Shaklee selamat ke? Apa buktinya?

8/02/2017 nurul husna 0 Comments



Malam semalam meriah kat salah 1 group whatsapp bila ada ahli yang share lipstik keluaran salah satu syarikat MLM mengandungi plumbum..

Kandungan plumbum dalam lipstik boleh mengakibatkan kanser..Wallahu alam...

Cara nya nak cek samada lipstik kita beli & guna mengandungi logam plumbum adalah dengan calit sedikit lipstik kat tangan then gosok dengan emas tulen..
Lipstik yang mengandungi plumbum akan berubah jadi kehitaman..



Boleh dah orang share macam tu apa lagi cepat2 la Una cek lipstik Una..
Separuh daripada koleksi lipstik ternyata ada plumbum..
Allahu akbar..

Mujur la yang ada plumbum tu Una dah lama tak pakai..
Sebab tak sesuai dengan bibir..

Sebab tu la pentingnya kita upgred sedikit ilmu di dada belajar dan kaji setiap produk kita guna selamat or tak..

Alhamdulillah selama mengenali shaklee..
Ternyata shaklee SELAMAT, SEMULAJADI & BERKESAN.
Setiap produk shaklee 100% bebas bahan kimia berbahaya..


8 sebab kenapa saya sangat mempercayai KUALITI & KESELAMATAN dalam produk shaklee.



SARINGAN BAHAN TERCEMAR

Setiap bahan botani baru yang bakal dimasukkan ke dalam produk Shaklee wajib menjalani lebih dari 350 ujian bahan cemar, racun serangga dan bendasing. Shaklee turut menyaring untuk bahan cemar lain seperti logam berat, sisa pelarut, kehadiran radiasi dan pencemaran mikrob.

Jika lulus, baru ia akan di gunakan. Jika tidak, maka ia tidak akan diteruskan.

✔  MELEBIHI SYARAT

Lebih daripada 250 ujian racun serangga yang dilakukan telah melebihi syarat yang ditetapkan oleh United States Pharmacopeia (USP)

LEBIH 100,000 UJIAN KUALITI

Shaklee menjalankan lebih dari 100,000 ujian kualiti setiap tahun untuk memastikan yang produk Shaklee benar-benar selamat digunakan tanpa kesan sampingan.

TIADA PENGAWET

Di samping memastikan semua bahan yang digunakan adalah semulajadi, bebas dari bahan cemar dan terbaik, Shaklee juga memastikan produknya tiada bahan pengawet, pemanis atau perasa tiruan.

Ini semua akan menjejaskan kesihatan manusia dan Shaklee tidak berkompromi dalam perkara ini.

BEBAS GLUTEN

Produk Shaklee tidak mengandungi gluten. Jadi jika anda alah atau sensitif terhadap gluten, anda boleh amalkan Shaklee dengan yakin. Dengan produk bebas gluten, Shaklee mahu penggunanya memiliki sistem penghadaman yang lebih sihat.

BEBAS GMO (GENETICALLY MODIFIED ORGANISM)

Semua produk Shaklee adalah bebas GMO dan ini telah disahkan melalui IPP (Identity Preserved Program), iaitu pendekatan yang paling dipercayai untuk memastikan produk Shaklee bukan GMO dari peringkat biji benih sehingga ke proses pengilangan.

TERBIODEGRADASI (BIODEGRADABLE)

Oleh kerana berpegang kepada prinsip selamat, berkesan dan mesra alam, produk Get Clean Home Care Shaklee (untuk kegunaan cucian rumah) adalah terbiodegradasi. Ia tidak mengandungi fosfat, nitrat atau borat.

Semua ini untuk memastikan tiada pencemaran dilakukan kepada planet bumi.

TIDAK DIUJI KE ATAS HAIWAN

Shaklee tidak melakukan ujian ke atas haiwan.

Nak cuba produk shaklee?
PW 0162222531 untuk lebih lanjut.
www.wasap.my/60162222531

Malam semalam meriah kat salah 1 group whatsapp bila ada ahli yang share lipstik keluaran salah satu syarikat MLM mengandungi plumbum.. ...

0 comments: