Meal Shakes Penyebab Anak Obesiti ?

9/02/2014 unazack Husna 0 Comments

Baru-baru ini saya  ada terbaca komen seorang ibu di Facebook yang kononnya Meal Shake mengandungi kuantiti gula yang tinggi. Mana dia baca or dapat tahu pun saya pastilah. Entah dia pernah consume or tak saya lagi la tak tahu.

Jadi buat ibu bapa yang bercadang untuk memberikan suplemen tak kira la Meal Shakes or tak produk Shaklee or tak buat research produk yang anda nak consume terlebih dahulu. Saya dulu pun sebelum jadi SID, saya buat kajian terlebih dahulu mengenai produk shaklee sehingga saya betul-betul yakin baru saya consume.

Jadi berbalik kepada isu ibu yang komen tanpa usul periksa dan juga kepada anda yang masih belum yakin dengan Meal Shakes, di sini saya nyatakan 7 FAKTA MENGENAI MEAL SHAKES YANG ANDA TIDAK TAHU.  • Nutrisi lengkap - menyediakan 24 jenis vitamin mineral dan zat perlu. Kekurangan pengambilan zat boleh menyukarkan kadar serapan vitamin dan mineral oleh tubuh kita. Ia turut mengandungi lesitin soya yang bekerjasama dengan vitamin larut lemak.
  • Membekal nutrisi kepada sel tubuh - kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa), membantu pembinaan sel-sel kulit, kuku, rambut, organ, darah, imun dan lain-lain.
  • Membantu tumbersaran - mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina sel-sel untuk proses membesar.
  • Anti oksidan - mengandungi vitamin A, C, E, Zink, selenium yang merupakan agen anti-oksidan yang bertindak melawan jangkitan dan melambatkan proses penuaan.
  • Mengembalikan seri wajah - mengandungi vitamin B yang lengkap zat besi, dan kuprum yang cukup untuk membina sel darah merah yang sihat, sekali gus memberikan kompleksi wajah / kulit yang lebih cantik.
  • Detoksifikasi - kaya dengan serat larut yang membantu membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut dan usus.
  • Kelazatan rasanya - minuman yang lazat untuk diambil bersama fruktos semula jadi, penggantian segera terhadap kekurangan vitamin, mineral dan juga tenaga. Tidak mengandungi sebarang pewarna dan gula tiruan. Lazat untuk dinikmati oleh semua golongan.

Jika terdapat sebarang kekeliruan mengenai produk shaklee boleh menghubungi:
Husna 016 2222 531

Baru-baru ini saya  ada terbaca komen seorang ibu di Facebook yang kononnya Meal Shake mengandungi kuantiti gula yang tinggi. Mana dia baca ...

0 comments: