Rahsia mak cik ni kekal bertenaga sepanjang ibadah umrah

5/15/2017 nurul husna 0 Comments

Tak lama lagi dah musim haji dah nak tiba.
Berdasarkan cerita-cerita mereka yang dah pernah buat ibadah umrah dan haji....memerlukan tenaga dan kesihatan yang optimum sepanjang di sana.

Alhamdulillah shaklee ada provide set untuk memudahkan ibadah haji & umrah yang mana ianya bermanfaat untuk;


  • Membekalkan tenaga sepanjang mengerjakan ibadah.
  • Mengelakkan dehidrasi
  • Menguatkan antibodi dan imu
  • Mengurangkan rasa mengantuk
Di sini Una ada kongsikan pengalaman seorang ibu yang di beri kesempatan mengerjakan umrah dengan dengan set haji dan umrah shaklee.
Hasilnya badan lebih bertenaga..
Memudahkan beliau untuk mengerjakan umrah.
Teruskan baca selanjutnya kisah pengalaman beliau.


Suplemen untuk umrah

SYUKUR dan gembira rasa hati bila kami sekeluarga dijemput menjadi tetamu Allah.
Sebagai persediaan, selain menambah ilmu tentang ibadah, saya banyak baca pengalaman mereka yang dah pergi.
Ramai yang kata ibadat umrah ni menuntut tenaga, terutama tenaga kaki.
Dan juga biasanya perubahan cuaca menyebabkan kita mudah terkena demam selsema.
Terutamanya bila dah nak balik atau dah kembali ke tanah air.


Kami pergi bulan Disember musim sejuk.
Memang sejuk sangat.

Semasa di Madinah sangat sejuk, keluar solat subuh ke Masjid yang tak sampai 100meter pun mengetar-ngetar kesejukan walau memakai baju sejuk.
Hari terakhir di Madinah tu dah rasa tangan nak mengelupas, bibir dah kering.
Mujur saya bawak krim herba.
Cepat-cepat sapu..
Jadikan lotion dan pelembab muka jugak.
Kulit saya jenis kering jadi bila dah mula nak mengelupas, saya sapukan krim.


Untuk kuatkan imun badan  Vitamin C memang vitamin wajib setiap hari, malah Chewable Vitamin C saya letak di dalam beg sandang senang untuk dimakan dan dipas pas kepada ahli keluarga dan kawan-kawan sebelah di dalam bas bila-bila masa.
Masamnya tu pun menghilangkan loya di dalam bas.


Kat sana kita takde urusan lain melainkan tumpu untuk ibadah.
Di sini tidur memang tak dapat lama.
Tidur lambat, bangun awal.
Rugi rasanya kalau buang masa untuk tidur.
Semasa di Makkah, masih sejuk tapi kurang sikit berbanding Madinah.
Seawal mungkin lebih kurang dua jam sebelum Subuh tu kami dah keluar.
Kalau lambat pintu favourite untuk solat di depan Kaabah akan ditutup.
Kalau dah tutup kena la solat kat perkarangan masjid.
Sejak saya baca buku Prof Kamil, saya nekad seboleh mungkin akan pegang tangan mak untuk bawak mak solat depan Kaabah.
Maka ikhtiar selalu untuk datang masjid awal.
.

Jadi nak elakkan mengantuk, sebelum keluar ke masjid saya bancuhkan Performance Drink + Cinch Tea Mix.
Siap bubuh dalam botol lagi.
Kami bancuh dengan air zam zam biasanya.
Mak saya jenis mudah juga terlelap maka ni wajib saya suapkan.
Ini memang "rahsia" mata terbuka luas. InsyaAllah segar mata nak menjalani ibadat sehingga Dhuha.
Nak keluar ziarah pun alhamdulillah rasa bertenaga.
Kalau lupa bancuh takpe kamk bawak je siap-siap letak Cinch Tea Mix beberapa sachet kat dalam beg, nanti beli air mineral dan tuangkan.


Ibadat tawaf dan saie memang menuntut kekuatan kaki.
Saie ni ada beberapa tingkat tau.
Pernah sekali kami "terpergi" di bahagian berbukit tinggi.
Saya berdua bersama kakak ipar Menolak mak mertua menaiki wheelchair.
sangat mencabar, memang memerlukan kudrat di sini.
Alhamdulillah diberi kekuatan.
Balik bilik memang wajib telan Ostematrix pil kalsium.
Yang insyaAllah dapat menghilangkan lenguh lenguh letih kaki berjalan.


Yang bestnya dengan izinNya walaupun dah kembali ke tanah air.
Walau dengan perubahan cuaca dan penat menjalani ibadah, kami sihat saja.
Tiada demam atau batuk. Syukur alhamdulillah.


Selain doa, kita juga perlu berikhtiar usaha untuk membolehkan kita dapat melakukan ibadah yang terbaik semasa di sana.
Dan ini ikhtiar kami.
Jika anda atau keluarga ingin menunaikan umrah, jangan lupa masukkan suplemen Shaklee sebagai list wajib untuk dibawa ke sana. Segalanya dengan izinNya jua.

Kredit : Supermom Shaklee Story

Suplemen untuk haji dan umrah

CARA ORDER SET SAKIT HAJI & UMRAH SHAKLEE

Cara 1 – Anda boleh terus klik ke <SET HAJI & UMRAH SHAKLEEini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.


Untuk tutorial step by step menggunakan eSell boleh lihat di sini;

---> TUTORIAL MEMBUAT BELIAN PRODUK SHAKLEE MENGGUNAKAN ESELL

Cara 2 – Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang vitamin mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Batu Pahat, Benut, Pontian, Kluang, Ayer Hitam, Parit Raja dan lain lain tempat di sekitarnya, saya merupakan pengedar Shaklee Batu Pahat, Benut, Pontian, Kluang, Ayer Hitam, Parit Raja dan lain lain tempat di sekitarnya.


Nurul Husna
Call/SMS/WhatsApp: 016-2222531
--> www.wasap.my/60162222531

Anda juga berpeluang untuk mendapatkan FREE konsultasi sepanjang tempoh penggunaan!

Tak lama lagi dah musim haji dah nak tiba. Berdasarkan cerita-cerita mereka yang dah pernah buat ibadah umrah dan haji....memerlukan tenaga...

0 comments: