CARA ATASI MASALAH KENCING KOTOR SEMASA HAMIL

8/04/2017 nurul husna 0 Comments

Cara atasi kencing kotor semasa hamil

By the way dah 3x peknen Una mesti akan kena kencing kotor atleast sekali..
Masa 1st time kena takut jugak..
Yelah misi cakap kuman daripada masalah kencing kotor boleh berikan infection kepada otak bayi..
Merata la cari info cara atasi masalah kencing kotor semasa hamil hamil.

Antara simptom atau tanda-tanda kena kencing kotor;
☝air kencing warna keruh
☝rasa tak lawas setiap kali buang air
☝rasa sakit pada bahagian pundi kecing setiap kali buang air


Biasanya klinik akan bagi antibiotik (dalam bentuk pil) dan cecair alkali untuk neutralkan paras asid..
Yang cecair memang la tak sedap nak telan.

Kencing kotor semasa hamil
Gambar ihsan dari google

Rupanya ada cara mudah nak atasi masalah kencing kotor ni..

Bagi ibu muda yang baru 1st time hamil..
Kena pulak kencing kotor..
Mesti susah hati kan..
Yelah 2 minggu sekali kena repeat check up lagi..
Sebenarnya tak ada petua @ tips rahsia pun..

Akak nak share tips paling senang..
Biasanya yang selalu kena kencing kotor ni sebab kurang minum air kosong..
Ada jugak setengah yang tak suka minum air..
Or malas nak telan air..
Padahal air kosong tu sangat bagus untuk kesihatan dan kecantikan kulit..

So kalau agak2 esok nak kena check up mulai hari ni korang kena banyakkan minum air..
Isi air dapam tumbler 3 liter siap2 pada waktu pagi..
Sepanjang hari tu habiskan air kosog dalam tumbler tu..
Esoknya before pegi check up pun minum air kosong lagi..
2,3 gelas pun tak apa..
InsyaAllah lepas tu result cantik..

(Based on pengalaman sendiri..)

Tips minum air 3 liter setiap hari.


Kalau tak berkesan jugak meh order garlic complex & vita C Plus dengan Una.
Keputihan pun boleh baik.

Kencing kotor semasa hamik


Garlic Complex

Mengandungi Allisin, antibiotik terbaik dalam melindungi tubuh dari jangkitan bakteria terutama sekali saluran air kencing yang terdedah dengan bakteria.

Vita C Plus
Vitamin tinggi antioksida yang mampu meningkatkan daya tahan tubuh terhadap jangkitan bakteria penyebab masalah kencing kotor semasa hamil



CARA ORDER SET KENCING KOTOR

Cara 1 – Anda boleh terus klik ke SET KENCING KOTOR ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Cara 2 – Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Batu Pahat, Benut, Pontian, Kluang, Ayer Hitam, Parit Raja dan lain lain tempat di sekitarnya, saya merupakan pengedar Shaklee Batu Pahat, Benut, Pontian, Kluang, Ayer Hitam, Parit Raja dan lain lain tempat di sekitarnya.
Call/SMS/WhatsApp: 016-2222531

By the way dah 3x peknen Una mesti akan kena kencing kotor atleast sekali.. Masa 1st time kena takut jugak.. Yelah misi cakap kuman dar...

0 comments: