Rani Mukherjee pun ambil Set Kesuburan Shaklee untuk hamil, CAYA LAH !!

1/26/2015 nurul husna 0 Comments

Baru-baru ni terkejut juga saya dapat whatsapp daripada Rani Mukherjee..Menggelabah plus gabra jugak eh..nak kata tak pandai bahasa hindi tu ye jugak. Saya cuma tau beberapa perkataan je. Tu pun sebab suka tengok filem lakonan dia. Rupa-rupanya nama je sama orang nya berbeza. Yang ni Rani Mukherjee orang Malaysia daa..


rani mukherjee


Jawapan balas kepada whatsapp Puan Rani Mukherjee


Puan Rani, terima kasih kerana memilih saya sebagai konsultant kepada masalah anda. Saya akan berikan konsultasi terbaik kepada puan.

Untuk masalah puan, saya cadangkan puan ambil Set Kesuburan Shaklee yang include GLA COMPLEX dan Alfalfa Complex. Untuk pengetahuan puan semua produk shaklee adalah organik dan berasaskan kepada tumbuhan semulajadi sahaja. Jadi sebagai seorang vegetarian sememangnya tiada masalah bagi puan untuk mengambilnya.


set subur shaklee


Saya akan jelaskan satu-satu sumber dan manfaat kedua-dua vitamin ini kepada puan.



GLA COMPLEX


Kita biasa dengar EPO kan. Sebenarnya GLA Complex adalah EPO versi Shaklee. EPO sebenarnya adalah gamma-linolenic acid (GLA) yang diekstrak dari Evening Primrose Oil (EPO). Jadi mudahnya ia dipanggil sahaja EPO.

Apa pentingnya GLA ni? GLA mengandungi Omega-6 yang amat diperlukan oleh ovari dan sistem reproduksi wanita. Sebab tu juga orang masalah haid, sukar hamil dan menopouse memang digalakkan ambil EPO atau lebih tepat lagi Omega-6.

Jadi apa fungsi menyeluruh Shaklee GLA Complex?


1. Seimbangkan hormon untuk melancarkan kitaran haid
2. membantu meningkatkan kesuburan dengan cara
3. membentuk persekitaran rahim yang sihat dan optimum untuk persenyawaan dan membantu wanita dalam menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan
4. melegakan simptom PMS
5. membantu mengatasi masalah menopouse
6. menguatkan kuku dan rambut
7. membantu melegakan simptom artritis reumatoid
8.menguatkan sistem imun badan
9.bersifat anti-oksidan untuk memperlahankan proses penuaan
10. mengurangkan blood clot yang mengakibatkan arteri 
tersumbat dan serangan jantung
11.mengawal kencing manis dan darah tinggi
12.mengawal kolesterol dan membakar lemak
13. membantu fungsi saraf
14. melambatkan proses osteoporosis
15. mencegah pembentukan sel-sel kanser

16. mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri

17. membantu membaiki simptom berkaitan masalah kencing manisseperti peningkatan sensitiviti terhadap kesakitan dan menghilangkan kebas pada bahagian bawah badan.
Kajian membuktikan pengambilan 480mg setiap hari Shaklee GLA Complex boleh mencegah kemerosotan dan mengurangkan masalah kencing manis dengan membaiki kadar insulin dan kolesterol.


ALFALFA COMPLEX



Alfalfa atau Medicago Sativa digelar raja segala tumbuhan kerana khasiat yang cukup banyak dalam merawat pelbagai penyakit. Tumbuhan ini merupakan pusat pengumpulan segala nutrien. Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam enam meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, sementenra daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi. Alfalfa mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi

Apakah Khasiat Alfalfa?


1. Terkenal dalam merawat :

• Arthritis
• Asthma
• Allergy

2. Turut membantu masalah dibawah selain bagus untuk melegakan proses pencernaan :

• Penyakit Usus
• Buah pinggang
• Kencing manis
• Melawaskan
• Ulcer
• Fluid retention
• Kurang selera

3. Klorofilnya yang banyak dapat merawat :

• Gastrik
• Penyakit kulit (Eczema)
• Kurang darah (Anemia)
• Sembelit
• Badan, nafas dan kaki berbau

4. Selain daripada kebaikan yang dinyatakan diatas, alfalfa juga menggalakkan fungsikelenjar pituitari serta meneutralkan asid dalam badan terutamanya pada hati.

5. Bagi wanita pula ia membantu dalam menangani masalah keputihan. Ia juga bertindak seperti “kacip fatimah” dan merangsang nafsu ketika bersama selain daripada dapat membesarkan payudara.

6. Alfalfa merupakan penggalak susu “milk booster” bagi ibu yang menyusu kerana ia merangsang dan membanyakkan susu.


TESTIMONI PELANGGAN YANG TELAH BERJAYA



testimoni set subur
Pengguna ni dah lebih 4 tahun mendirikan rumah tangga. Ada masalah cyst dan sebelah tiub tersumbat. Akhirnya setelah konsisten ambil set subur shaklee berjaya hamil. Bayi mereka lahir pada Disember 2014. TAHNIAH !!


testimoni set subur

Alhamdulillah. Seorang kakak membantu adiknya dengan set kesuburan lelaki dan wanita.

tips merawat keputihan
Penyelesaian kepada masalah keputihan dengan Alfalfa Complex
Bercakap tentang harga kedua-duanya vitamin ini masih lagi di bawah bajet puan. 

Sebotol Gla Complex berharga RM 91.25 (60 biji)
Alfalfa Complex berharga RM 53.75 (Saiz S 330 biji), RM 97.50 (Saiz L 700 biji)

Semoga penerangan saya sangat jelas. Untuk sebarang pertanyaan dan konsultasi seterusnya saya amat berbesar hati jika saya dapat membantu puan sehingga puan boleh bergelar ibu.


.


NURUL HUSNA (follow saya FB)


call/sms/whatsapp 016 2222 531

Baru-baru ni terkejut juga saya dapat whatsapp daripada Rani Mukherjee..Menggelabah plus gabra jugak eh..nak kata tak pandai bahasa hindi tu...

0 comments: