MAKANAN TAMBAHAN MULTIVITAMIN TERTUA & TERBAIK DUNIA

11/02/2016 nurul husna 0 Comments

Suplemen multivitamin vitalea

Kali pertama mami berkenalan dengan vitalea shaklee ni semasa berpantang anak kedua.

Dah 3 tahun dah pun..sebab hujung tahun ni 3 tahun dah la umur anak bujang tu. InsyaAllah tahun depan mami nak hantar sekolah ke pasti.

Apa yang buat mami jatuh hati dengan vitalea ni....lepas habis berpantang ramai yang puji muka mami makin berseri-seri.

Mami ingat mami sorang je..rupanya ramai yang macam tu..
Produk untuk berpantang

Vita-lea Shaklee adalah Multi vitamin dan mineral pertama di dunia. Ia dihasilkan pd 1915 oleh Dr Forrest C.Shaklee iaitu pengasas shaklee.

Ini bermakna pada tahun ini iaitu 2016, vitalea telah berusia 101 tahun.

Pada asalnya dikenali sebagai 'vitaliza- mineral' dan disingkatkan nama jadi 'vita-min'

Perkataan vitamin yg disebut sekarang asalnya dari Shaklee la..

Pada asalnya vitalea dihasilkan dalam bentuk cecair seterusnya diolah menjadi tablet yang mana disaluti serbuk nutrisi spirulina.sebab tu warnanya hijau.

Antara vitamin penting terkandung dalam vitalea:

Biotin
- Bantu badan menghasilkan tenaga dari protein dan lemak

Vitamin D
- Menyokong penyerapan kalsium untuk tulang dan gigi sihat

Beta karotena
- Meningkatkan kesihatan mata,kulit dan sistem imunisasi

Vitamin E
- Menyokong kesihatan sekular dan meningkatkan kesihatan hati,usus dan fungsi imunisasi

Kalsium
- Menyokong kekuatan tulang,pengaliran darah urat saraf dan otot

Boron
- Membantu dalam metabolisme vitamin D dan mineral yg terbabit dalam perkembangan tulang

Magnesium
- Menyokong kekuatan tulang,fungsi otot dan membantu kekalkan tekanan darah dan denyutan nadi jantung.

Fakta tentang vitalea;

ℹ1 tablet = 28 nutrisi lengkap
(ekstrak sayur buah, 12 vitamin dan 7 mineral)

ℹ Multivitamin paling pantas dan paling larut dalam air.
 (jadi satu-satunya vitamin paling mudah dan cepat diserap oleh tubuh)

ℹ  2 tablet = 40 jenis lauk

ℹDalam 1 botol vitalea mengandungi 120 tablet.

ℹVitalea telah menjalani 340 ujian kawal mutu dan dihasilkan dengan menggunakan teknologi salutan micro.

ℹ250 juta USD telah dilaburkan utk pelbagai ujian ke atas vitalea

Kelebihan vitalea shaklee

✔ Penambah tenaga segera
- kurangkan letih,tambah kecergasan dan kekuatan mental

✔ Menyediakan asas nutrisi
- memastikan sel hidup,pertumbuhan sel baru dan bantu proses tumbesaran

✔ Penting untuk pertumbuhan *rambut,otot,kulit,kuku,hormon* dan juga menjaga kesihatan tiroid

✔ Melengkapkan nutrisi
- sesuai untuk vegetarian dan anemia

✔ Membantu proses  metabolisme badan dan lambatkan penuaan

✔ Melindungi fungsi organ seperti *hati,jantung,buah pinggang*

Sape yang perlukan vitalea ni?

🌹 Ibu hamil
🌹 Ibu menyusu
🌹 Vegetarian
🌹 Anemia
🌹 Perokok
🌹 Alcoholic
🌹 Menapous

Maklumat Tambahan;

💖 Ujian klinikal membuktikan vitalea jika diambil secara setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%

💖 Vitalea dipilih oleh *Center for Science* di AS sebagai 'the best multivitamin' di dalam Public Interest tahun 2000

💖 Vitalea ada kandungan alfalfa.pesakit SLE perlu nasihat doktor sebelum consume

💖 Vitalea tidak boleh diambil bersama2 minuman bersusu dan ostematrix.
Boleh mengganggu kecekapan penyerapan zat besi

💖 Digalakkan diambil bersama vitamin C kerana vitalea memerlukan vit C untuk lebih mudah diserap

Kenapa lebih baik ambil vitalea berbanding obimin untuk naikkan HB ketika hamil?

✔ Obimin vitamin sintetik manakala vitalea vitamin semulajadi.

✔ Cuba pegang obimin dengan tangan basah.
* Mesti warna pink tu melekat kat tangan.

✔ Obimin ada pewarna tambahan

Testimoni Pengguna Vitalea

Suplemen untuk naikkan hb darah
Testimoni #1

Testimoni vitalea shaklee
Testimoni #2

Testimoni vitalea shaklee
Testimoni #3

Makanan tambahan multivitamin
Testimoni #4
Your Health & Beauty Consultant
Nurul Husna
0162222531
nhusna1909@gmail.com

Kali pertama mami berkenalan dengan vitalea shaklee ni semasa berpantang anak kedua. Dah 3 tahun dah pun..sebab hujung tahun ni 3 tahun...

0 comments: