Ubat bagi pesakit leukemia dan kanser yang menderita akibat kesan kemoterapi

7/01/2015 nurul husna 0 Comments

ubat kesan kemoterapi

Dulu masa saya baru-baru habis degree saya ada buat part time mengajar Kumon di Shah Alam. Salah seorang staf di situ menghidap leukimia. Kesian tengok dia..muka selalu pucat..badan lemah. Sampaikan terpaksa ambil keputusan berhenti kerja sebab keadaan tak mengizinkan. Tapi dia anak dato' yang berduit, tak kerja pun elaun Pa & Ma still masuk tiap-tiap bulan.

Macam mana dengan pesakit leukemia lain yang bergantung pada tulang 4 kerat sendiri untuk cari rezeki bagi anak-anak makan dan membiayai belanja perubatan. Even ada medical card, bayar bulanan tetap kena bayar..ye tak.

So dalam entri ni saya nak share 'ubat' yang boleh anda amalkan untuk mengembalikan daya tahan badan anda. Dan dengan izin Allah ramai yang dah sembuh dengan pengambilan produk ini. Tapi sebelum tu, jom kita studi dulu apa sebenarnya penyakit leukemia ni.

Leukimia atau kanser darah boleh menyerang siapa sahaja tanpa mengenal usia, tetapi yang selalu terjadi adalah pada usia dewasa.

Jika lambat merawat dan menangani nya boleh membawa kepada kematian. Sel-sel leukimia adalah sel yang tak normal yang terbentuk didalam sumsum tulang. Ia boleh bertindak dengan menghancurkan dan menggantikan sel-sel yang menghasilkan sel darah normal.

Sifatnya yang ganas ini boleh mengalir di dalam saluran darah dan berpindah ke organ lain dalam tubuh yang kemudian boleh membahagi.

Sel yang tidak normal dan ganas ini apabila menyerang orang yang secara fizikalnya lemah boleh merosak organ penting lain seperti menyebabkan kegagalan buah pinggang, anemia, kegagalan hati, dan ketumbuhan kecil yang muncul di bawah kulit.

Mereka yang menghidap leukimia biasanya akan selalu;
- demam
- mudah mendapat jangkitan
- anemia - kekurangan sel darah merah yang sihat
- lemah dan keletihan
- hilang selera makan dan penurunan berat badan
- pembengkakkan pada nodul limfa, hati dan limpa
- mudah berlaku pendarahan
- pembengkakkan dan pendarahan pada gusi
- berpeluh pada waktu malam
- sakit tulang atau sendi
- bintik-bintik merah pada bawah kulit

Jadi sebab itulah pesakit leukemia biasanya mendapat pemantauan dan perhatian pakar sepanjang masa.
Leukimia bukanlah penyakit yang tidak boleh diubati, tapi untuk menyembuhkannya memerlukan kesabaran, ketabahan, dan kerja sama dari pesakit, keluarga, dan sudah tentulah doktor yang menanganinya .

Pada masa kini, perubatan Leukemia adalah melalui ubat-ubatan atau kemoterapi. Kemoterapi hanya digunakan sebagai salah satu cara rawatan lanjutan setelah dipastikan kanser itu telah merebak ke tubuh yang lain.

Terdapat banyak jenis ubat-ubat kemoterapi yang biasanya diberikan secara suntikan atau secara ubat tablet. Di negara kita ini, Institut Barah Kuala Lumpur banyak memberikan rawatan ke atas penyakit kanser. Rawatan ini memerlukan pengawasan yang rapi kerana ubat-ubat kemoterapi ini bukan sahaja membinasakan sel-sel kanser, tetapi ia juga boleh merosakkan sel-sel normal.

Kesan sampingan ini boleh menimbulkan beberapa masalah kepada seseorang yang sedang mendapat rawatan kemoterapi;
- boleh mengurangkan pertumbuhan sel-sel darah untuk melawan penyakit, menyebabkan pesakit mudah diserang penyakit, khususnya kuman.
- Kadang-kala, pesakit mengalami masalah rambut gugur
- bibir mungkin pecah terkena ulser.

Kesan ini adalah disebabkan pendedahan sel terhadap bahan radioaktif yang digunakan untuk membunuh sel ganas tersebut. Tetapi dengan pengawasan dan rawatan daripada doktor pakar, Insya-Allah akan dapat dikawal. Rawatan dengan kemoterapi kadang-kala perlu diulang setelah satu atau dua bulan kemudian, jika itu didapati masih ada tanda-tanda bahawa penyakit kanser itu masih aktif lagi.

Untuk menguatkan keimunan tubuh badan bagi melawan penyakit ini ada juga boleh berikhtiar dengan mengambil suplemen shaklee di bawah yang terdiri daripada nutriferon dan vivix.

set kanser shaklee
Kredit : http://athiyyah1987.blogspot.com/2014/03/kanser-barah.html

Bagaimana Nutriferon bole membantu??


Mengukuhkan Sistem Imun dalam masa 3 hari – Ianya adalah satu-satunya interferon semulajadi didunia. Kajian-kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu merangsang dan mempertingkat secara keseluruhan sistem imun tubuh dengan mengerahkan sistem pertahanan semulajadi tubuh berfungsi untuk membunuh : T-cells, B-cells dan makrofag.

Melawan Kanser & Tumor – Interferon semulajadi mengandungi poliksakarida ang merangsang dan mengaktifkan immunoglubalin melawan sel-sel tumor dan kanser. Selain dari itu, ia juga mampu mengurangkan ketidakselesaan pada waktu rawatan kemoterapi.

Formula unik Nutriferon merangsang pengeluaran makrofag untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman. 
Justeru itu sel-sel akan menjadi lebih sihat.


Bagaimana pula Vivix boleh membantu pesakit kanser?


Bahan-Bahan dalam VIVIX seperti resveratrol bertindak memperbaiki seawal peringkat DNA lagi. Sebab itulah, VIVIX mampu membantu pesakit kanser.

Dapat membantu mempercepatkan penyembuhan luka dan tisu yang rosak terutamanya selepas pembedahan, radioterapi, kemoterapi atau rawatan perubatan lain.

Dapat membantu menghadapi kesan sampingan rawatan dengan lebih baik dan peluang sembuh dengan lebih baik.

Dapat meningkatkan sistem imun / ketahanan badan bagi membolehkan anda melawan kanser.

ubat untuk leukemia
Testimoni #1

ubat untuk kanser
Testimoni #2


testimoni kanser
Testimoni #3
Anda boleh mendapatkan kedua-dua vitamin ini daripada saya dengan menghubungi nombor yang tertera di bawah. Setiap pembelian,anda akan diberikan konsultasi dan tips pemakanan untuk mencegah serangan asma daripada kerap berulang.

call/sms/whatsapp 016 2222 531


pengedar shaklee

NURUL HUSNA (follow saya FB)

BERITA BAIK !!

promosi vivix

Dulu masa saya baru-baru habis degree saya ada buat part time mengajar Kumon di Shah Alam. Salah seorang staf di situ menghidap leukimi...

0 comments: