Tips untuk surirumah kekal cergas sepanjang hari paling cool

3/17/2017 nurul husna 0 Comments

Sekali sekala keluar makan spent time dengan anak-anak

Kawan-kawan Kak Hus cakap best je tengok Kak Hus..
Sebab bekerja sendiri..
Anytime boleh 'masuk ofis'..
Bahagia je..

Kak Hus senyum je la..
Tapi dalam hati Kak Hus..
Korang pun besat jugak..
Ada keje tetap..
Gaji tetap..
Tak yah runsing2 nak capai target..
Target sales & bonus..
Cuma kena follow waktu keje & arahan majikan je..

Sebenarnya sama je kerja sendiri or makan gaji..
Tapi bila bekerja sendiri kita bebas adjust masa kita..


Sometimes Kak Hus sangat busy..
Nak masak pun tak dan..
So kena tapau la makanan...
Sometimes releks je..
Sampai boleh menjahit lagi..

Tapi sejak anak2 dah bersekolah ni awal2 pagi lagi kak Hus dah ke dapur prepare breakfast untuk anak2 dan suami..

Azam baru kak hus untuk tahun ni..
(Alhamdulillah beberapa kali je yang termissed sebab tersedar lambat..)
Siap masak..
Siapkan anak2 ke sekolah..

Dah setel hantar anak ke sekolah hampir pukul 8 baru sampai rumah semula..
Buat kerja rumah sikit.
Terus bersiap cod..
Biasanya balik dari cod terus ambil anak di sekolah..

Dah balik rumah..
Siapkan lunch pulak..
Rehat lebih kurang 2 jam..
Ke tuisyen center pulak..
Ada kelas petang & malam..

Malam baru la sempat tengok tv or layan drama..
So walaupun Kak Hus housewife Kak Hus memang tak ada masa nak menghadap tv je..

Dengan jadual macam ni..
Kualiti time dengan anak2 adalah dalam kereta je..
Time tu la anak meluahkan perasaan..
Time tu la anak-anak banyak soalan nak tanya..

Penat tu ofkos la..
Belum lagi baru nak baring nak lelap jap..
Yang sulong minta sendukkan nasik..
Baru lelap yang kecik minta basuhkan berak lak..
Asyik terkejut je boleh pening jawabnya..

Sebab tu la kak Hus mengamalkan suplemen shaklee..


Antara yang ahkak ambil adalah..
✔esp - pembekal tenaga berpanjangan
✔vitalea - multivitamin pembekal tenaga segera
✔cinch tea - untuk elakkan mengantok
✔ostematrix - bagi tidur yang lena..so bangun pagi segar je..

Korang pulak apa tips korang kekal bertenaga?
Mehla share..
Kak Hus pun nak try jugak..

Health & Beauty Consultant
Nurul Husna
0162222531

Sekali sekala keluar makan spent time dengan anak-anak Kawan-kawan Kak Hus cakap best je tengok Kak Hus.. Sebab bekerja sendiri.. Any...

0 comments: