Ubat untuk kuatkan antibodi badan supaya anak tidak kerap sakit lagi

7/22/2015 nurul husna 2 Comments

ubat untuk anak yang kerap sakit

Hari ni dah seminggu kita di bulan syawal. Sejak syawal belum pun menjengah lagi rata-rata ibu bapa share di facebook, instagram yang anak-anak mereka diserang demam panas especially anak-anak yang lemah antibodinya. Anak saya pun tak terkecuali.

Sejak hari pertama sampai ke kampung lagi di Lenggong, Perak, kakak dah menunjukkan tanda-tanda tak sihat. Bila rasa badannya memang panas. Mungkin kerana cuaca yang panas sebab perjalanan dari Johor ke Perak mengambil masa lebih kurang 9 jam. Atau mungkin jugak faktor penat separuh hari dalam kereta.

Kenapa anak-anak mudah terkena demam?


Ini kerana kita sentiasa terdedah kepada beribu jenis mikrob melalui pernafasan (hawa dingin, gas buangan, asap, udara dan habuk), berjabat tangan, sentuhan dengan objek (perabut, hamparan@karpet, hama pada selimut, cadar dan tuala), makanan, persekitaran dan lain-lain.


Apabila banyak kuman dan mikrob menyerang kita pada sesuatu masa, terutama sekali apabila tubuh kita kekurangan interferon dan sel-sel imun, kita akan cepat keletihan, stress, terganggu tidur atau dijangkiti selesema, demam, batuk, alergi, asthma, jerawat, ekzema dan lain-lain. Sel-sel yang teroksidasi dan tidak sihat akan menyebabkan kepada serangan penyakit kronik lain seperti kanser.

Apa itu interferon?


Interferon ni lebih kurang macam alarm la. Bila tubuh kita diserang kuman, bakteria atau virus pembawa penyakit, interferon akan segera bagi signal pada sistem imun @ antibodi (perisai) badan supaya bersiap sedia untuk melindungi tubuh badan kita daripada serangan penyakit tu tadi. Menarik kan?

Actually badan kita sememangnya ada interferon sendiri..tapi kalau kerap diserang penyakit lama kelamaan interferon menjadi lemah dan makin berkurangan. Dalam bidang perubatan, suntikan interferon hanya diberikan untuk merawat penyakit hepatitis, kanser, hidrophobia (penyakit anjing gila), herpes, HIV dan lain-lain. Actually interferon pun sangat berkesan untuk melindungi kita daripada jangkitan influenza.

Tapi suntikan ini hanya diberikan jika kita telah pun diserang penyakit. Tetapi nutriferon sesuai diambil oleh kanak-kanak mahupun dewasa untuk mengukuhkan antibodi dan sistem imun.


Interferon buat julung kalinya ditemui oleh Dr. Yasuhiko Kojima dai Universiti Tokyo pada tahun 1954. Selepas membuat kajian selama 40 tahun dan semakan semula beribu-ribu jenis sebatian dan lebih 200 jenis herba yang berlainan, Dr Kojima telah berjaya membangunkan satu-satunya interferon semulajadi di dunia iaitu Nutriferon.
Beliau telah menetapkan bahawa ektrak dari 4 jenis tumbuhan iaitu; biji labu, bunga Safflower, Honeysuckle Jepun dan biji Plantago.Nutriferon mempunyai daya kebolehan yang mendorong pengeluaran semulajadi interferon tubuh.

4 ekstrak tumbuhan

ubat untuk kuatkan antibodi

Biji labu
- merangsang pengeluaran interferon semulajadi di dalam tubuh.
- menentang radikal bebas dan faktor penyebab kanser

Biji plantago asiatica
- mengandungi polisakarida yang mengaktifkan sel-sel imun

Honeysuckle Jepun
- menentang pencerobohan virus dan kuman

Bunga sufflower
- menghasil dan memperkuatkan keupayaan mikrofaj, memusnahkan virus dan kuman.

Formulanya yang digunakan adalah semulajadi, selamat, tulen dan berkesan. Penemuan rekaannya telah diiktiraf terhebat dalam bidang immunologi. Nutriferon adalah satu-satunya formula eksklusif dan di paten oleh Shaklee dan tidak dijual di kedai-kedai biasa. Ianya hanya boleh didapati daripada pengedar sah shaklee.

nutriferon shaklee
Si kecik ni kalau di offer suruh makan nutriferon memang tak  kan tolak

Kelebihan mengambil nutriferon


1.Kukuhkan sistem imun dalam masa 3 hari

Kajian menunjukkan interferon mampu meransang dan mempertingkatkan keseluruhan sistem imun tubuh dengan mengerahkan sistem pertahanan semulajadi tubuh untuk membunuh T-cells, B-cells & Makrofag.

Jadi dapat membantu:-

a. Bantu sesiapa yang hadapi masalah tahap keimunan sering berkurang.

b. Sesuai untuk yang kerap selsema, kerap demam dan kerap jatuh sakit melebihi seminggu

c. Ibu menyusu yang mana anaknya masih kerap demam atau demam berpanjangan

2.  Bantu lawan kanser dan tumor otak
Polisakariada yang terdapat dalam interferon semulajadi meransang dan mengaktifkan  immunoglobulin melawan sel-sel tumor dan kanser.

3.  Bantu kurangkan ketidakselesaan sewaktu kemoterapi 

Polisakarida juga membantu mengurangkan ketidakselesaan semasa rawatan kemoterapi  dijalankan.

4.  Melindungi dari Influenza, Selesema

Membantu seimbangkan respon alergi terhadap persekitaran dan pencemaran udara,  berkesan melindungi virus mikrob seperti selesema, alergi dan inflamasi dan influenza.

Jadi nutriferon sangat bagus untuk:-

a. Bagus untuk immune booster pada keadaan ketika cuaca         tidak menentu, jerebu dan lain-lain.

b. Sangat sesuai untuk orang yang kerap dikelilingi orang ramai @ melancong, berada di luar negara dll

5.  Meringankan stress dan Kelesuan
Rumusan nutriferon dapat ringankan rasa tidak sihat yang disebabkan oleh keresahan,  stress, kelesuan dan gaya hidup yang sibuk

6.  Melambatkan penuaan
Formula unik nutriferon semulajadi yang pertama di dunia sebenarnya dapat meransang pengeluaran makrofag untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman dan menjadikan sel-sel kulit lebih sihat dan muda

7.  Mengurangkan infeksi dan sakit kronik pesakit-pesakit hepatitis B & C

Keberkesanan kebaikan nutriferon shaklee dalam memerangi dan mengurangkan infeksi juga meminimumkan ketidakselesaan akibat penyakit hepatitis B & C ini seperti kembung perut, rasa mual, muntah dan lain-lain.

8. Membantu kesihatan wanita menopous menjadi lebih baik

Gejala-gejala seperti hipertensi, tahap kolestrol yang tinggi, kitaran darah dalam tubuh dan masalah-masalah lain berkaitan menopous dapat diatasi dengan pengambilan nutriferon.

9. Mengurangkan simptom-simptom ketika pra-haid dan sewaktu haid

Mengurangkan simptom yang terjadi akibat ketidakseimbangan sistem endokrin  seperti kekejangan otot, sakit belakang, sakit payudara, jerawat, kegelisahan, insomnia dan perubahan emosi yang tidak terjangka.

10. Bantu dalam pemulihan penyakit;-

a. Lepromatus (kusta),        
b. Leishmaniasis (pelbagai penyakit yang disebabkan oleh jangkitan organisma yang dikenali sebagai protozoa)
c. Toxoplasmosis (penyakit yang disebabkan oleh parasit).



ubat untuk kuatkan antibodi
Testimoni nutriferon #1

ubat untuk kuatkan antibodi
Testimoni nutriferon #2

Anda boleh mendapatkan vitamin ini daripada saya dengan menghubungi nombor yang tertera di bawah. Setiap pembelian,anda akan diberikan konsultasi secara percuma.

call/sms/whatsapp 016 2222 531


NURUL HUSNA (follow saya FB)




Hari ni dah seminggu kita di bulan syawal. Sejak syawal belum pun menjengah lagi rata-rata ibu bapa share di facebook, instagram ya...

2 comments:

  1. assalam kak....bpe harge nutriferon?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam.. terima kasih sebab sudi singgah di blog saya. Jika berminat dengan produk nutriferon ni boleh hubungi saya 0162222531 atau tinggalkan no. contact umtuk saya hubungi.

      Delete