head sekali.
Bukan tu je
Buatkan muka nampak lebih dari usia sebenar
Mula la low confident bila nak keluar bersosial.

Antara faktor yang menyebabkan liang pori terbuka ialah;


Cara menutup liang pori terbuka


1. Genetik
2. Pemakanan
3. Persekitaran
4. Resdung dan
5. Penggunaan pencuci muka

⏩Genetik

Sesetengah orang memang secara genetik nya mempunyai liang pori terbuka.
So memang sangat digalakkan mengambil suplemen untuk repair kulit dari dalam.

⏩Pemakanan

Makanan yang mengandungi kandungi lemak/minyak yang tinggi boleh membawa kepada liang pori terbuka.
Bukan itu je
Pengambilan fast food, proses food, gula/garam berlebihan juga boleh menyebabkan masalah liang pori terbuka ni.

Ini kerana kalau kita tak jaga pemakanan, kulit akan menghasilkan minyak/sebum berlebihan.
Tu yang buat liang pori terbuka tu.

⏩Persekitaran

Kulit yang selalu terdedah kepada udara yabg kotor dan sinaran matahari secara direct pun boleh merangsang liang pori makin terbuka.

Ini kerana radikel bebas dari sinaran matahari dan persekitaran kotor boleh merosakkan kulit wajah.

So kalau sentiasa terdedah kepada keadaan ni
Rajin-rajin la jaga muka dan amalkan suplemen.

⏩Resdung

Siapa yang ada alahan/resdung mesti akan alami masalah liang pori terbuka.

Anda boleh kurangkan masalah resdung dengan pengambilan set resdung shaklee.

Untuk lebih lanjut boleh klik link ni↩
http://bit.ly/2mKxFBA

⏩Penggunaan pencuci muka

Terkejut ke bila saya katakan yang pencuci muka juga boleh menyebabkan liang pori makin terbuka luas.
Yelah sebab tiap-tiap hari kita mesti akan cuci muka kan.
Kalau sehari tak cuci rasa macam kulit muka berminyak, berdaki dan berkerak je kan.

Tapi lepas cuci muka
Adakah korang ada pakai penyegar (toner) dan pelembap?

Saya gerenti berapa % je yang rajin bertoner bagai ni.
Selain menyegarkan kulit wajah
Fungsi toner ni pun bantu singkirkan kotoran yang masih melekat di muka walaupun dah dicuci.
Cuba korang sapu toner sekarang
Nampak nya kesan daki hitam/coklat pada tisu muka tu?
So betul ke pakai pencuci muka je dah cukup?

Tahu tak korang?
Yang mana semasa kita mencuci muka
Liang pori pada wajah akan terbuka
Supaya kotoran di liang pori wajah akan disingkirkan.

Jadi tujuan memakai toner juga adalah untum menutup balik liang pori tu.
Pelembap pulak untuk melembapkan kulit.
Sebab kebanyakkan pencuci jugak menyebabkan kulit jadi kering.

So make sure lepas ni kalau nak beku pencuci muka
Beli juga toner dan pelembap
Sebab tu la kebanyakan skincare lengkap dengan 3 produk asas ni.



Bagaimana cara nak perbaiki masalah liang pori terbuka ni?

Selain daripada penjagaan pemakanan dan kulit wajah dari luaran denga penggunaan skincare yang betul
Kulit pun kena repair dari dalam juga.

Sebab itu la banyak jenama suplemen ada dipasaran.

Anda boleh mengamalkan pengambilan kolagen dan vitamin C untuk menegangkan balik kulit wajah di samping menutup balik liang pori tu.



Nak tau cara memilih kolagen dengan betul?
Klik link di bawah ni↩
http://bit.ly/2EwZMKR

Untuk pertanyaan lanjut boleh menghubungi
Call/SMS/WhatsApp: 016-2222531

Selain masalah jerawat Liang pori terbuka juga antara masalah kulit yang membuatkan wanita/gadis stress. Betul kan? Mana tak nya Bi...

0 comments: