Keep Calm & Follow Your Heart

2/09/2018 unazack Husna 0 Comments

My Husband My Big Supporter


"Korang ni duduk ber2 kat kedai ni sampai malam2 tak takut ke?"

"Takut apa?"

"Kena tangkap basah la..."

"Kitorang dah kawin la..."

"La yeker?"

"Yer...insyaAllah tak lama lagi nak dapat baby dah.."

Teringat peristiwa lebih kurang 8 tahun lalu.


Bila ada guru yang datang interview nak apply sebagai guru tuisyen was2 dengan tindakan Una suami isteri.

Rata2 rasa kagum dengan kitorang berani untuk running bisnes sendiri pada usia muda
Yelah..cikgu2 yang dah 40an pun still minta nak ngajar
Tapi tak muda jugaklah masa tu
Dah 26 tahun pun

Berani ke tak
Tetap kena berani tempoh jugak
Lagipun dalam hidup kita sentiasa ada ujian dan cabarannya
Sape yang tak pernah diduga kan.

Yang dah berkerjaya
Ada income 4,5 angka sebulan di uji dengan kesihatan anak2
Diuji dengan kerenah pengasuh

Yang decide nak jaga anak sendiri
Jadi fulltime housewife
Diuji dengan masalah kewangan pulak

Tapi setiap dugaan dan cabaran kita diberi pilihan untuk tentukan masa depan kita
Dan pilihan Una untuk tinggalkan kerjaya
Ikut suami
Besarkan anak2 sendiri
Running bisnes sendiri
Pada masa yang sama busy kan diri dengan bisnes shaklee.

Apa2 pun Una bahagia dengan dengan pilihan Una ni.

My Husband My Big Supporter "Korang ni duduk ber2 kat kedai ni sampai malam2 tak takut ke?" "Takut apa?" "...

0 comments: