Cinch Tea Energy Mix: Minuman Pembekal Tenaga Segera

11/03/2016 nurul husna 0 Comments



Teh untuk kurus

Selain kopi, teh juga mempunyai penggemar nya tersendiri. Mami ni bukanlah suka minum teh sangat..sebab kata orang teh tu angin especially kalau dicampur dengan ais. Sebab mami jenis badan senang masuk angin.

Tapi berbeza dengan cinch tea shaklee ni..tak kisah la ambil dalam keadaan sejuk, suam or panas setakat ni belum rasa tak sedap badan. Tapi lebih bertenaga, kurang mengantuk bila ambil cinch tea.

Masa bancuh tu campur pulak dengan performance drink...tak payah letak gula pun..memang ummpphhh...sedaaapp..




Cinch tea selalu jadi minuman wajib kalau mami sekeluarga nak balik kampung. Sebab tak nak bagi suami mengantuk masa drive. Anak pun suka sangat. Biasanya diorg yag berulang minum..last2 diorg yang jadi aktif..langsung tak tidur dalam kereta. Sabar jela.
Minuman untuk heavy worker


Jadi studen2 yang suka stay up malam-malam tu....elok gantikan kopi dengan cinch tea ni je..kopi 3 in 1 tu banyak kafien, dahla tinggi kandungan gula..memang tak bagus untuk kesihatan.

Untuk untuk pelajar stay up

Kalau kita tengok pulak drama maharaja cina mesti ada tunjuk jamuan minum teh..yang speselnya teh cina yang diorang minum tu dari daun teh kering. Yang mana daun yang dikeringkan dan belum diproses lagi.

Setahu saya teh cina ni sangat glemer untuk mengembalikan kesegaran tubuh dan ada juga untuk kuruskan badan.

Tapi dalam cinch tea shaklee kesemua manfaat teh samada untuk kurus, untuk meningkatkan metabolisme dan untuk tenaga segera boleh diperolehi dalam 1 sacet sahaja.

Apa yang speselnya cinch tea energy mix shaklee ni?



Cinch tea diperbuat drpd 4 bahan iaitu :

1) Matcha Green Tea Powder
2) Red Tea Extract
3) White Tea Extract
4) Roiboos Red Tea Extract

Matcha green tea
👉 antioksida yg sgt tinggi
👉Energy booster
👉Metabolisma booster
👉 Bakar kalori up to 4x

Matcha green tea juga berfungsi utk menyimpan semua nutrien yg terdapat dalam daun teh

Red tea extract
👉Salah satu ANTIOKSIDAN yg dijumpai dlm twh merah yg dikenali sbg polifenol
👉Pejuang kanser yg kuat
👉Antioksidan yg begitu kuat
👉Polifenol membantu perbaiki kerosakan bdn yg disebabkan oleh radikal bebas

White tea extract
👉membakar lemak berlebihan
👉Menghalang penghasilan lemak yang tidak perlu
👉Meningkatkan metabolisma
👉Juga dikenali sbg teh hijau bayi dgn kandungan antioksida yg lebih tinggi berbanding teh hijau

Rooibos red tea extract
👉Tumbuhan herba dr Afrika yg juga dikenali sbg 'The Miracle Tea' atau 'Long Life Tea'
👉Melarutkan lemak
👉meninggikan kadar metabolisme
👉Agen detox yang kuat

Cinch Tea juga mengandungi TAURINA.

Taurina berfungsi untuk
👉Menggalakkan metabolisma
👉Lebih bertenaga
👉Larutkan lemak
👉Membantu menghasilkan otot tanpa lemak

Minuman untuk kurus


Manfaat Cinch Tea
🌿Rangsangan tenaga secara semulajadi  dan selamat
🌿Sedap diminum sama ada panas atau sejuk
🌿Alternatif terbaik kepada snek manis atau kopi
🌿Cepat bertindak utk meningkatkan tenaga
🌿Tiada perisa, pewarna dan pemanis tiruan

Jd mmg sgt sesuai utk individu nak diet dan TAK NAK MINUM AIR MANIS

Siapa yang perlukan Cinch Tea?
👉Individu yang ingin menurunkan berat badan
👉Orang yang berpuasa (diambil hujung waktu sahur)
👉Pekerja yang bekerja SHIFT MALAM
👉STUDENT yang nak STAY UP
👉SUPERMAMA/PAPA
👉 DRIVER yang nak memandu untuk PERJALANAN JAUH
👉Individu yang gemar minum teh atau kopi

Perbezaan antara Cinch Tea Shaklee dengan teh hijau dan macam2 teh yg ada dalam pasaran

👉 selamat, Penggalak tenaga semulajadi
👉Ditambah dengan taurina untuk meningkatkan tenaga dan ketahanan badan
👉Tanpa gluten, tiada oerasa tiruan, pewarna dan bahan pemanis
👉Pilihan alternatif terbaik utk ganti kopi, soda atau manisan utk mengekalkan kecergasan tubuh

Last but not least, sy nak kongsikan cara minum.

Cinch tea boleh diminum SEJUK atau PANAS

Campur dengan 6 atau 8 oz air dan kacau. Nak lagi Best rasa dia boleh campur dgn Performance Drink

Kalau time seminar atau kelas blh jugak bawa cinch tea & campur je dlm air mineral atau air masak sbb ia senang larut

Cinch tea ramai peminat tau.. termasuk la akak sorang ni..jom tonton video akak ni berkongsi pengalaman beliau dengan cinch tea.



Testimoni Pengguna Cinch Tea

Minuman pembekal tenaga segera
Testimoni #1
Testimoni #2

Testimoni #3

Selain kopi, teh juga mempunyai penggemar nya tersendiri. Mami ni bukanlah suka minum teh sangat..sebab kata orang teh tu angin espec...

0 comments: