Solusi pengganti kopi untuk hilangkan ngantuk bekerja malam

6/06/2018 nurul husna 0 Comments

Sebenarnya ramai yang terlalu bergantung kepada KOPI UNTUK HILANGKAN NGANTUK especially mereka yang BEKERJA MALAM.

Tapi ramai yang tak sedar sebenarnya rutin harian mereka tu boleh mendorong kepada masalah kesihatan.

Antara kesilapan penggemar kopi;

1. Minum kopi saat mata dah terlalu mengantuk

Sebenarnya fungsi kopi adalah untuk menghilangjan rasa mengantok dan menyegarkan tubuh. Sedangkan pada saat itu otak dah pun kepenatan. Terutama pelajar-pelajar yang suka stay up sehingga tengah malam.

JANGAN MINUM KOPI KETIKA SEDANG TERLALU MENGANTUK !!

Tetapi waktu minum kopi harus disesuaikan dengan waktu tidur. Sebagai contoh jika ingin tidur pukul lapan pagi (selepas habis shift bekerja malam), waktu terakhir untuk mengambil kopi adalah pukul lapan sampai sembilan malam.

Ini kerana, kafein mempunyai efek selama 9 – 12 jam. Dan efek kafein mula dirasai setelah 30 minit.

Jadi kalau kerja shift malam, jangan minum kopi pukul dua atau tiga pagi, kerana masa ni baru terasa mengantuknya. Minumlah sebelum kerja shift, misalnya pukul sembilan malam.

2. Kerap mengambil kopi 3 in 1

Manis, mudah dan cepat itulah alasan yang biasa kita dengar apabila ditanya tentang memilih minuman segera atau lebih dikenali sebagai kopi 3-in-1.

Ramai percaya bahawa dengan meminum kopi dapat memberikan tenaga. Hakikatnya kandungan gula yang tinggi dalam setiap pek kopi 3 in 1. Bila tinggi gula ofkos la tinggi kalori.

Sedangkan kandungan kopi yang berkualiti tu sangat sedikit jika nak dibandingkan dengan gula. So sebenarnya korang minum kopi ke gula? Fikir-fikirkan lah.

So kalau nak minum kopi sebaiknya pilih kopi o dan kurangkan gula. Tapi ambil masa pulak kan sediakan @ bancuh kan.

Haa..meh Una kongsikan 2 profuk yang boleh diambil sebagai SOLUSI PENGGANTI KOPI UNTUK HILANGKAN NGANTUK

Cinch Tea Energy Mix & CoQ Trol Plus

Apa itu cinch tea?

Diperbuat daripada campuran 4 jenis teh:-

Matcha Green Tea : Sebagai metabolisme booster, fat burner dan antioksidan yang tinggi.

Red Tea : Mengandungi polifenol iaitu antioksidan yang kuat yang mampu mencegah kanser dan agen penghalang merebaknya tumor.

White Tea : Juga dikenali sebagai teh hijau bayi yang mempunyai kandungan antioksida yang lebih tinggi berbanding teh hijau

Rooibos Red Tea : Tumbuhan unik yang berasal dari Afrika Selatan, kaya dengan sebatian polifenol-antioksidan.

Jadi dengan mengamalkan Cinch Tea ni bukan je dapat hilangkan ngantuk bahkan dapat bantu turunkan berat badan.


Perbezaan Cinch Tea Shaklee

Ditambah dengan taurina - bagi meningkatkan tenaga dan ketahanan badan
Pilihan alternatif terbaik bagi menggantikan kopi, soda atau manisan untuk kekal cergas
Tanpa gluten, tiada perisa tiruan, pewarna dan bahan pemanis
Zero Calorie
Kandungan kafein yang sangat rendah

Bagi anda yang merasa sukar untuk celik mata dan fokus tanpa kopi, anda kini mempunyai alternatif. Boleh la cuba Cinch Energy Tea Mix hari ini ye. Ia tidak mengganggu penyerapan kalsium kepada tulang. Takde la risau gigi patah atau tulang reput semasa muda ni.

Cinch Tea yang tidak mengandungi gula namun boleh membuatkan kita bertenaga dan fokus dengan kerja atau pemanduan.

CoQ Trol Plus

CoQ Trol adalah suplemen yang menandungi komponen Koenzim Q10. Ianya direformulasikan daripada CoQ Health keluaran shaklee beberapa tahun sebelum ni.

Dengan kandungan Q10 dan resversterol di dalam setiap kapsulnya memberikan pelbagai manfaat ke atas kesihatan kita.

Kandungan CoQ10 yang lebih tinggi menghasilkan lebih banyak tenaga di dalam sel anda serta membekalkan tenaga dengan lebih cekap. Hasilnya, anda boleh menjalani hari anda dengan bertenaga, cergas, dan berkeyakinan!

Bukan itu je CoQ Trol juga sangat membantu meningkatkan kesihatan kardiovaskular dan memelihara kecantikan kulit.

Di samping dapat hilangkan ngantuk, dapat juga tenaga, kesihatan jantung dan kulit wajah yang flawless.


Bagaimana Nak Dapatkan Produk Ini?

Call/SMS/WhatsApp: 016-2222531

Anda juga berpeluang untuk mendapatkan FREE konsultasi sebelum dan selepas!

Sebenarnya ramai yang terlalu bergantung kepada KOPI UNTUK HILANGKAN NGANTUK especially mereka yang BEKERJA MALAM. Tapi ramai yang tak...

0 comments: