Shaklee collagen powder bukan sekadar untuk kulit cantik

6/07/2018 unazack Husna 0 Comments

Kepentingan mengambil Shaklee Collagen Powder (SCP).

Kebanyakan daripada kita suka nak amalkan kolagen hanya untuk kecantikan kulit sahaja.

Hakikatnya;

"makan SCP tulang akan kuat"

"makan SCP sakit sendi hilang"

dan sebagainya. Macam tu juga lah dengan produk2 lain mcm Vivix, etc.

Ini kerana kolagen memang sangat banyak manfaatnya, bukan setakat cantikkan kulit je.

Kolagen adalah protin yg paling banyak terdapat dlm badan kita. Ia ada dalam kulit, otot, salur darah, tulang, tendon, sistem pencernaan, dan sebagainya.

Ia penting dalamm memberi kekuatan dan daya elastik pada kulit, baiki sel, & sebagai gam utk lekatkan anggota2 badan kita.

Badan kita hasilkan kolagen secara semulajadi. Tapi bila dah masuk 30-an, production kolagen ni jadi slowdown...

haaa masa ni la kita mula nampak kedutan kat muka, lutut mula rasa bergetar, sengal sana sengal sini.... dan paling tak best, sekarang  ni muda muda lagi pun dah rasa simptom tu.

Kenapa? Sbb banyak sangat benda yg boleh memusnahkan kolagen kita,

- pengambilan gula
- asap rokok
- pendedahan kpd matahari
- pencemaran udara
- kurang nutrisi
- stress

So, thats why penting kita amal suplemen kolagen ni. Bukan setakat nak cantik je. Kolagen juga meningkatkan metabolisma tau. Hish kalau nak listkan manfaat colagen ni mmg banyak. Bukan sekadar kulit cantik je.

Korang dh start amik kolagen ke?

Kalau belum jom jadi sebahagian daripada SCP (Shaklee Collagen Powder) lover.

Satu-satunya kolagen yang mudah diserap dan cepat kesannya.

Kepentingan mengambil Shaklee Collagen Powder (SCP). Kebanyakan daripada kita suka nak amalkan kolagen hanya untuk kecantikan kulit sahaja...

0 comments: