Kulit Wajah Kekal Remaja dengan Shaklee Collagen Powder

9/09/2014 nurul husna 1 Comments

Seawal usia 25 tahun kadar penghasilan oleh tubuh kita semakin berkurang. Dan sebab tu lah bila dah nak 3 series mula la dah nampak garis-garis comel kat hujung mata & bawah mata tu.


Pengetahuan am;

#1 Lebih 77% kulit adalah kolagen

#2 Lebih 80% tulang adalah kolagen

#3 Kornea mata juga adalah kolagen

#4 Kolagen memelihara organ dalaman manusia seperti peparu, perut, hati, jantung dll

Apa kolagen ni sebenarnya?




Kolagen adalah protein yang mengikat sel kita pada tempatnya. Jadi fungsi kolagen ni seperti spring yang bertindak menganjalkan kulit. Dan bila kolagen berkurangan kulit kita semakin kendur dan berkedut disebabkan 'spring' ni tidak kenyal/anjal lagi. Jadi solutionnya, kalau nak dapatkan kulit wajah yang awet muda kenalah ambil suplemen yang ada kolagen ni. Sebagai contoh Shaklee Collagen Powder yang berasaskan Sisik ikan merah yang merupakan sumber kolagen paling premium dan tahan lasak. Untuk lebih lanjut boleh klik "Keunikan Shaklee Collagen Powder yang anda perlu tahu".


Dari manakah sumber kolagen diperolehi ?


Tahukah Anda Dari Mana Sumber Kolagen Dalam Suplemen Yang Ada Di Pasaran ?

#1 Daripada bovine (lembu) – diternak secara tertutup contohnya di Australia dan New Zealand.

#2 Daripada babi (porcine origin)

#3 Daripada haiwan laut – contohnya ikan dan gamat

#4 Daripada tumbuhan – contohnya kacang soya

#5 Daripada Yak – produk dari China

#6 Daripada manusia – plasenta, janin yang digugurkan dan ada cerita dari banduan yang ditembak mati!


Jadi nasihat saya dapatkan produk kolagen yang halal yer. Kalau tak tau tanya seller anda atau buat research terlebih dahulu sebelum membeli.

Untuk pertanyaan lanjut hubungi
Nurul Husna 
016 2222 531

Seawal usia 25 tahun kadar penghasilan oleh tubuh kita semakin berkurang. Dan sebab tu lah bila dah nak 3 series mula la dah nampak garis-ga...

1 comment:

  1. Kulit Wajah Kekal Remaja dengan Shaklee Collagen Powder
    Seawal usia 25 tahun kadar penghasilan oleh tubuh kita semakin berkurang. Dan sebab tu lah bila dah nak 3 series mula la dah nampak garis-garis comel kat hujung mata & bawah mata tu.


    Pengetahuan am;

    #1 Lebih 77% kulit adalah kolagen

    #2 Lebih 80% tulang adalah kolagen

    #3 Kornea mata juga adalah kolagen

    #4 Kolagen memelihara organ dalaman manusia seperti peparu, perut, hati, jantung dll

    Apa kolagen ni sebenarnya?




    Kolagen adalah protein yang mengikat sel kita pada tempatnya. Jadi fungsi kolagen ni seperti spring yang bertindak menganjalkan kulit. Dan bila kolagen berkurangan kulit kita semakin kendur dan berkedut disebabkan 'spring' ni tidak kenyal/anjal lagi. Jadi solutionnya, kalau nak dapatkan kulit wajah yang awet muda kenalah ambil suplemen yang ada kolagen ni. Sebagai contoh Shaklee Collagen Powder yang berasaskan Sisik ikan merah yang merupakan sumber kolagen paling premium dan tahan lasak. Untuk lebih lanjut boleh klik "Keunikan Shaklee Collagen Powder yang anda perlu tahu".


    Dari manakah sumber kolagen diperolehi ?


    Tahukah Anda Dari Mana Sumber Kolagen Dalam Suplemen Yang Ada Di Pasaran ?

    #1 Daripada bovine (lembu) – diternak secara tertutup contohnya di Australia dan New Zealand.

    #2 Daripada babi (porcine origin)

    #3 Daripada haiwan laut – contohnya ikan dan gamat

    #4 Daripada tumbuhan – contohnya kacang soya

    #5 Daripada Yak – produk dari China

    #6 Daripada manusia – plasenta, janin yang digugurkan dan ada cerita dari banduan yang ditembak mati!


    Jadi nasihat saya dapatkan produk kolagen yang halal yer. Kalau tak tau tanya seller anda atau buat research terlebih dahulu sebelum membeli.

    Untuk pertanyaan lanjut hubungi
    Nurul Husna 
    016 2222 531

    ReplyDelete