Vitamin C shaklee penyebab jerawat lebih teruk??

5/04/2017 nurul husna 0 Comments


"Salam Una..boleh tak suggest set resdung? Tak tahan la pagi-pagi asyik bersin je.." 
"Wsalam..boleh je..set resdung boleh ambil vitamin C, alfalfa & b complex.." 
"Vitamin C? Memang kena ambil ke? Dulu akak pernah beli..nak consume untuk masalah jerawat..baru seminggu makan jerawat naik lagi banyak..terus akak stop makan.." 
"La..nape stop?" 
"Takut la Una..akak ambil nak hilangkan jerawat..tapi lagi meriah dia naik.." 
"Akak beli kat sape? Seller akak tak consult ke?" 
"Entah..dia cakap orang lain makan tak ada pun naik jerawat..lepas tu macam nak lepas tangan je.."

Alahai..kesian pun ada bila customer ngadu macam ni..niat nak ambil vitamin C untuk kulit cantik, licin, putih, flawless..
Tapi lain pulak jadi nya..
Makin berjerawat jadinya..
Kalau dah berjerawat, berparut mana maunya nak nak cerah dan flawless.


Sebenarnya bukan akak ni seorang yang alami situasi macam ni..
Ada ramai lagi..
Mungkin ada juga salah seorang darinya..
Sebab tu anda klik dan baca artikel ni kan..

Sebab tu la Una selalu sarankan customer supaya dapatkan vitamin shaklee daripada pengedar yang aktif dan berilmu.
Supaya apa sahaja masalah yang anda hadapi mereka akan consult anda sebaiknya sehingga anda berjaya mendapat kesan yang positif.
Supaya anda tak meroyan sorang2 dan akhirnya menyalahkan yang produk shaklee tak bagus.

Kalau betul tak bagus tak adalah shaklee jalankan landmark study ke atas pengguna shaklee yang telah mengamalkan lebih 20 tahun.
Untuk lebih lanjut tentang landmark study boleh teruskan membaca di sini --> http://bit.ly/2pChEhm

Berbalik kepada masalah jerawat naik lepas ambil vitamin C ni..
Betul ke benda tu normal?
Ke sebab vitamin c tu tak sesuai dengan anda..
Atau pun testimoni selama ni yang kita baca tu lebih kuah daripada nasi je..

Yes..sememang ia benar belaka..
Tapi tak semua akan lalui nya..
Situasi ini dinamkan sebagai  healing crisis @ krisis pemulihan..
Ia berlaku sementara sahaja sementara tubuh kita nak sesuaikan diri dengan kehadiran vitamin tu..
Dalam kata lain badan sedang melalui body adjustment.

Antara situasi healing crisis yang biasa dialami kebanyakan orang ialah jerawat banyak keluar, sakit kepala, dahaga, macam nak demam dan macam-macam lagi la.

Biasanya ia disebabkan oleh tubuh kita kerana kekurangan khasiat disebabkan tabiat pemakanan kita yang tidak sihat dan seimbang.
Apabila makanan berkhasiat dibekalkan dengan mengejut oleh supplemen, krisis pemulihan terjadi.
Sewaktu jangka masa penyesuaian, ada kemungkinan penyakit-penyakit yang pernah dilalui tubuh dahulu akan timbul kembali.
Biasanya ia akan terjadi untuk beberapa hari.
Walaubagaimanapun, tubuh yang lemah akan mengambil masa yang lebih lama untuk pulih.
Keadaan ini disebabkan oleh toksin yang telah tertimbun di dalam tubuh kita untuk jangka masa yang lama.
Antara penyumbang toksin seperti sisa-sisa makanan berkimia, berlemak dan stress ditambah pula dengan diet tak seimbang, kurang tidur, antibiotik atau pengambilan ubat-ubatan.

Supplement dietary seperti vitamin C ni membantu mempertingkatkan sistem imun kita, kebolehan detoksifikasi serta pengawalan organ-organ kita.
Pada waktu detoksifikasi ini, ada kemungkinan pening, kelesuan, sakit kepala, ketidakhadaman (perut kembung, lapar), cirit-birit, kahak berlebihan, kencing keruh, terasa bahang, berpeluh dan lain-lain.
Simptom-simptom ini berbeza antara individu dan akan berlalu 1 hingga 2 minggu.

Jadi apa perlu dibuat?

Jangan menggelabah..
Teruskan ambil vitamin seperti biasa.
Banyakkan minumlah air kosong.
Rehat secukupnya dan makan lebih sayuran dan buahan.

Jika ada lebih faham simptom healing crisis ini, pasti lebih mudah untuk anda lalui fasa ini.

Nak beli vitamin C yang super best itu?

CARA ORDER VITA C SHAKLEE

Cara 1 – Anda boleh terus klik ke <VITA Cini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Cara 2 – Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang vitamin mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Batu Pahat, Benut, Pontian, Kluang, Ayer Hitam, Parit Raja dan lain lain tempat di sekitarnya, saya merupakan pengedar Shaklee Batu Pahat, Benut, Pontian, Kluang, Ayer Hitam, Parit Raja dan lain lain tempat di sekitarnya.



Nurul Husna
Call/SMS/WhatsApp: 016-2222531
--> www.wasap.my/60162222531

FREE konsultasi sebelum dan selepas!

"Salam Una..boleh tak suggest set resdung? Tak tahan la pagi-pagi asyik bersin je.."   "Wsalam..boleh je..set resdung b...

0 comments: