Apa beza lab test dan clinical test shaklee?

3/22/2018 nurul husna 0 Comments



Disebabkan post Una yang semalam di fb.
Hari ni ada la seorang sahabat ni pm tanya apa beza 'lab test' & 'clinical test'.
Takut benar dia.
Sebab katanya produk dia guna ada yang tak ada clinical test.

Lab test ni dah namanya pun lab so mestilah buat kat lab.
Tapi isunya siapa 'tikus makmal' tu?
Ofkoslah tikus.
Hahaha..

Incase produk tu berbahaya
Tikus tu la yang mati
So tak efek apa-apa la kot kan.
Sebab tak melibatkan nyawa orang lain.

Clinical test.
Tak semestinya buat kat klinik

Tapi 'tikus makmal' nya adalah manusia
Langsung tak melibatkan haiwan macam tikus, cicak, arnab dll.

Macam Una cakap sebelum ni shaklee hanya melakukan clinical test.
Sebabnya memang prinsip shaklee tidak diuji ke atas haiwan.
Tidak bertindak kejam ke atas haiwan.

Produk shaklee diuji sepenuhnya ke atas manusia.
Kos nak buat clinical test ni bukan 2,3 hinggit je.
Sebab bukan diuji kat seorang je.
Boleh jadi berpuluh-puluh @ beratus orang.
Sebab nak tengok kesan pada background yang berbeza.

Cuba bayangkan kalau produk shaklee ni berbahaya
Agaknya apa yang akan berlaku kepada 'tikus makmal' tu?
Alamatnya dah lama la company tutup kot

Sebab itulah setiap tablet suplemen shaklee dihasilkan daripada sumber yang tulen dan selamat je
Bukan tu je
Setiap ingredient yang nak dimasukkan dalam setiap tablet pun diuji dulu.
Yang mana sumber botani tu shaklee akan pastikan 100% bebas bahan kimia.


Nampak tak betapa shaklee ni menjaga kualiti, keselamatan dan ketulenan setiap produk nya sebelum sampai ke tangan pengguna.

Macam tu la jugak dengan YOUTH SKINCARE


Sebab itulah shaklee berani keluarkan statement yang hasil kajian skincare youth adalah TANPA KOMPROMI
Berbaloi la shaklee mengambil masa selama 8 tahun sebelum dipasarkan.
Sebab nak buktikan ianya benar-benar selamat dan tulen.

Skincare shaklee


Salam Sayang 💖
Una Zack

#MyYouthShaklee
#SkuadSurirumahBergaji

Disebabkan post Una yang semalam di fb. Hari ni ada la seorang sahabat ni pm tanya apa beza 'lab test' & 'clinical test...

0 comments: