Makna disebalik mimpi semua gigi luruh

8/07/2017 nurul husna 0 Comments



"Betul ke mimpi tu sekadar mainan tidur?"

Sape suka tengok tafsir mimpi..
Una jangan la jugak tengok.
Bila kebetukan on tv..
Tak ada rancangan lain yang best..
Then tekan button info nampak rancangan ni tengok la kejap.
Tapi ada la baru 2,3 episod tengok.

Ok..
Now Una nak share pengalaman mimpi Una pulak..
Masa Una still study kat UPM..
Tak salah masa tahun ke2 kot..

Selang 2,3 hari Una akan mimpi semua gigi akan luruh..
(Masa tu tak kenal ostematrix lagi..susu pun tak minum..kurang kalsium la tu..😂)



Kerap sangat..
Sampaikan dalam mimpi tu Una takut nak bercakap sebab takut gigi luruh..
Bila sedar waktu pagi rasa syukur sangat sebab gigi still ada..

Last2 tak tahan asyik mimpi yang sama..
Share la dengan kosmate..

1 ayat keluar dari mulut Nur Aris..
"Aku bukan la nak doakan..tapi mungkin ada orang terdekat ko yang akan pergi.."

Last2..kes tu senyap kat situ..

Tiba time cuti sem..
Una balik dok kampung..
Masa baru balik tu kat rumah ada buat doa selamat..
Sebab kak cik Una baru habis pantang..

Esoknya mak asyik ngadu tak sihat..
Sampai la 1 hari waktu maghrib..
Mak menjerit sakit kepala masa nak ambil wudhuk..
2,3 hari mak terbaring je..
Akhirnya mak pergi buat selamanya..😭😭

Dah habis cuti sem..
Sambung semester baru kat UPM..
Roomate Una bangkit kan balik kisah mimpi Una sebelum tu..

By the way sejak tu..
Kalau Una mimpi gigi luruh hati mesti terdetik..
"Sape la yang meninggal ni?"

Sebab kadang2 betul2 berlaku..
Kalau sedara jauh sekadar 1,2 batang je yang jatuh..
Biasanya gigi sebelah atas..

So maknanya mimpi tu bukanla mainan tidur..
Tapi jangan terlalu percaya pulak..

"Betul ke mimpi tu sekadar mainan tidur?" Sape suka tengok tafsir mimpi.. Una jangan la jugak tengok. Bila kebetukan on tv...

0 comments: