Cara MUDAH & CEPAT naikkan Hb ibu hamil

8/13/2017 nurul husna 0 Comments



Semasa check up kehamilan bulan lepas..
Terdengar la ada nurse merungut..

"Adoi..mak yang ni ada anemia la pulak..kak jue, ko tolong attend boleh tak?"

Una pun rasa pelik la..
Nape nurse tu nak pass keje dia kat orang..

Terus laju je keluar dari mulut..

"Nape misi? Kalau anemia kenapa?"

"Banyak keje lah..dah la patient ramai.."

Una senyap je la..
Lepas tu nurse tu sambung lagi..


"Orang suruh makan iron tablet..ngelat..dah tu anemia..mula la nyusahkan orang."

"Nape dia tak makan? Kan dapat free je."

"Tula pasal..bukan suruh bayar pun..ni sebab dok dengar orang cakap makan ubat ni nanti baby besar susah nak beranak.."

"Yeker? Besar mana langsung? Saya dulu pun ambik iron tablet ni jugak..Alhamdulillah baby ok je..bersalin pun normal.."

Tapi sebenarnya setengah orang tak rasi ambil iron tablet klinik tu..
Ramai yang ngadu sembelit.
Walaupun hari2 makan buah & sayuran dan minum air cukup 3 liter sehari.

Bagi saya pulak..
Bila ambil iron tablet tu..
Lepas 30 minit mesti terus kena makan.
Kalau tak menggigil kalah orang puasa tu..
Sampai masa hamil anak sulong sebulan saya tak puasa sebab tak tahan lapar..

Tapi untuk kehamilan kali ni..
Saya consume sepenuhnya vitalea shaklee..
Alhamdulillah berjaya puasa penuh hari tu..
Walaupun ada sehari dua tak sedar sahur.
Hb pun alhamdulillah OK.
Cuma masa trimester pertama..
Masa tu alahan teruk Hb kat border je..
Berat pun tak naik.
Mana taknya makan je keluar balik.

Bagi yang penah consume vitalea mesti berpuasa hati dengan Hb masing-masing.
Bila Hb ok nurse pun dengan hati nak layan kita.
Ye tak?


Testimoni set vitamin ni




Nak order SET NAIKKAN HB ni?

CARA ORDER SET NAIKKAN HB SHAKLEE

Cara 1 – Anda boleh terus klik ke <SET NAIKKAN HBini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Cara 2 – Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang vitamin mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Batu Pahat, Benut, Pontian, Kluang, Ayer Hitam, Parit Raja dan lain lain tempat di sekitarnya, saya merupakan pengedar Shaklee Batu Pahat, Benut, Pontian, Kluang, Ayer Hitam, Parit Raja dan lain lain tempat di sekitarnya.


Nurul Husna
Call/SMS/WhatsApp: 016-2222531
--> www.wasap.my/60162222531

Anda juga berpeluang untukendapatkan FREE konsultasi sebelum dan selepas!

"KENAPA HB SAYA TAK NAIK-NAIK? PADAHAL TAK MISSED PUN MAKAN SUPLEMEN"

Adakah anda mengalami masalah seperti ni?
Nak tau kenapa?
Boleh klik link http://bit.ly/2uEeFoO untuk lebih lanjut.

Semasa check up kehamilan bulan lepas.. Terdengar la ada nurse merungut.. "Adoi..mak yang ni ada anemia la pulak..kak jue, ko to...

0 comments: