Cara mudah dan lancar buang toksin dari dalam badan

8/13/2017 nurul husna 0 Comments




Sape dah try burger McD yang hitam tu?
Sedap ke?



Baru-baru ni abah Una share video macam mana McD proses daging lembu diorang..
Geli pun ada..
Dah la tak sembelih..
Tulang, kulit semua campur sekali.
Wallahu a'lam..
Terus hilang selera nak makan burger McD lagi dah.

Bagus pun bagus..
Makanan segera macam tu bukan bagus sangat pun..
Nutrien pun tak ada..
Lemak banyak la..
Last-last berkumpul dalam badan jadi toksin.

Tu yang bila baru-baru consume suplemen untuk kecantikan or kesihatan tak bape berkesan.

Sebabnya toksin tu menghalang tubuh daripada menyerap nutrisi daripada suplemen tu.
Sebab tu la sebelum nak try sebarang produk..
Tak kisahlah skincare or suplemen digalakkan buat detox dulu.

Antara tanda badan anda dipenuhi toksin ialah;

❎Kerap mengalami Migrain, Sembelit, Demam & Selsema
❎Berat badan naik mendadak ❎Hipertensi
❎Strok
❎Kadar kolesterol dalam darah berlebihan
❎Badan sering lemah/lesu
❎Lingkaran gelap bawah mata atau hitam di kulit di mana-mana bahagian badan
❎Penyakit kulit yang tak sembuh-sembuh (eczmea, psoriasis, jerawat dll)
❎selulit

Dan kalau dibiarkan boleh menyebabkan ketumbuhan tumor/kanser.

Cara mudah dan lancar buang toksin dari dalam badan

Hari ni Una nak 9 cara mudah nak bantu tubuh lancarkan pembuangan toksin.

1. Banyakkan Minum Air

Perasan tak lagi kerap kira minum air lagi kerap kita buang air kecil?
Tahu tak korang masa kita buang air kecil kita turut buang toksin dari dalam badan.
Sebab tu la kita digalakkan untuk mengambil sekurang-kurangnya 3 liter air dalam masa sehari.

2. Bersenam Selalu

Selain air kecil..toksin pun dikeluarkan dari dalam badan melalui peluh.
Jadi bersenam pun membantu buang toksin dari badan.
Cara bersenam paling mudah dengan berjalan kaki dan mengemas rumah.
Bila toksin dikeluarkan, badan pun rasa lagi sihat dan ringan.

3. Berpuasa

Berpuasa dapat merihatkan organ pencernaan anda kerana anda tidak makan dan minum ketika itu.
Secara tak langsung dapat meningkatkan keberkesanan organ pencernaan kita.

4. Buah-Buahan

Buah mempunyai kandungan air dan fiber yang baik dalam membantu melawaskan sistem pencernaan.
Ini dapat menjadi pelawas.
Secara tak langsung boleh singkirkan toksin dengan lebih cepat dan lancar.

5. Buah Citrus

Anda boleh membuat air campuran antara buah oren dan juga lemon.
Buah citrus dapat menguatkan imunisasi dan juga mengurangkan ketidakhadaman akibat tersalah makan.

6. Bawang Putih

Bawang putih dapat membuang angin dalam perut.Jadi tidaklah anda berasa kembung dan juga sakit perut selalu.

7. Spirulina

Dapat mencegah sembelit dan meneutralkan toksin di dalam badan.

8. Alfalfa

Kaya dengan klorofil yang dapat mencuci dan membersihkan toksin dalam badan.

9. Teh Hijau

Teh hijau adalah minuman yang tinggi antioksida.

Proses detoks @ buang toksin sangat penting sebelum anda mengambil sebarang suplemen samada untuk kecantikan atau penjagaan kesihatan.
Jika tidak nutrisi yang ada pada makanan tambahan tersebut tidak memberikan kesan yang terbaik kerana tubuh tidak dapat menyerap dengan baik akibat halangan daripada toksin diseluruh tubuh.

Selain daripada 9 jenis bahan di atas,
Shaklee mempunyai 2 jenis produk yang pantas bertindak dalam pembuangan toksin seawal pengambilan 1 hari sahaja.
Lagi pula ia berasaskan 100% daripada bahan semulajadi iaitu Alfalfa Complex dan juga Herb Lax.

Herblax
Alfalfa Complex


Testimoni Herblax & Alfalfa Complex



Testimoni set kurus

Tedtimoni alfalfa

Testimoni alfalfa




Jangan biarkan toksin mengganggu kesihatan anda.

Nak order SET DETOX ni?

CARA ORDER SET DETOX SHAKLEE

Cara 1 – Anda boleh terus klik ke <SET DETOXini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Cara 2 – Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang vitamin mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Batu Pahat, Benut, Pontian, Kluang, Ayer Hitam, Parit Raja dan lain lain tempat di sekitarnya, saya merupakan pengedar Shaklee Batu Pahat, Benut, Pontian, Kluang, Ayer Hitam, Parit Raja dan lain lain tempat di sekitarnya.


Nurul Husna
Call/SMS/WhatsApp: 016-2222531
--> www.wasap.my/60162222531

Anda juga berpeluang untukendapatkan FREE konsultasi sebelum dan selepas!


Sape dah try burger McD yang hitam tu? Sedap ke? Baru-baru ni abah Una share video macam mana McD proses daging lembu diorang.....

0 comments: