Suplemen Untuk Ibu Menyusukan Anak. Perlukah?

10/23/2016 nurul husna 0 Comments

TIPS PENYUSUAN #7: Kenapa ibu menyusukan anak memerlukan suplemen?




Sambungan dari Bahagian 6: 

"Saya dah banyak susu, tak consume milkbooster pun susu dah meriah dah."

"Saya makan je semua. Nasi, sayur, minum milo, horlicks, semua tu dah jadi milkbooster saya"

Hehe. Isu menyusu ni agak sensitif kan? Mami pun tak berani cerita lebih. Nak sentuh sikit je..Betul tu, kenapa bila tak ambil milkbooster pun susu tetap banyak?


1) sebab memang rezeki susu kita banyak

2) sebab kita faham konsep penyusuan. Jaga mind set & keep positife. Jaga konsep supply vs demand. This is very good! 👍

Tapi kadang, mami jumpa juga dengan customer yang macamni;

"Susu saya banyak. Tapi saya letih sangat! Sampai sakit pinggang menyusukan baby"

"Saya memang sentiasa pam, tapi susu nampak cair. Sedangkan saya makan je semua, tak picky eater pun."

And this is the point! 😎

SAKIT PINGGANG. CEPAT LETIH. SUSU NAMPAK CAIR.

I feel you mommies. Memang merasa lah sakit badan, letih, lagi-lagi bila anak kita fully bf. Susu memang banyak, kita cakap kita tak perlukan milkbooster, tapi hakikatnya kita perlukan suplemen.

Suplemen ni sebenarnya perlu untuk ibu menyusu tu sendiri. Untuk pastikan badan kita kekal fit, ready, dan sentiasa cergas walaupun kita menyusukan anak. Kita kena ingat, apa yang kita makan dan zat dalam badan kita ni utk 2 orang. Sama lah mcm keperluan ibu hamil.

Sambil kita consume untuk diri kita, dapat benefit lain pulak. Susu lebih pekat, badan kita cergas, pinggang pun tak sakit. Siapa yang taknak kan?😊

Sebab itulah mami galakkan utk ibu menyusu ni ambil suplemen. Tak kisahlah brand ape pun yang korang pilih, but make sure ambil. It's not only as a milkbooster, it is for your health!

Mami suka ambil shaklee sebab ia merangkumi semua aspek. Ibu menyusu perlukan kalsium yg lebih berbanding wanita biasa. So adakah anda minum susu setiap hari? *krik krik*

💕 Disinilah suplemen mainkan peranan. Ia ada sumber kalsium yang bantu tambahkan kepadatan kalsium dalam tulang kita. Kalsium ni jugak perlu utk tulang anak kita. Sebab makanan yang dia ambil bergantung pada apa yang kita makan. Sebabtu mami ambil OSTEMATRIX.

💕 ESP pulak, untuk tenaga dan pekatkan susu. Kurangkan rasa lapar jugak. Maklumlah ibu menyusu memang suka mengunyah kan? Hehe. Sambil tu ESP repair sel kulit supaya lebih cantik dan sihat. 😍

💕 Ambil VITALEA, sebagai multivitamin untuk cukupkan nutrisi badan yg kurang tu. Kalau makan nasi ayam pun sayur cuma sehelai salad dan 2 keping timun, adakah cukup zat kita amek? Disinilah VITALEA mainkan peranan.

💕 Ambil pula VITAMIN C untuk make sure badan kita fit dan antibodi kuat untuk elak jangkitan penyakit. Kita ikhtiar kan? Moga dengan menjaga kesihatan, kita dpt terus menyusukan anak kita. Khasiat VITAMIN C pun di serap sama oleh anak kita.

💕 Kalau memang susu tak banyak, boleh ikhtiar dengan ALFALFA utk milkbooster. Effect kurus juga sebenarnya sbb alfalfa ni agen detoks.

KLIK DI SINI UNTUK MEMBUAT TEMPAHAN SUPLEMEN INI


So, nampak tak yang suplement ni penting untuk ibu menyusu? Bukan untuk milkbooster sahaja, tapi actually untuk badan kita. 😍

It depends on you to choose any supplemen that suitable for you, but for me, i choose SHAKLEE product because it natural and safe! 😘😘

Lagipun, shaklee ni cover basic wellness sekali! Memang the best supplement lah untuk semua! Lebih-lebih lagi utk kita-kita ibu menyusu ni.

Wahai kaum adam, kalau kasihan tengok isteri letih, belikan lah dia suplemen. Pasti isteri anda senyum hingga ke kening! Hikss! 😝

Kredit to;
Nurul Idayu Kambali
My passion is on breastfeeding matters

Testimoni ibu-ibu yang mengamalkan set MAKE MORE MILK (3M) shaklee


Set menyusu shaklee
Testimoni #1 Set 3M 

Ubat untuk banyakkan susu badan
Testimoni #2 Set 3M 

Produk untuk banyakkan susu badan
Testimoni #3 Set 3M 

Produk untuk milk booster
Testimoni #4 Set 3M 

Produk untuk tambah susu badan
Testimoni #5 Set 3M
Tak sabar dah ke nak dapatkan set menyusu ni?

Boleh klik pada poster di bawah atau hubungi mami pada nombor yang tertera untuk tempahan, pertanyaan dan konsultasi.



call/sms/whatsapp 016 2222 531


NURUL HUSNA (follow saya FB)

TIPS PENYUSUAN #7: Kenapa ibu menyusukan anak memerlukan suplemen? Sambungan dari Bahagian 6:  "Saya dah banyak susu, tak cons...

0 comments: