Suplemen untuk putihkan kulit lelaki

9/25/2017 unazack Husna 1 Comments


Ada kajian selidik mengatakan menjelang tahun 2020 kaum lelaki pun sangat mengutamakan kulit wajah yang cantik.
Kalau tak, tak ada lah sekarang macam2 produk khas untuk kulit lelaki dikeluarkan.
Dan jangan tak caya...Una kerap jugak dapat whatsapp daripada customer lelaki yang nak cari suplemen untuk putihkan kulit.

So untuk menjawab & memudahkan kerja encik-encik sekalian saya share kan info tentang suplemen shaklee dalam artikel kali ini bagi memenuhi kehendak tuan-tuan untuk memiliki kulit yang putih dan bebas jerawat.


Disebabkan produk shaklee banyak berasaskan suplemen @ vitamin..jadi ianya sangat sesuai untuk kaum lelaki mahupun wanita tidak kira peringkat umur.
Pakcik-pakcik yang dah berusia 40 & 50 tahun ke atas pun boleh amalkan jugak.
Lagi menarik bukan takat kulit cantik je dapat..
Badan yang sihat & cergas..
Stamina yang unggul..
Nak bina otot pun boleh..

InsyaAllah dalam entri akan datang Una akan share suplemen untuk bina otot pulak.


Suplemen yang terkandung dalam set kulit ini ialah ESP, Vita-E Complex dan Vita C Sustained Release.

Bagaimana produk-produk ini bantu mencerahkan & memeliharan kesihatan kulit anda?

PROTEIN UNTUK MEMBINA KULIT SIHAT

Badan dihasilkan dari protein dan dengan itu, untuk memiliki kulit yang sihat berseri, pengambilan protein yang mencukupi adalah penting kerana ia:

✔ Membekalkan asid amino yang penting, yang tidak dihasilkan oleh tubuh anda untuk  fungsi kulit yang optimum.

✔ Menyokong pengeluaran sel-sel kulit yang sihat.Terlibat dalam pemulihan serta pembaikan sel dan tisu kulit.

✔ Menghasilkan hormon yang sihat dan enzim penting untuk kulit.

✔ Menyokong pengeluaran asid amino glutation yang membantu melindungi sel-sel kulit dari kerosakan akibat cahaya matahari.

Sumber protin terbaik tanpa lemak dan kolestrol, tentu sekali ESP

VITAMIN E UNTUK KULIT CANTIK DAN AWET MUDA

Manfaat utama Vitamin E kepada kulit :-

✔Anti penuaan

 1 kapsul vitamin E Shaklee membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, parut, akne dan bintik penuaan. Ianya juga mampu memulihkan tekstur kulit dan ton muka, dada dan otot paha.

✔Memperbaiki parut

Memperbaiki bengkak dan ulser kulit. Boleh dikenakan terus pada luka untuk mengurangkan kesan parut.

✔Melindungi vitamin A dan C dari dimusnahkan oleh radikal bebas.

Tahukah anda?
Gabungan Vitamin E dan Vitamin C Shaklee amatlah bagus untuk kecantikan kulit.
Manfaat lain vitamin E untuk kesihatan lelaki:-

1) Melindungi jantung 

Vitamin E Shaklee bukan sahaja baik kepada kulit malah melindungi jantung.
Pengambilan harian 800IU vitamin E untuk jantung yang sihat, melindungi sel darah merah untuk mengelakkan pengasingan lipid, meningkatkan kolesterol HDL, mengurangkan tekanan darah, menghalang platelet darah melekat ke dinding arteri, menghalang anemia hemolitik dan penyakit jantung.

2) Mempertingkatkan kemampuan reproaktif

Kajian pada tahun 1924 mendapati vitamin E mampu memulihkan kemampuan reproaktif.
Para lelaki yang mengambil 600IU -800IU vitamin E sehari mampu meningkatkan kiraan sperma mereka.

3) Anti oksidan yang kuat 

Pengambilan lebih dari 1,200IU sehari untuk anti oksidan yang kuat dan berkesan melawan kanser, mengukuhkan sistem imun, menghalang atau melambatkan pertumbuhan tumor dan mengurangkan kerosakan sel akibat radikal bebas.
Ianya juga memperbaiki masalah oksidasi, katarak dan masalah penglihatan.

4) Kelestarian tenaga

Meningkatkan kelestarian tenaga seksual dan membekalkan oksigen yang lebih.

PERLINDUNGAN ANTIOKSIDA DENGAN VITAMIN C

Vitamin C, yang bertindak sebagai antioksida menggalakkan penghasilan kulit yang sihat dengan meneutralkan kerosakan disebabkan oleh radikal bebas.

Walaubagaimanapun, badan anda tidak berupaya untuk menghasilkan vitamin C.

Pengambilan vitamin C membantu untuk :

✔ Mengurangkan kedutan
✔ Melegakan kulit yang kering dan kasar
✔ Menggalakkan penghasilan kolagen dan regenerasi kulit
✔ Membantu dalam penyembuhan luka
✔ Mempertahankan kulit daripada radikal bebas
✔ Berrtindak untuk seimbangkan pigmen cerah & gelap

Untuk lebih lanjut mengenai manfaat vitamin C untuk mendapatkan kulit cantik boleh baca artikel ini;

5 SEBAB ANDA TERPAKSA CANTIK DENGAN VITAMIN C


TESTIMONI PENGGUNA SUPLEMEN INI




CARA ORDER SUPLEMEN UNTUK KULIT

Cara 1 – Anda boleh terus klik ke <SUPLEMEN UNTUK KULITini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.


Untuk tutorial step by step menggunakan eSell boleh lihat di sini;



Cara 2 – Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang vitamin mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Batu Pahat, Benut, Pontian, Kluang, Ayer Hitam, Parit Raja dan lain lain tempat di sekitarnya, saya merupakan pengedar Shaklee Batu Pahat, Benut, Pontian, Kluang, Ayer Hitam, Parit Raja dan lain lain tempat di sekitarnya.
Call/SMS/WhatsApp: 016-2222531

Anda juga berpeluang untuk mendapatkan FREE konsultasi sebelum dan selepas!

Ada kajian selidik mengatakan menjelang tahun 2020 kaum lelaki pun sangat mengutamakan kulit wajah yang cantik. Kalau tak, tak ada lah s...

1 comment: