5 Tips Mudah Agar Konsisten Makan Vitamin Shaklee

5/02/2017 nurul husna 2 Comments

Tips makan shaklee tanpa culas

Semalam ada yang request dengan Una suruh share tips paling mudah supaya konsisten makan shaklee.
Memang tak dinafikan Una dulu pun macam tu jugak..
Mula2 payah jugak nak konsisten..
Tapi nak sihat punya pasal kena ingatkan diri jugaklah..

Tapi macam mana pulak bagi anda2 yang ambil set untuk kurus dan kulit..
Memang perlukan disiplin yang tinggi baru nampak hasilnya..
So macam mana nak kekalkan disiplin tu..

Haa..ni yang nak share ni..
Tapi before tu meh Una terangkan dulu kenapa kita mesti konsisten makan vitamin shaklee ni..

KENAPA WAJIB KONSISTEN MAKAN SHAKLEE

Shaklee adalah suplemen yang terdiri dari zat-zat nutrien yang sepatutnya kita boleh dapat dari makanan kita.

Tapi sayang sangat sebab zat makanan kita makin hari makin berkurangan.

Dari satu Landmark Study yang dijalankan oleh University of Texas yg diterbitkan pada tahun  2004 membuktikan bahawa zat2 daripada buah dan sayur semakin berkurangan.

Sudahlah zat asalnya sudah kurang, bila dipetik dan disimpan ia makin kurang, apa lagi bila dimasak. Akhirnya, apa yang tinggal kalau bukan hampas?

Apabila tubuh kurang nutrisi, kita mungkin nampak sihat tapi badan tak tahan.  Jadi kita mudah diserang sakit, elergik, stress, asyik down, dan sebagainya.

Jadi kat sini peranan Shaklee untuk menenuhi lopong2 nutrisi tadi, dengan syarat:-

1. makan mesti jaga.
2. Mesti bersenam & aktiviti fizikal
3. Hubungan dgn Tuhan

Shaklee tidak dicipta dari bahan-bahan yang diwujudkan di lab, sebaliknya dari bahan-bahan semulajadi dari alam. Ia membawa enerji alam ke dalam diri kita. Bezanya Shaklee denga sayur ialah Shaklee terdiri dari nutrien yang pekat dan padat untuk keperluan tubuh (tapi still wajib makan sayur ye!).

Jadi bila kita makan Shaklee, fikirkanlah ia adalah buah dan sayur-sayur yang telah dipermudahkan bentuknya untuk ditelan. Kalau tidak, sanggupkah kita makan 9 mangkuk sayur untuk makan tengahari? Itu belum lagi 7 biji oren, 5 ekor ikan dan sebagainya. Of course kita pun tak mampu nak makan banyak sangat.

Oleh itu kita makan secukup sekadar kenyang, dan kita topup nutrisi dgn Shaklee. Kembalikan segalanya pada Allah, atas usaha kita jaga kesihatan mudah-mudahan kita makin sihat, kuat dan cantik.

CARA UNTUK KONSISTEN MAKAN SHAKLEE

Ada orang yang beli vitamin sekadar terpengaruh dengan kawan atau iklan.
Tapi lepas beli tak makan pun.
Terbiar gitu sampai dah expired pun.
Lepas tu claim la produk shaklee tak bagus.
Tak baik la macam tu.

Kata orang kalau nak jadikan sesuatu benda tu sebagai rutin kita kena istiqamah atleast selama 21 hari je.
Once dah cukup 21 hari otomatik minda kita akan tersetting dengan sendirinya dan jadi rutin harian.

So sama jugak macam makan vitamin shaklee.
Anda perlukan masa selama 21 hari je.
Selepas itu dengan sendiri nya minda anda akan ingatkan diri anda untuk mengambilnya setiap hari.
Jadi selama 21 hari ni anda boleh cuba istiqamah dengan 5 tips di bawah.

1. Letakkan botol vitamin di kawasan senang dilihat


Tips makan shaklee tanpa culas
Letak di mana-nana sudut di dapur yang senang dilihat

Bagi housewife macam Una, Una akan letakkan botol-botol di tempat yang mudah di nampak.
Seperti disebelah water filter.
So sambil nak minum air akan ternampak la botol vitamin tu.
Jadi dah alang-alang nampak dan teringat teruslah ngap vitamin-vitamin tu mengikut waktu yang bersesuaian

Bagi yang bekerjaya boleh mengamalkan tips 2 hingga ke 4 di bawah ni.

2. Letakkan botol vitamin di area work station anda.


Cara konsisten makan shaklee


Anda boleh letakkan di tempat yang mudah dilihat seperti berdekatan stationary, depan monitor komputer..bila asyik tengok je so tak ada alasan dah lah terlupa nak makan..
Sediakan sekali 2 liter air kosong siap-siap setiap pagi sebelum mulakan tugas.
Bila je rasa dahaga & nak minum telan sekali vitamin tu.



Tak digalakkan simpan dalam laci.
Sebab nya kalau sehari korang tak bukak laci tu alamat nya sehari la korang tak makan vitamin sebab terlupa.

3. Letak dalam handbag

Haa...kalau terlupa disebabkan superduper busy di ofis nak makan vitamin..korang standby vitamin siap-siap dalam handbag.
Incase bila pergi mana2 je kalau dah teringat terus keluarkan vitamin dari dalam beg & telan.

Kalau rasa banyak sangat botol nak dibawa malam-malam before tidur packing siap2 vitamin dalam pillbox or dalam multistack dispenser ni.


Cara packing shaklee untuk travel
Pill box

Siap ada ruang untuk esp lagi.
So pagi-pagi still sempat bersarapan dengan esp.


Cara packing shaklee untuk travel
Multistack dispencer eksklusif dari shaklee

Untuk dapatkan pillbox ni boleh hubungi Una yer.
Tapi untuk multistack dispenser eksklusif dikeluarkan oleh shaklee beberapa bulan lepas.
Sekarang dah tak ada lagi.
Tapi kalau nanti shaklee keluarkan lagi Una maklumkan yer.
Atau korang boleh follow facebook Una untuk makluman semasa tentang promosi shaklee..

4. Setkan alarm

Incase busy benar kan..
Boleh set alarm untuk waktu pengambilan setiap vitamin.
Incase terlupa dah ada yang ingatkan.

5. Buat 1 group whatsapp/telegram dengan rakan-rakan seperjuangan

Haa..kaedah ni paling mujarab.
Mujarab kenapa?
Sebab bila kawan-kawan dalam group asyik share kesan positif vitamin shaklee kepada diorang hati mana yang tak jeles nak kesan yang sama.
So secara otomatik masing2 berlumba-lumba nak jadi pengguna paling setia dan rasai sendiri kesan set vitamin shaklee tu.

Sebab tu la kami pengedar shaklee ni semua produk kami dah consume.
Bila ada je kawan share kulit makin gebu lepas ambil kolagen..
Mahal pun kami usaha untuk beli jugak..
So masing2 skor bonus banyak-banyak.
Dapat bonus atau untung runcit daripada jualan pakat2 la beli seorang sekotak.

Korang nak join buat bisnes shaklee dengan Una tak?
Boleh segera whatsapp Una dengan klik link di bawah;
www.wasap.my/60162222531

Elok stat awal2 bulan ni supaya ada masa yang cukup untuk skor target.
Untuk bulan pertama ni atleast dapat bonus RM200-300 pun dah cukup baik..
Daripada tak buat apa2..
Apa2 pun tak dapat..

Semalam ada yang request dengan Una suruh share tips paling mudah supaya konsisten makan shaklee. Memang tak dinafikan Una dulu pun maca...

2 comments: