5 sebab kenapa tak boleh picit jerawat

2/12/2018 nurul husna 0 Comments


JANGAN GATAI TANGAN PICIT JERAWAT !!!

Jangan kata korang Una sendiri pun tak boleh duduk diam.
Tangan ni nak merayap je kat muka.
Bila tersentuh benjol-benjolan terus ke cermin nak tengok apa benda.

Bila detect je jerawat
Laju je nak picit.

JANGAN !!
SABAR SIKIT !!

Tahan nafsu tu.

Tahu tak korang?
Aktiviti memicit jerawat tu mendatangkan lebih banyak kesan buruk daripada kesan baik.
Memang tak ada kesan baik pun.

❌5 KESAN BURUK SUKA PICIT JERAWAT❌

1. Boleh menyebabkan liang pori terbuka lebih besar.

2. Meninggalkan kesan parut jerawat yang lebih teruk.

3. Menyebabkan jerawat naik lagi banyak.

4. Merosakkan kulit muka.

5. Tona kulit jadi tak sekata.

Jangan picit jerawat dah yer.
Termasuklah blackhead & whitehead tu.

Untuk dapatkan lebih banyak lagi tips kecantikan boleh follow Una di facebook
Nurul Husna

#cikgucantik
#TipsBersamaCikguCantik

JANGAN GATAI TANGAN PICIT JERAWAT !!! Jangan kata korang Una sendiri pun tak boleh duduk diam. Tangan ni nak merayap je kat muka....

0 comments: