Kalau Shaklee bagus sangat, kenapa tak dijual di Giant, Guardian & Tesco ?? Macam manca nak dapatkan produk Shaklee ??

11/25/2014 nurul husna 1 Comments

Bagi mereka yang baru nak kenal Shaklee dan tergerak nak cuba Shaklee mesti tergerak dalam hati dan tertanya-tanya kenapa produk Shaklee tak dijual di Giant, Guardian dan Tesco?? Kalau betul produknya bagus mesti senang nak dapatkan. Betul tak?? Hal ini tak dinafikan kerana salah seorang customer saya pernah ke Guardian untuk cari produk Shaklee.

kenapa shaklee tak dijual di kedai

Bukan je dia, saya dulu jenuh pusing seluruh Parit Raja dan Batu Pahat gara-gara nak jimat postage punya pasal.

Jadi macam mana nak dapatkan produk Shaklee??


Senang je, anda boleh search internet untuk cari pengedar Shaklee di kawasan berhampiran sebabnya pengedar Shaklee boleh dikatakan dah ada di seluruh pelusuk Malaysia. Jika anda tak jumpa mana-mana pengedar berhampiran anda, anda boleh menghubungi saya, nanti saya akan cadangkan pengedar yang terbaik berhampiran anda. Jika ingin berurusan dengan saya pun tiada masalah kerana penghantaran poslaju adalah di seluruh Malaysia.


Kenapa Shaklee tak dijual di Giant, Tesco, Guardian dan Watsons?? Kata produk bagus.

Dalam perniagaan hampir semua pasaran sasaran peniaga adalah dari golongan pertengahan dan bawahan, pasaraya ternama di Malaysia boleh dikatakan tempat yang paling kerap kita sekeluarga lawati bagi memenuhi keperluan seharian. Kita sangat selesa dan sememangnye akan menjadi pilihan kita untuk berbelanja di sana kerana hampir kesemua barang keperluan harian dijual dengan harga yang berpatutan.

Adalah satu kebiasaan bagi kita rakyat Malaysia ni, kalau satu-satu produk tu ramai yang menggunakannya, pastinya kita tidak akan ragu-ragu untuk menggunakannya jugakan? Di tambah pula kebanyakkan iklan produk-produk tersebut sangat meluas di TV, surat khabar & papan tanda juga bersepah dimana-mana sehingga  membuatkan ia "biasa" atau menjadi "produk sepatutnya".


kenapa shaklee tak dijual di kedai


Saya nak tanya siapa peminat handbag LV, PRADA, CHANEL or GUCCI ??


Pernah tak nampak giant, guardian, atau tesco jual hand bag-hand bag ni ?? So kat mane nk beli hand bag branded macam ni? kat pavillion ada. Tu pun kat butik dia sendiri.


Harga memang mahal. kenapa??? Sebab barang-barang branded ni EKSKLUSIF. Memang tak dijual kat tempat-tempat biasa. Lagi satu kalo kita pegi jusco ke shopping complex ke ada pameran keta. Keta apa yg paling common kita nampak? PROTON, PERODUA atau yang import HONDA, TOYOTA, MITSUBISHI. Tu pun kereta Jepun. Paling-paling hebat pun keta europe jenama volkswagen (VW). Tu pun kereta VW ni model tertentu dan di halang dengan penghadang merah.

PANDANG BOLEH SENTUH NO WAY. Nampak tak betapa diorg ni menjaga brand diorang. Sama jugak seperti shaklee. Kalau nak dibandingkan, brand shaklee ni setaraf dengan jenama hand bag atau kereta yang eksklusif tu la.

Sebab tu lah tak di jual dengan sewenang nye kat giant, guardian dan tesco. Sebab shaklee ni ekslusif. kami sebagai SID perlu memberikan info yang tepat dan betul kepada customer kami. Sebab tu kalau ada yang terlepas beli kat Giant, Tesco or TOKO Jamu jangan heran la ye kalau kesan yang korang dapat daripada consume produk Shaklee tak sama macam kawan korang yang beli daripada SID.

Dan kami telah di coaching oleh senior-senior shaklee kami dengan proper. Bayangkan kalo hand bag PRADA tu di jual kat pasar malam. Letak sebelah menyebelah antara PRADA tak ori dengan PRADA ori. Orang ramai yang tengok tak akan fikir yang tu PRADA ori. faham faham? :)


Jelas sekali, pasaraya-pasaraya besar hanya sukakan produk yang sudah terkenal di pasaran menerusi pengiklanan massa yang membolehkan produk-produk tersebut terjual dengan sendirinya.

Kalau pilihan produk mereka sebaliknya pula, mereka terpaksa menanggung kos menyimpan yang tinggi akibat stok yang lambat terjual biasanya sebab harga yang mahal kerana kualiti produk yang tinggi.  Hal ini juga kerana pengusaha produk tersebut tidak memasarkan secara besar-besaran seperti di TV, papan tanda jalan, surat khabar & sebagainya.

Jadi, sebagaimana anda yakin dan percaya dengan kualiti, keunikan dan kehebatan PRADA, LV, VOLKSWAGEN, begitulah jug anda harus percaya dan yakin dengan ke'eksklusif'an vitamin Shaklee.

Nasihat saya dapatkan ia daripada pengedar yang sah dan berilmu sepuya setiap sen yang anda belanjakan untuk sihat dan cantik adalah berbaloi. Ini kerana, anda akan di 'consult' dengan tepat dan betul dari A hingga Z. Dari saat setiap produk sampai ke tangan anda sehingga anda berpuas hati.

Sekian.

Bagi mereka yang baru nak kenal Shaklee dan tergerak nak cuba Shaklee mesti tergerak dalam hati dan tertanya-tanya kenapa produk Shaklee tak...

1 comment:

  1. Harga memang mahal. kenapa??? Sebab barang-barang branded ni EKSKLUSIF. Memang tak dijual kat tempat-tempat biasa. Lagi satu kalo kita pegi jusco ke shopping complex ke ada pameran keta. Keta apa yg paling common kita nampak? PROTON, PERODUA atau yang import HONDA, TOYOTA, MITSUBISHI. Tu pun kereta Jepun. Paling-paling hebat pun keta europe jenama volkswagen (VW). Tu pun kereta VW ni model tertentu dan di halang dengan penghadang merah.

    PANDANG BOLEH SENTUH NO WAY. Nampak tak betapa diorg ni menjaga brand diorang. Sama jugak seperti shaklee. Kalau nak dibandingkan, brand shaklee ni setaraf dengan jenama hand bag atau kereta yang eksklusif tu la.

    Sebab tu lah tak di jual dengan sewenang nye kat giant, guardian dan tesco. Sebab shaklee ni ekslusif. kami sebagai SID perlu memberikan info yang tepat dan betul kepada customer kami. Sebab tu kalau ada yang terlepas beli kat Giant, Tesco or TOKO Jamu jangan heran la ye kalau kesan yang korang dapat daripada consume produk Shaklee tak sama macam kawan korang yang beli daripada SID.

    ReplyDelete