Item wajib yang perlu ada dalam First Aid Kit anda

9/10/2016 nurul husna 0 Comments

Selain minyak gamat, iodin, dettol, kapas dan lain lagi....dalam 1st aid kit mamk wajib ada 4 item di bawah ni..





✔nutriferon
✔chew vita C
✔sustained release vita C plus
✔multipurpose cream Herbal Blend

Walaupun sebenarnya lebih. Yang lain2 tu belom direstok lagi.😂


Incase anak nak demam, batuk or selesema mami tak cari PCM dah. Nutriferon je pilihan mami.

Kalau ada pun bukan anak-mami makan pun. Ni jugak yang dimintanya.

Macam semalam kakak cakap dia achum..achum..ingatkan dia main2 sebab biasanya kalau dia nak makan nutriferon otomatik macam-macam sakit keluar.😁

Bila tengok berhingus je...balik rumah mami bagi 1 sacet.


Hari ni tak dengar dah dia bersin. Padahal malam semalam macam panas je badannya.

Berbanding kakak...adik jarang tak sihat. Sebab adik mami konsisten bagi meal shakes & omega guard. 2 vitamin ni memang payah nak bagi kakak.

Vita c plus tu pulak untuk keadaan emergency mami dan abi.

Krim herbal blend tu dah tak kira waktu dah..tak emergency pun kitorang guna. Sakit perut..kena gigit semut..gatal2..

Sampaikan suami buat losyen tangan la.

Mami? Mami tak pakai losyen dah. Sebab vita c dah bantu melembutkan kulit.

Kalau nak share kesan2 ambil shaklee memang tak habis la.


Sebab apa?

Sebab puas hati & best sangat alami kesannya.

Korang pun wajib ada first aid bebas dadah & chemical bertoksik ni di rumah tau.

Selain minyak gamat, iodin, dettol, kapas dan lain lagi....dalam 1st aid kit mamk wajib ada 4 item di bawah ni.. ✔nutriferon ✔...

0 comments: