Tiada lagi gelaran GALAH PANJANG dengan ESP Shaklee- Tips naikkan berat badan

10/06/2014 nurul husna 1 Comments

Bagi mereka yang kerap digelar galah panjang, keding, lidi, mancis mesti tension kan. Tapi tak kurang jugak ada yang imun dengan gelaran semua tu. Apa kata kita tutup mulut orang-orang tu atau tukarkan gelaran keding or galah panjang kepada mis universe or mr. mucle.

Ubah GALAH PANJANG kepada MISS UNIVERSE

Untuk mendapatkan berat badan yang ideal, anda boleh mengamalkan Set Weight Gain di bawah ni.

weight gain set


Sebenarnya, ada dua faktor kenapa kita tidak berjaya menambah berat badan. Yang pertamanya adalah, makanan yang diambil tidak sempat diproses menjadi nutrien yang boleh digunakan oleh tubuh secara 100% sepenuhnya disebabkan oleh kadar metabolisme yang cepat. Ini menyebabkan nutrien dibuang begitu sahaja dengan sia- sia.


Yang keduanya, adalah pengambilan makanan yang sedikit ( makan sedikit sahaja dah rasa kenyang). Perut tidak dapat menampung pengambilan makanan dalam kuantiti yang banyak disebabkan telah menjadi kebiasaan makan sedikit sahaja.Sebab yang boleh menjadikan kita gemuk adalah lemak & kalori yg tinggi. Kalori; walaupun fungsinya memberi tenaga kepada tubuh manusia, namun pengambilannya secara berlebihan akan menyebabkan badan kita 'menyimpannya' sebagai lemak! Protein akan membantu untuk menukarkan lemak-lemak sedia ada di dalam tubuh kita menjadi otot yg pejal. Haaa... sebab ni la sesiapa yg ambil ESP; dari badan gemuk menggeleber akan jadi pejal & berbentuk badan cantik! (^_^)

Ketahui lebih lanjut tentang ESP Shaklee DI SINI.

weight gain set

TIPS UNTUK MENAMBAH BERAT BADAN


  1. Makan 5 kali sehari dan meningkatkan pengambilan kalori. Pilih makanan yg berkalori tinggi tetapi sihat contohnya makanan yg bersusu dan berkeju
  1. Makan dengan lebih kerap, sediakan snek yg ringan tetapi bukan semata junk food ye, contoh roti dan biskut
  1. Perbanyakkan pengambilan protein dalam diet sehari, Protein membantu menjaga otot serta menghindari lemak dari terkumpul apabila berat badan bertambah
  1. Makan buah yg mempunya kalori yg tinggi contohnya avocado
  1. Jangan minum sebelum makan, hah tips
  1. ni utk yg ak diet boleh to bukan utk yg menambah berat ye
  1. Tidur yg cukup sbb semasa tidur, organ pencernaan kita bekerja dua kali lebih cepat. Makanan yang ada di rongga pencernaan akan segera digerus dan diserap. Oleh sbb itu, bila kita memperbanyak tidur, maka semakin banyak nutrisi yang diserap tubuh. Itulah alasan mengapa saat bangun tidur perut kita terasa kosong, bahkan lapar.
  1. Makan sebelum tidur. Dengan makan sebelum tidur akan meningkatkan serapan nutrien dalam badan tanpa ditukar kepada bentuk tenaga dan dicernakan
  1. Konsisten dalam diet, jika nak tambah berat badan juga perlu konsisten dalam pemakanan dan pengambilan supplemen
  1. Buat senaman beban yg dapat meningkatkan dan menjaga otot, kita nak tambah berat utk nk nmpk chubby tp nak nampak fit, kalau rasa xleh pun angkat je botol mineral kat rumah
  1. Hindari Stress
Untuk mengetahui manfaat vitamin lain dalam proses menaikkan berat badan nantikan entri saya seterusnya.

Nak cuba ESP?

Sila hubungi;

Nurul Husna
call/sms/whatsapp/telegram
016 2222 531

Bagi mereka yang kerap digelar galah panjang, keding, lidi, mancis mesti tension kan. Tapi tak kurang jugak ada yang imun dengan gelaran sem...

1 comment:

  1. Bagi mereka yang kerap digelar galah panjang, keding, lidi, mancis mesti tension kan. Tapi tak kurang jugak ada yang imun dengan gelaran semua tu. Apa kata kita tutup mulut orang-orang tu atau tukarkan gelaran keding or galah panjang kepada mis universe or mr. mucle.

    ReplyDelete