Produk untuk perbaiki kulit rosak akibat salah guna skincare

8/07/2017 nurul husna 0 Comments

Salah guna skincare

Sejak 2,3 menjak ni saya perhatikan banyak isu tentang kulit wajah rosak akibat salah guna produk skincare menular di media sosial.

Kesian pun ada..
Tapi itu lah kesannya kalau guna sekadar ikut kawan.
Tanpa ambil tahu kesesuaian wajah dan keselamatan produk.

Masing-masing dah terpengaruh dengan kesan pantas produk tersebut.
Mau tak nya tengok kawan-kawan pakai pakai seminggu dah nampak kulit makin flawless.
Mana boleh biar kawan-kawan cantik sorang-sorang kan..
Sendiri pun nak cantik jugak.
Tambahan pulak harga yang mampu yang milik.
Baru RM50 dah dapat full set.


Akibatnya baru guna sekali..
Kulit terasa panas..
Bila refer dengan kawan..
Katanya tak pe..
Nanti lama-lama ok la..
Konon kesan sebab kulit sebelum ni dah bereaksi dengan skincare sebelum ni.
Jadi dalam proses nak repair la tu..
Esoknya guna lagi buat kali ke-2 kulit muka mula naik merah-merah dan ruam gatal.

Last-last terpaksa jugak refer doktor.
Rupa-rupanya produk tersebut mengandungi terlalu banyak bahan chemical.
Paling sedih bila KKM keluarkan laporan produk tersebut mengandungi merkuri dan hidroquin..

Tapi....kenapa kawan-kawan guna ok je?

Ok dalam tempoh sekarang la..
Cuba fikirkan tempoh jangka masa panjang.
Setengah orang, kulit nya mula memberikan reaksi setelah 2 tahun penggunaan.
Bayang kan dah berapa banyak kulit terdedah kepada bahan kimia berbahaya.
Once kulit dah bagi reaksi akan ambil masa bertahun-tahun pulak la nak baik..

Sebaik sahaja ambil keputusan untuk STOP kulit mula jadi kusam, berjerawat batu, berparut...
Masa tu nak keluar rumah pun malu.
Yelah..ke mana saje pergi mesti orang sekeliling tanya kenapa dengan muka.
Padahal sebelum ni cantik.
Nak berterus-terang berbakul-bakul la ceramah kena dengar.
Tapi apa boleh buat..
Memang salah sendiri..

APA YANG SAYA BOLEH BUAT?

Jangan putus asa..
Masih ada penyelesaiannya.

Ni la tujuaan artikel ni ditulis.
Sebab nak kongsi dengan korang LANGKAH-LANGKAH UNTUK PERBAIKI MASALAH KULIT WAJAH YANG ROSAK AKIBAT SALAH GUNA SKINCARE.

1. STOP penggunaan skincare tersebut atau sebarang skincare.

Once anda dah mula rasai tak selesa atau kesan sampingan skincare tersebut..
Terus STOP.
Jangan guna lagi..
Sebelum muka makin teruk akibat bertindak balas dengan bahan kimia berbahaya secara berlebihan lebih baik stop.

Dan jangan guna sebarang produk skincare lagi.
Seeloknya dalam tempoh sebulan.
Sekadar cuci wajah dengan air suam je.


2. Gunakan produk natural

Contoh hasilkan masker daripada bedak sejuk + kunyit hidup + asam jawa.
Atau boleh juga tampal aloe vera dan timun di wajah bagi mengembalikan kesegaran di wajah.
Atau pun buat masker daripada putih telur.
Jangan beli produk masker di luar.

Guna bahan-bahan kat rumah je.

3. Ambil suplemen shaklee

Suplemen adalah makanan tambahan seperti vitamin.
Ia berperanan memperbaiki sel kulit yang telah rosak dan menipis secara dari dalam.

Antara vitamin yang anda boleh ambil ialah;
Vitamin C, Vitamin E Complex dan ESP.


Set cantik shaklee
Klik Di sini untuk tempahan

Testimoni Set Cantik Shaklee


Produk perbaiki kulit wajah rosak

Cara perbaiki kulit rosak

Salah guna skincare




4. Bersabar

Anda perlu ingat bahawa kesan pengambilan suplemen mengambil masa agak lama.
Ini kerana kulit kita menghasilkan sel baru sepenuhnya dalam masa 3 bulan untuk manusia normal.
Bila makin teruk kerosakan makin lama la masa yang diambil.
Tambahan pula kalau ianya 100% bahan organik seperti produk shaklee.

Kehadiran bahan kimia berbahaya ka yang merangsang tindak balas jadi lebih cepat.
So lepas ni berhati-hati la dengan produk yang bagi kesan cepat tu.
Melainkan anda seorang yang mengamalkan gaya hidup sihat dan pemakanan yang seimbang.

Nak order SET KULIT CANTIK ni?

CARA ORDER SET KULIT CANTIK SHAKLEE

Cara 1 – Anda boleh terus klik ke <SET KULIT CANTIKini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Cara 2 – Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang vitamin mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Batu Pahat, Benut, Pontian, Kluang, Ayer Hitam, Parit Raja dan lain lain tempat di sekitarnya, saya merupakan pengedar Shaklee Batu Pahat, Benut, Pontian, Kluang, Ayer Hitam, Parit Raja dan lain lain tempat di sekitarnya.



Nurul Husna
Call/SMS/WhatsApp: 016-2222531
--> www.wasap.my/60162222531

Anda juga berpeluang untukendapatkan FREE konsultasi sebelum dan selepas!

Sejak 2,3 menjak ni saya perhatikan banyak isu tentang kulit wajah rosak akibat salah guna produk skincare menular di media sosial. Kes...

0 comments: