Bestnya ada portable water filter ni !! Tak risau kalau air kotor

5/16/2018 nurul husna 0 Comments



Una yakin, semua orang ada penapis air di rumah.
Ada yang guna dari jenama Coway
Ada yang guna penapis air Cuckoo
Dan macam-macam lagi jenama penapis air yang lain.

Una pernah baca bahawa Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) pernah keluarkan statement bahawa air di Malaysia ada yang paling bersih.

Sumber bekalan air di Malaysia telah dirawat sebelum disalurkan kepada setiap rumah untuk kegunaan pengguna.

Tapi kenapa masih lagi ada yang mengadu bekalan air di rumah mereka kotor?

Ini kerana sistem pempaipan di Malaysia tidak diselenggara dengan betul.
Paip besi yang telah digunakan selama berpukuh tahun tidak ditukar.
Akibatnya paip air menjadi karat.
Secara tak langsung bekalan air yang kita terima di paip rumah kita turut dicemari.

Ya..memang betul bekalan air di Malaysia telah dirawat.
Tetapi perasan atau tidak setiap kali kita buka pili air
Bau klorin sangat kuat.

Di rumah yang dipasang penapis air sememangnya memudahkan kerja kita.
Ini kerana kita telah dibekalkan dengan 3 suhu air yang berbeza.
PANAS
SUAM dan
SEJUK

Dahla tak perlu nak masak lagi dah
Nak minum bila-bila je tinggal tekan je.
Air dah tersedia dalam gelas anda.

Tapi pernah kan anda terfikir
Kalau pergi bercuti
Atau bila tiba musim banjir
Bekalan elektrik terputus
Bekalan makanan dan minuman terputus

Di mana kita nak dapatkan bekalan bersih?

Masa ni la portable Water pitcher ni sangat-sangat berguna.



Apa kelebihan Water Pitcher keluaran shaklee ni?

✔Ia amat mudah digunakan. Tak perlu nak bersusah payah pasang ke singki.
Hanya tuangkan sahaja air ke dalam jag dan tak perlu tunggu lama. Air sudah ditapis dan boleh terus dituang ke dalam cawan dan diminum.
✔Kualiti air yang jernih dan rasanya yang sedap. Sama seperti penapis air yang mahal di pasaran.
✔Tak perlu bersusah payah mencuci filter kerana setiap 303 liter (80 gelen) air hanya perlu tukar filternya sahaja. Senang kerja. Kalau filter lain, kena basuh kalau dah nampak kekuningan. Malasnya la.
✔Mudah dibawa ke mana-mana. Nak balik kampung, nak jalan-jalan, berkelah dan lain-lain. Dijamin seisi keluarga dapat minum air bersih. Jadi tak perlu lagi beli air mineral. Buang duit dan mencemarkan alam sekitar dengan botol-botol plastik 
mineral.
✔Dan yang penting sekali, HARGANYA YANG MAMPU MILIK!! Kini semua orang pun boleh memiliki penapis air dengan harga yang sangat murah dan tidak perlu bersusah-payah lagi masak air, atau pergi ke kedai-kedai yang menyediakan tempat penapis air itu. Atau menghabiskan beribu-ribu ringgit semata-mata nak memiliki air yang bersih.

✔Menjimatkan duit. Manfaat masih boleh diperolehi. Tiada lagi air berkarat di rumah. Tiada lagi risiko meminum plumbum berat dan apa-apa jenis kotoran lain juga.
Penapis air mudah alih Shaklee Get Clean Water Pitcher merupakan sistem penapisan air multipaten teknologi terbaru. 

Penapis air Shaklee ini menggunakan sebatang blok karbon padu untuk membersihkan air dengan mengurangkan bahan pencemaran plumbum sehingga 99%.

Penapis air mudah alih Shaklee Get Clean Water Pitcher merupakan sistem penapis air jenis jag yang pertama yang menggunakan blok karbon yang boleh diisi semula. 

Penapis air mudah alih Shaklee ini berupaya menapis sehingga 303 liter air iaitu lebih kurang 80 gelen air bagi setiap penapisan.



Perbezaan Get Clean Water Pitcher

1) Selamat

Menyingkirkan kandungan plumbum dan bendasing lain. Penapis air mudah alih Shaklee Get Clean Water Pitcher berupaya mengurangkan pelbagai jenis bahan cemar yang berbahaya yang mungkin terkandung di dalam air. Ianya juga diiktiraf oleh Persatuan Kualiti Air (Water Quality Association (WQA)) kerana penapis air ini berupaya mengurangkan plumbum dan bendasing lain.

2) Pilihan Bijak dan menjimatkan kos
Ramai di antara kita yang membeli air minuman di dalam botol di pasaraya ataupun di mesin-mesin penapis air berbayar. Sedar tidak sedar banyak duit dihabiskan untuk membeli air minuman ini. Sedangkan dengan penapis air mudah alih Shaklee Get Clean Water Pitcherbanyak duit dapat dijimatkan. Hanya beberapa sen sahaja yang diperlukan untuk seliter air tapisan penapis air mudah alih Shaklee Get Clean water pitcher. Air yang ditapis menggunakan penapis air mudah alih Shaklee inidapat memberikan air yang bersih dan rasa yang enak.

3) Fungsi meter yang bijak. 

Mempunyai fungsi meter yang menunjukkan bilangan penapisan yang telah dijalankan oleh penapis tersebut. Selepas 80 penapisan, filter perlu ditukar.
4) Pemasangan yang mudah dan ringkas.
Tidak banyak alat gantian yang diperlukan
5) Penyelenggaraan yang minimum.
Tidak perlu penyelenggaraan dari juruteknik terlatih. Anda boleh lakukannya sendiri.
6) Mudah alih. 

Ringan dan mudah dibawa kemana sahaja.
Rekabentuk dan saiznya seperti jag air membuatkan penapis air mudah alih ini mudah untuk di bawa kemana saja.
7) Alat gantian yang murah dan berpatutan.

Blok karbon yang digunakan untuk menapis air sangat murah dan berpatutan harganya.

Love 💖
NURUL HUSNA (follow saya FB)
call/sms/whatsapp 016 2222 531

Una yakin, semua orang ada penapis air di rumah. Ada yang guna dari jenama Coway Ada yang guna penapis air Cuckoo Dan macam-maca...

0 comments: