ATASI KEGUGURAN BERULANG; ESP SHAKLEE BANTU KUATKAN RAHIM

10/12/2014 nurul husna 1 Comments

Setiap pasangan yang berkahwin sudah semestinya ingin mempunyai cahaya mata sendiri. Ada yang mudah mengandung dan ada yang sukar lekat. Namun ada pasangan yang bermasalah sering mengalami keguguran. Kandungan tidak dapat bertahan sehinggan 12 minggu dan kebanyakannya akan gugur. Kes seperti ini sangat menyentap hati kerana di kala hati gembira kerana badan sudah “berisi” tetapi pada masa yang sama, “hati sangat risau” samada kandungan mampu melepasi tahap kritikal atau tidak.

esp shaklee

Keguguran boleh jadi satu pengalaman yang menyedihkan. Selain daripada kejutan emosi bagi anda dan orang tersayang, anda mungkin dapati simptom-simptom fizikalnya sukar untuk dihadapi. Ini bergantung kepada bila ianya berlaku. 

Keguguran awal sangat kerap berlaku. Sering kali seorang wanita mengalami keguguran sebelum dia menyedari bahawa dia sedang hamil. Mungkin sebanyak tiga perempat telur disenyawakan agar gugur dalam hari-hari pertama kehamilan.Selepas mendapat ujian kehamilan positif, terdapat kira-kira satu dalam lima kemungkinan keguguran awal berlaku. Waktu inilah keguguran paling banyak berlaku.

Keguguran lewat pula tidak kerap berlaku. Ia berlaku dalam kira-kira satu per seratus kehamilan. Kehilangan yang berlaku pada lewat kehamilan ini boleh jadi sangat sukar dihadapi. Dalam peringkat ini, kebanyakan ibu bapa, istilah 'keguguran' tidak sama rasa sedihnya seperti kesedihan mereka yang kehilangan bayi.

Setelah wanita mengalami keguguran berulang, ini bermakna mereka mengalami keguguran tiga atau lebih keguguran berturut-turut. Kebiasaannya walaupun hanya selepas keguguran pertama, kekuatan rahim pun sudah terjejas, jadi amat penting untuk anda menguatkan rahim untuk mengelakkan keguguran berulang.

Kita hanya mampu merancang, Allah juga yang menentukan.


esp shaklee


Salah satu cara untuk menguatkan semula rahim yang lemah akibat keguguran, ingin saya cadangkan dengan pengambilan ESP Shaklee. Pasti anda terfikir apa kaitan ESP Shaklee dengan kekuatan rahim. Ini kerana, rata-rata peminat ESP hanya maklum bahawa ESP membantu mencantikkan kulit.

esp shaklee

Seperti yang semua maklum, ESP Shaklee sangat kaya dengan protein. Tapi apa yang tidak semua orang tahu yang protein adalah bahan utama dalam pembentukan pelbagai organ dan tisu dalam adan serta komponen utama kepada hormon manusia. Jadi kekurangan protein menyebabkan kelemahan dalam sistem imun dlm melawan penyakit, masalah lebihan air yg tinggi dlm badan, kehilangan kepejalan otot, perubahan warna rambut, bantut pertumbuhan, masalah penghadaman, masalah penghasilan darah dan hormon.

Rahim lemah adalah salah satu masalah kerosakan sel-sel. Maka, Energizing Soy Protein dari SHAKLEE ni adalah salah satu penyelesaian terbaik untuk membaiki dan membina balik tisu-tisu yg rosak kat situ.


 Sudah bersedia untuk hamil semula. Mari dapatkan can ESP hari ini untuk kesihatan dan juga kecantikan terutama bagi kaum wanita yang sedang hamil, berpantang dan menyusukan anak.

Sebarang pertanyaan dan rundingan boleh hubungi,
Nurul Husna
call/sms/whatsapp/telegram
016 2222 531

Setiap pasangan yang berkahwin sudah semestinya ingin mempunyai cahaya mata sendiri. Ada yang mudah mengandung dan ada yang sukar lekat. Na...

1 comment:

  1. Setiap pasangan yang berkahwin sudah semestinya ingin mempunyai cahaya mata sendiri. Ada yang mudah mengandung dan ada yang sukar lekat. Namun ada pasangan yang bermasalah sering mengalami keguguran. Kandungan tidak dapat bertahan sehinggan 12 minggu dan kebanyakannya akan gugur. Kes seperti ini sangat menyentap hati kerana di kala hati gembira kerana badan sudah “berisi” tetapi pada masa yang sama, “hati sangat risau” samada kandungan mampu melepasi tahap kritikal atau tidak.

    ReplyDelete