Cara Memicit Jerawat Tanpa Meninggalkan Parut

2/12/2018 nurul husna 0 Comments



Sharing kali ni untuk korang yang dah gatai tangan sangat nak picit jerawat.
Sampaikan tips TIPS NAK ELAKKAN TANGAN DARIPADA SUKA PICIT JERAWAT semalam pun tak lut kat korang.

Ini dia step by step cara picit jerawat yang selamat tanpa meninggalkan parut.

1. Pastikan cuci tangan bersih-bersih.
Sebab jari jemari kita ni banyak kuman yang kita sendiri tak nampak

2. Gunakan sarung tangan ataupon boleh lapik jari dengan menggunakan tisu.

3. Pastikan cuci muka dari segala mekap. Guna makeup remover dan basuh bersih-bersih untuk mengelakkan bakteria terus masuk ke dalam kulit

4. Cara ni wajib korang buat!
Seam kan dulu muka supaya kulit lebih lembut dan liang pori terbuka. Supaya mudah korang nak picit. Tak lah picit2 tapi tak keluar pon jerawat tu

5. Jangan picit guna kuku !!
Kenal pasti dulu mata jerawat terlebih dahulu.

6. Dah selesai picit?
Cuci muka bersih-bersih. Ambil ais dan ratakan seluruh wajah. Boleh terus apply serum.

Selamat mencuba dan semoga bermanfaat.

Untuk dapatkan lebih banyak lagi tips kecantikan boleh follow Una di facebook
Nurul Husna

#cikgucantik
#TipsBersamaCikguCantik

Sharing kali ni untuk korang yang dah gatai tangan sangat nak picit jerawat. Sampaikan tips  TIPS NAK ELAKKAN TANGAN DARIPADA SUKA PICI...

0 comments: