Petua Menghilangkan Kesan Sunburn Agar Muka Tak Berbelang Lagi

8/12/2017 nurul husna 0 Comments

Cara atasi muka berbelang


Remaja dengan masalah kulit berbelang memang tak boleh dipisahkan..
Tapi Una dulu bukan jenis kulit muka senang kena sunburn..
Padahal hari-hari balik sekolah dengan berpanas.

Bila setiap kali ada amali solat je..mesti tengok muka kawan-kawan berbelang..
Lagi tragis kawan-kawan yang baru balik perlawanan netball ke handball ke volleyball ke..
Bukan je gelap sebab kesan terbakar..
Tapi kulit jadi kering dan menggelupas..
Sampai bibir pun kering..
Nak bercakap pun seksa..
Tapi kalau dah stat bergosip still ok lagi nak join the club.
😂😂


Masa tu macam-macam petua la dok tanya kawan-kawan..
Macam mana nak hilangkan kesan sunburn tu..
Yelah..
Masa tu internet ni tak meluas lagi..
Nak nak search maklumat kena pegi cyber cafe..

Tapi sekarang nak search apa google je..
Termasuklah petua2 ni..

By the Una nak share 5 petua secara semulajadi untuk hilangkan kesan sunburn..
So sape yang jenis muka berbelang tu boleh la try..

Petua #1 MASKER MADU ASLI + SUSU SEGAR

Caranya;
  • Campurkan madu asli dengan susu segar.
  • Gaul sampai sebati.
  • Sapu kat wajah dan biarkan selama 30 minit.
  • Bila dengan air suam.

Petua #2 MASKER MADU ASLI + MINYAK ZAITUN + PERAHAN LEMON

Caranya;
  • Campurkan ketiga-tiga bahan tersebut sehingga menjadi krim yang kental berwarna coklat.
  • Sapu ke wajah selama 30 minit.
  • Bilas dengan air suam.

Petua #3 MASKER TIMUN + PUTIH TELUR AYAM KAMPUNG

Kaedah ni juga sangat bagus menghilangkan parut jerawat dan kesan lebam bawah mata.

Caranya;
  • Bersihkan timun.
  • Buangkan kulitnya.
  • Campurkan dengan putih telur ayam kampung.
  • Blender.
  • Sapu ke wajah selama 30 minit.
  • Bilas dengan air suam.

Petua #4 MASKER BUAH-BUAHAN

Caranya;
  • Sediakan anggur merah, air perahan lemon dan putih telur ayam kampung.
  • Campurkan ketiga-tiga bahan.
  • Anggur tu dilenyek sampai hancur.
  • Sapu ke wajah.
  • Biarkan 30 minit.
  • Bilas dengan air suam.


Kaedah ni sangat bagus bagi mencantikkan dan menghaluskan kulit wajah.

Amalkan petua #1 hingga petua #4 sekurang-kurangnya 2,3 kali dalam seminggu.

Petua #5 Set Cantik Shaklee


Set cantik shaklee
Klik Di sini untuk tempahan

Bagi anda yang tak suka nak renyah-renyah nak sediakan dan tempek masker ni ke wajah.
Una ada 1 solution mudah untuk anda.

Anda boleh mengamalkan suplemen set cantik shaklee ni setiap hari.
Una pun sekarang amalkan yang ni je..
Dah lama tak bermasker ni..
Sekali sekala je..
Tu pun bila mood rajin datang.
Alhamdulillah kulit muka makin cerah dan jerawat susah sangat nak naik.

Apa kata pengguna SET CANTIK SHAKLEE yang lain..






Nak order SET KULIT CANTIK ni?

CARA ORDER SET KULIT CANTIK SHAKLEE

Cara 1 – Anda boleh terus klik ke <SET KULIT CANTIKini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Cara 2 – Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang vitamin mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Batu Pahat, Benut, Pontian, Kluang, Ayer Hitam, Parit Raja dan lain lain tempat di sekitarnya, saya merupakan pengedar Shaklee Batu Pahat, Benut, Pontian, Kluang, Ayer Hitam, Parit Raja dan lain lain tempat di sekitarnya.



Nurul Husna
Call/SMS/WhatsApp: 016-2222531
--> www.wasap.my/60162222531

Anda juga berpeluang untukendapatkan FREE konsultasi sebelum dan selepas!

Remaja dengan masalah kulit berbelang memang tak boleh dipisahkan.. Tapi Una dulu bukan jenis kulit muka senang kena sunburn.. Padah...

0 comments: