Healing crisis vs side effect

9/15/2016 nurul husna 0 Comments


Setiap kali kalo cod or close deal dengan customer baru mami sentiasa akan ingatkan mereka mengenai 'HEALING CRISIS' ni.

Hal ini kerana mamo tak nak mereka beranggapan bahawa healing crisis yang mereka alami adalah kesan sampingan daripada pengambilan produk shaklee.

Kesan sampingan (side effect) berbeza dengan krisis pemulihan (healing crisis)



Healing crisis @ krisis pemulihan adalah proses tindak balas badan terhadap vitamin @ suplemen yang sedang anda amalkan.

Manakala side effect adalah kesan pengambilan sesuatu produk yang bukan fungsi produk tersebut. Sebagai contoh anda ambil brand A untuk hilangkan batuk. Kesan yang anda alami adalah mengantuk yang keterlaluan. Setiap kali anda ambil tetap akan alami masalah yang sama.

Tetapi healing crisis anda akan lalui hanya untuk seketika sahaja. Jika anda ulangi pengambilan anda tidak akan alami healing crisis lagi kerana badan telah mula menyerap produk tersebut dengan optimum.


Antara healing crisis yang biasa customer saya alami seperti;
✔pening
✔sakit kepala
✔berpeluh
✔gatal2 seluruh badan
✔lenguh2 sendi
✔sengal badan
dan lain2 lagi (boleh refer gambar di bawah)

Kebiasanya dialami oleh mereka yang mempunyai toksin terlalu banyak atau pengaliran darah yang tidak lancar.

Tapi tak semua akan alami.

Mami sendiri pun alami jugak.

Paling latest bila mami baru amal DTX complex baru2 ni..after 2 hari ambil mami alami lenguh2 kaki.

Healing crisis ni tak lama dalam 2,3 hari je.

Bila saje anda sedang alami healing crisis jangan mengelabah.

Amalkan tips di bawah ni;
✔ Banyakkan minum air
✔ Kurangkan dos vitamin
✔ Jangan STOP ambil vitamin
✔Sila RUJUK ejen shaklee anda.

Setiap kali kalo cod or close deal dengan customer baru mami sentiasa akan ingatkan mereka mengenai 'HEALING CRISIS' ni. Hal in...

0 comments: