Suplemen kalsium TERBAIK buat ibu hamil, lenguh dan sakit sendi

8/04/2016 nurul husna 0 Comments

ubat sakit sendi

Pengambilan kalsium cukup penting untuk wanita hamil. Kalsium diketahui penting untuk perkembangan tulang dan gigi yang kuat, jantung yang sihat dan penting untuk perkembangan otot dan saraf bayi. Sumber mineral ini juga membantu agar jantung berdenyut secara normal dan berfungsi membantu dalam keupayaan pembekuan darah.


Kesan kekurangan Kalsium

Kekurangan kalsium sewaktu hamil boleh menyebabkan bayi menyerap kalsium dari tulang ibu. Ini sebenarnya akan menjejaskan tahap kesihatan ibu hamil pada masa hadapan (berisiko osteoporosis).


Keperluan Kalsium Minimum bagi Wanita

Wanita berusia 18 tahun ke atas memerlukan sekurang-kurangnya 1000 mg kalsium sehari (sebelum, semasa dan selepas bersalin). Wanita berusia 18 tahun ke bawah memerlukan sekurang-kurangnya 1300 mg sehari.

Ramai wanita hamil tidak mengambil jumlah kalsium yang mencukupi di sepanjang kehamilan mereka. Perlu diingat, wanita hamil memerlukan sekurang-kurangnya 4 kali hidangan produk tenusu atau pengambilan makanan yang kaya dengan kalsium pada setiap hari.

Pengambilan kalsium perlu diteruskan sehinggalah bayi dilahirkan, semasa tempoh penyusuan dan sehinggalah bayi berhenti menyusu. Mineral ini amat diperlukan oleh tubuh bagi membantu menguatkan tulang dan mencegah dari hakisan tulang (osteoporosis) pada masa akan datang.

Bagi mendapatkan sumber kalsium yang baik, ibu hamil boleh mencuba pengambilan susu dan lain-lain produk tenusu misalnya bijiran yang diperkaya dgn sumber kalsium, soya, yogurt, keju dan lain-lain.


Selain itu, ibu hamil boleh mengamalkan suplemen kalsium seperti ostematrix.

Ostematrix merupakan satu-satunya suplemen kalsium yang terbaik dijual di pasaran. Ketahui apa kata mereka yang telah mengamalkan suplemen kalsium ini.

Cerita Pn Iera Zul


ubat sakit pinggang

Lagi dengan vitamin feveret akak.mestilah Ostematrix!

Hihiihi


Kenapa akak Suka ostematrix ni ye?

Masa mengandung Aisyah dulu memng akui ada alahan Takley nak telan Pil. Banyak sangat ko kesannya...huhu
Akak cepat rasa kebas kaki.kaki bengkak start dari awal pregnt lagi

Tapi Alhmdulillah pregnant kali ni Tiada kebas kaki Krem dan bengkak
Kalo nak tahu memula pregnt ade juga masalah bila nak ke tandas. Tapi dengan ostematrix ni alhmdulillah lancar urusan dunia.hahaha



Eh...Asik cakap pada Wanita mengandung je kan..hahaha
Oste Memang bgus untuk semua golongan. Apa taknya..sumber kalsium yang bagus ye.kalo nak tau sebiji ostematrix bersamaan segelas susu

Ha..Sapa yg susah dan bercinta jer nak minum susu tu meh la consume ostematrix. Kapsul yg mudah je nak telan..Sapa yang amalkan mudah je nak bangun pagi.sakit urat sendi sendi pun payah nak dekat

*********************************************************************
ubat lenguh sendi


Hari ni akak nak citer ttg mak akak..

Mak akak ni orang dia aktif. Ke sana ke mari... kengkadang tu anak dia nak balik umah mak pun kena buat appointment dulu 😅

Mak akak ni rajin join group mengaji kat surau, berbisnes, berpersatuan, bercuti dan byk lagi la aktiviti yg dijoin.

Kalau dlm persatuan tu siap ada jawatan lagi tau...😉

Tapi sejak akhir-akhir ni pergerakan mak terbatas disebabkan masalah sakit kaki.. katanya

"Rasa mencucuk-cucuk kat tapak kaki ni.. pastu nak berdiri lama-lama pun dah tak larat."

Akak pun bagilah mak Ostematrix yang kebetulan ada dalam handbeg akak masa tu.

" satgi malam ubat ni mak makan 4 biji sebelum tido tau"

Lepas 3 hari tau apa jadi... mak akak dah start aktif balik dengan aktiviti dia. Hati berbunga ja tengok mak.. n lepas ni kena buat appointment balik la klau nak pi umah mak...😂

Bila tanya mak dah #makan ke ubat yang akak bg tu

"Mak dah makan.. tapi mak makan 2 bijik ja tiap malam. Besaq sangat ubat dia"

😅😅😅 oklah mak ..2 bijik pun 2 bijik la yang penting sakit kaki mak dah tak dak kan.


********************************************************************
ubat migrain

BF Mom perlu sangat² kalsium, dalam banyak-banyak kalsium dekat pasaran, saya pilih OSTEMATRIX shaklee....


Nak tau sebab apa, sebab dengan mengamalkan oste nie, dapat banyak manfaat seperti :

√ Melegakan Migrain
√ Melegakan sakit belakang
√ Tiada lagi kebas² / kejang kaki
√ Sangat bagus utk sembelit

Dulu mmg takut sangat-sangat nak pi toilet masa dalam pantang sebab sembelit, tapi bila amalkan oste nie memang senang sangat lawas.

Ambik sebelum tido, bangun pagi-pagi segar je, tak letih langsung...

Dah lama saya amalkan oste nie, sejak 2013 lagi, kesannya sangat-sangat bagus, LOVE ostematrix shaklee

********************************************************************
Jika anda ingin membuat tempahan ostematrix ini atau ada sebarang pertanyaan dan konsultasi, anda boleh menghubungi saya;

call/sms/whatsapp 016 2222 531

NURUL HUSNA (follow saya FB)


Anda juga boleh terus membuat tempahan dengan klik pada icon di bawah.
ubat sakit kaki

Ingin dapatkan diskaun penjimatan sehingga 20% dengan setiap pembelian di atas?

Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran keahlian sebanyak RM79.50 untuk seumur hidup. Selain itu anda boleh menikmati pelbagai kelebihan sebagai ahli shaklee.



Daftar sebagai ahli Shaklee DI SINI.

Pengambilan kalsium cukup penting untuk wanita hamil. Kalsium diketahui penting untuk perkembangan tulang dan gigi yang kuat, jantung ya...

0 comments: