Dari Seorang Workaholic Jadi Surirumah Sepenuh Masa

2/26/2018 Unknown 0 Comments



Mungkin tak ramai yang tahu Una ni seorang yang workaholic
Siang keje makan gaji
Malam buat part time mengajar tuisyen pulak.
Merata-rata Una pergi mengajar
Di Kumon, di Tuition Center, Hometuisyen Dari weekdays sampailah hujung minggu.

Sebab itu je la passion Una
Sebab tu Una suka keje ofis hour
Sebab boleh plan schedule untuk kerja part time
Boleh la buat extra income.


Bila Una decide untuk follow suami menetap di Johor
Daripada seorang yang workaholic
Terus jadi full time housewife
Mati kutu la jawabnya.
Otak otomatik jadi karat

Tak sampai setahun pun
Sebab dah tak boleh tahan tak bekerja.
Takat buat kerja rumah setengah jam dah siap.
Masa tu belum pun ada anak
So banyak masa free.
Sampaikan terasa lambatnya suami nak balik dari kerja.

Terus plan dengan suami kena buat something.
Disebabkan passion dalam bidang pendidikan juga
Maka tuisyen center la pilihannya.

Tapi kan
Kelas tuisyen on petang & malam je
Anak pulak kecik lagi
So daripada waktu pagi tak terisi
Maka sesi memujuk encik suami untuk buat shaklee.

Alhamdulillah encik suami izinkan
Sebabnya bisnes shaklee sangat fleksibel dengan keadaan dan masa Una.
Everything disetup & running dari rumah je.

Dah 4 tahun pun Una berbisnes shaklee
Tak terfikir lagi nak komit dengan bisnes yang lain lagi
Setiap hari makin bersemangat lagi ada la
Sebab setiap hari Una sentiasa mencabar diri untuk achieve KPI yang Una target.

Kalau korang masih tercari-cari bisnes untuk buat side income
Jangan fikir banyak lagi
Meh join Una
Una ajar korang skor sales tiap-tiap bulan.

Cepat-cepat PM Una sekarang
Offer ni datang sekali je
www.wasap.my/60162222531

Jangan sampai berputih mata pulak.

Mungkin tak ramai yang tahu Una ni seorang yang workaholic Siang keje makan gaji Malam buat part time mengajar tuisyen pulak. Merata-...

0 comments: