Petua Naikkan Seri Pengantin

5/27/2014 nurul husna 0 Comments



Sempena cuti penggal persekolahan yang bakal tiba beberapa hari je lagi saya 

ingin berkongsi dengan anda beberapa petua untuk naikkan seri pengantin buat bakal raja 

sehari tapi yang naik pelamin pun boleh amalkan petua ni. Untuk wanita di luar sana anda 

boleh mempraktiknya buat suami tersayang. Kan pahala besar tu.

Walaupun tak naik pelamin lagi dah, sure anda dapat banyak jemputan ke majlis ke 

perkahwinan sahabat, saudara mara atau jiran tetangga. Jadi sebelum saya mula berkongsi 

tips dan petua dengan anda mari kita doakan buat bakal pengantin.


Dah baca doa di atas kan. Saya juga mendoakan anda yang membaca entri kali ini semoga 

rumah tangga anda kekal ke Jannah, buat yang belum berumah tangga dan belum berjumpa 

dengan si dia saya doakan semoga jodoh anda dengan orang yang terbaik dan semoga 

cepat bertemu dengan si dia. Mungkin di dah ada depan mata tapi anda tak perasan lagi.

Berbalik kepada petua untuk naikkan seri pengantin di atas pelamin 


Seelok-eloknya amalkan 6 bulan sebelum majlis anda berlangsung


# Set kurus Shaklee

Bagi yang ingin menurunkan berat badan boleh mengamalkan Set Kurus Vitamin Shaklee. anda boleh mendapatkan set ini mengikut bajet anda.






# Set Kecantikan Shaklee






# Banyakkan senyum dan berfikiran positif. :-)


# Pemilihan busana


Pilih warna baju nikah/sanding yang bersesuaian dengan kulit.
Perincian busana jangan terlalu sarat sehingga menenggelamkan seri wajah.



# Makeup yang tidak tebal atau keterlaluan

- Jangan mencukur kening untuk mengelakkan air muka berubah.
- Pastikan kulit muka telah dibersihkan dan dikeringkan daripada sebarang kekotoran.
- Sembur muka dengan penyegar untuk memberikan kelembapan semulajadi kepada kulit muka dan untuk 
- Mendapatkan kesan makeup yang terbaik pada hari bersejarah anda.

Bagi yang belum mencari mak andam saya cadangkan salah seorang kenalan saya yang amat berbakat.



Klik di sini untuk pertanyaan dan tempahan.


Untuk melihat hasil kerja tangannya lebih lagi klik di sini


# Akhir sekali ORANG TUA-TUA CAKAP

JANGAN JUMPA BAKAL SUAMI KERAP-KERAP 

SANGAT TIME NAK DEKAT NIKAH.HIHIHI....reason? buat-buat tak paham :-p 
#nak jumpa jugak...hahaha...



Selain itu boleh juga amalkan petua-petua di bawah:



Sebarang bantuan rundingan follow saya di facebook. Klik DI SINI. Penghantaran percuma vitamin shaklee bagi kawasan Parit Raja, Batu Pahat, Ayer Hitam, Rengit, Senggarang dan kawasan yang berhampiran.



Sempena cuti penggal persekolahan yang bakal tiba beberapa hari je lagi saya  ingin  berkongsi dengan anda beberapa petua untuk naikk...

0 comments: