Makan lecithin tapi tak kurus pun. Kenapa?

4/14/2017 nurul husna 0 Comments


Seriusly bukan korang je alami situasi macam ni..
Una pun sama..

Konon nak kurus makanlah lecithin hari-hari..
Maximum dose pulak tu..
Tapi berat tak turun-turun pun..

Hari-hari memang peluh meghecik especially bila buat kerja rumah..
Fuh..bermandi peluh akak..

Dok pikir jugak kat mana salahnya..
Makan tak jaga ke?
Dah berdetox dan eat clean pun..
Perut kempis tapi berat turun sikit je..
Adalah 1 kg..


Baru ku tahu...
Sebabnya lecithin lebih diperlukan oleh anggota badan yang lain.

Suplemen yang kita makan akan pergi ke anggota badan yang lebih penting dahulu macam jantung, otak, hati kemudian baru bab-bab kosmetik macam kulit, rambut dan untuk kurus.

Lecithin ada kolina yang bagus untuk memori jadi kalau ingatan tu lemah memang lecithin ke otak dulu la baru pergi bakar lemak-lemak tepu yang ada tu.

Jadi kalau makan lecithin tapi tak kurus2, makan collagen tapi kulit tak cantik-cantik ada bahagian lain yg lebih memerlukan la tu.

Don't be khuatir..
Bukan produk tu tak berkesan..
Tapi ia lebih diperlukan untuk tugas lain..
Teruskan makan yo..

Health & beauty consultant
Nurul Husna
0162222531

Seriusly bukan korang je alami situasi macam ni.. Una pun sama.. Konon nak kurus makanlah lecithin hari-hari.. Maximum dose pulak tu....

0 comments: